user_mobilelogo
  1. Κατερίναbels
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2011
Γειά σας! Έχω μία κύστη στην αριστερή  ωοθήκη 5,5 εκατοστά.Πριν 2 μήνες που εντοπίστηκε(και μου είπε ο γιατρός να περιμένω ένα δίμηνο μήπως υποχωρήσει μόνη της) ήταν 5,9. Έχω επίσης κάνει εξετάσεις CEA και Ca-125.To CEA ήταν 0,3 ng/ml,αλλά το Ca-125 ήταν 24,8 IU/ml.Ήταν,βέβαια,εντός ορίου αλλά ο γιατρός μου είπε ότι θα έπρεπε να είναι σε παρόμοια τιμή με το CEA και ότι δεν είναι καρκίνος,αλλά μπορεί να είναι ενδομητρίωση. Στις 30 Οκτώβρη του 2009 πάλι είχε βρει ο γιατρός κύστη στην ίδια ωοθήκη και περίπου ίδιου μεγέθους και μου είχε πει πάλι να πάω ένα δίμηνο μετά να δούμε αν θα έφευγε μόνη της και εγώ-λάθος μου-το αμέλησα και δεν πήγα παρά τώρα,3 Δεκέμβρη 2010,όπου και βρήκαμε αυτή την κύστη για την οποία σας λέω τώρα. Ωστόσο,μιας και δεν ξαναπήγα τότε η κύστη αυτή μπορεί να είναι η ίδια και να επιμένει τόσο καιρό,αλλά και περισσότερο,αφού και πριν την επίσκεψη της 30ης Οκτωβρίου 2009 είχα πάλι αρκετό καιρό να πάω στο γυναικολόγο.Επομένως ίσως να έχω αυτή την ίδια κύστη εδώ και τρία χρόνια. Ωστόσο,ο γιατρός με συμβούλευσε να περιμένω και άλλο ένα δίμηνο και αν πάλι δε φύγει να κάνω λαπαροσκόπηση.Μου είπε,αν θέλω να την κάνω και τώρα,αλλά δεν ήθελε να με ταλαιπωρήσει είπε ψυχολογικά και σωματικά τόσο για κάτι που δεν είναι όπως πιστεύει κακοήθες και εν πάσει περιπτώσει είναι επανορθώσιμο.Βέβαια,μου είπε πως δεν είναι καλό που η κύστη επιμένει,αλλά με διαβεβαίωσε ότι αν περιμένω και αυτό το δίμηνο δε θα συμβεί κάτι.Εσείς τι με συμβουλεύετε να κάνω?Να περιμένω ή να κάνω τώρα τη λαπαροσκόπηση?Για τα αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος τι έχετε να πείτε?Μήπως πρέπει να ανησυχώ?Υπάρχει περίπτωση αυτή η κύστη να είναι όγκος και να μη φαίνεται από το υπερηχογράφημα και γι'αυτό επιμένει?Δε φοβάμαι καθόλου να πάω να κάνω οποιαδήποτε επέμβαση προκειμένου να είμαι καλά,αλλά έχω φοβηθεί για καρκίνο των ωοθηκών! Σας παρακαλώ,πείτε μου κι εσείς τη γνώμη σας! Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα!
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Αν  αυτή  η κύστις  ήτσν τον Οκτωβριο  ενας επικινδυνος  όγκος, θα  ειχε άλλες   διαστασεις ...Κοντα σ΄ αυτό  δεν  συνηγορουν  και  οι εργαστηριακες   εξετασεις  γιακατι τετοιο.
Επίσης, ειναι  ακρως απιθανο -  οχι  βεβαια  τελειως  απιθανο - να  μην προκειται για το ιδιο ευρημα...Δεν υπάρχει  αμφιβιβολία.  ότι ειναι προτιμώτερο  να την αφαιρεσεις... Παροδικές  κυστεις  εξαφανιζονται,  ή  έστω  μικραινουν,  αμεσως  μετά την   επομενη περιοδο.
Το διμηνο  βεβαια,  στην προκειμενη περιπτωση,  δεν προκειται ν΄αλλαξει τιποτε.. Θσ  βοηθήσει  ΄΄να πάρεις την αποφαση'΄΄.
Φιλικά
Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Δηλαδή εννοείται ότι αν ήταν κάποιος όγκος θα είχε μεγαλώσει κι άλλο εδώ και ενάμιση χρόνο? Θα κανονίσω να την αφαιρέσω μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα!Σας ευχαριστώ πολύ! :)
  1. Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή   Φίλη!
Εννοώ,  ότι  με βεβαιότητα δεν πρόκειται για  καοηθη  όγκο.   Ξεπερνα  ομως  την διαμετρο των  5 εκ.  πιεζει χρονιως τον  ωοθηκικο ιστό στην περιφερεια   και   για τον λογο αυτό ειναι καλλιτερο  ν΄αφαιρεθει...
Δεν  συντρεχει φυσικά  βία... Το περιμενες  ομως αρκετά..Δεν προκειται να υποχωρησει απο  μονος  του... Δεν αποκλειετια  ομως  ότι  με την τακτική  πολυμηνης  αναμονής,  δεν  θα μεγαλωσει  κι  όλας..
Φιλικά
Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ και πάλι,γιατρέ! :)
  1. Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation

Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.