user_mobilelogo
  1. Πηνελόπη
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011
Καλησπέρα σας,

Έχουμε επικοινωνήσει και πρόσφατα για το θέμα των ενοχλήσεων στον κόλπο και θα ήθελα την άποψη σας για ακόμα μια φορά.
Σας κάνω μια γρήγορη ανακεφαλαίωση. Στις 25.01 έκανα μια θεραπεία για μύκητες με stabilanol και pevaryl κολπικα υπόθετα για 6 μέρες (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το γυναικολόγο μου), λόγω αισθήματος καυσού εσωτερικά του κόλπου καθώς και λόγω παρουσίας εκκρίσεων ελαφρώς κιτρινοπράσινων χωρίς όμως παρουσία φαγούρας.
Έκλεισα και ραντεβού μαζί του για τις 24.02
Στις 07.02 μου ήρθε περίοδος και τώρα στην έννατη μέρα του κύκλου σκέφτομαι να πάω να κάνω σε ένα ιδιωτικό εργαστήριο ένα τεστ ΠΑΠ καθώς και έλεγχο για αερόβια και αναερόβια βακτήρια (αν τα λεω σωστα, μυκόπλασμα, ουρεόπλασμα, χλαμύδια, τριχομονάδες κ.λ.π.) και αυτό γιατί παρατηρώ ένα γενικό αίσθημα καυσού χαμηλά στην κύστη εσωτερικά (δεν ξέρω αν μπορώ να σασς το εξηγήσω καλύτερα).
Δεν το νοιώθω όλες τις στιγμές της ημέρας αλλά είναι πραγματικά ενοχλητικό.

Γιατί ενώ έχω κάνει θεραπεία για μύκητες παρουσιάζεται και πάλι αυτό το αίσθημα καυσού και πόσο σοβαρό μπορεί να είναι αυτό που μου συμβαίνει;
Μήπως θα έπρεπε να κάνω και μια ανάληση ούρων;

Μετά από το τεστ ΠΑΠ που θα κάνω σήμερα πόσες μέρες πρέπει να περάσουν για να κάνω ανάλυση ούρων μπορώ να την κάνω και αύριο με τα πρώτα πρωινά ή να αφήσω να περάσουν 1-2 μέρες για να δω και τα αποτελέσματα πρώτα από το ΠΑΠ και το έλεγχο των αερόβιων και αναερόβιων.

Φιλικά
Πηνελόπη
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Άγαπητή Φίλη!
Η επανεμφανιση  των ενοχλημάτων  μπορεί βεβαια  να  οφειλειται  σε μυκητες,  μπορει   ομως στο  μεταξυ να  προεκυψε  άλλη  αιτιολογια..
Θα   έλεγα, ειναι   πιο σκοπιμο,  πριν   την επισκεψη  στον γυναικολογο  να ιγνιε  και παλι  μια μικορσκοπική εξεταση  του κολπικού εκκρίματος  και  με  βαση  την προσφατη διάγνωση  να γινει  η  θεραπεια.
Το  Pap-test   θα  ηταν  καλλιτερο να γινει ,  όταν  υποχωρήσουν τα ενοχλήματα   κι αυτό, γιατί  η κολπίτιδα μπορει  να επηρεάσει  ενα καθαρό  αποτέλεσμα..
Φιλικά
Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλημέρα σας και πάλι.

σε συνέχεια του μηνύματος μου να σας πω ότι έκανα καλλιέργεια τραχηλικού και κολπικού υγρού την 9η μέρα του κύκλου, πριν πάω φυσικά στο γυναικολό μου για το ΠΑΠ (θα πάω την πέμπτη).
Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
Εξέταση κολπικού υγρού:
Πυοσφάιρια : σπάνια
Επιθήλια: λίγα
Μικροοργανισμοί: λίγοι Γαλακτοβάκιλλοι
Μύκητες: αρνητικό (-)
Τριχομονάδες : αρνητικό (-)
Neisser: αρνητικό (-)
Clue Cells: αρνητικό (-)
Αερόβια Κ/Α κολπικού υγρού: Ουδέν παθογόνο
Αναερόβια Κ/Α Κολποτραχηλικού: Ουδέν παθογόνο
Μυκόπλασμα τραχηλικού υγρού (Κ/Α): αρνητικό (-)
Ουρεόπλασμα τραχηλικού υγρού : Θετικό (+)
Χλαμύδια Trachomatis Τραχηλικού: αρνητικό (-)

Μετά από αυτά τα αποτελέματα μπορεί το τεστ ΠΑΠ να δείξει κάτι πολύ σοβαρό;;
Να σημειώσω ότι τα ενοχλήματα δεν τα έχω πια ; Μήπως ήταν και από την περίοδο αυτές οι ενοχλήσεις;;
Οι γαλακτοβάκιλλοι τι είναι;; Ποια είναι η γνώμη σας για τα αποτελέσματα των εξετάσεών;;

Ευχαριστώ
Φιλικά
Πηνελόπη
  1. Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ν α  τα δει και ο  γιατρός  οσυ,  που θα  σου δωσει  ισως κατι για το  ουρεοπλασμα... Αυτό δεν εφταιξεε  για την  ολη  κατασταση... ΕΡιναι  τυχαιο ευρημα..  Οτι κι αν  ειχες, επρασε  μονο  του..
Το κολποβακτηριδιο  ειναι  φυσιολογικος κατοικος  του κολπου  και δεν    πρέπει να θεραπευεται..
Φιλικά
Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.