user_mobilelogo
Dimi2018 , Μαμα3 και 263 επισκέπτες
  1. eleni1988
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011
Γειά σας γιατρέ,είμαι 22 ετών και σας παραθέτω τα αποτελέσματα του 2ου παπ τεστ μου.''Παρατηρούνται πολλά επιθηλιακά κύτταρα απο την επιπολής,αρκετά από την διάμεση και λίγα από την παραβασική στοιβαδα του πολυστοιβου πλακώδους επιθηλίου.Υπάρχουν και αρκετά κύτταρα αδενικού επιθηλίου.Παρατηρούνται πολλά πολυμορφοπύρηνα.Διαπιστώνονται επίσης ελάχιστα κύτταρα πλακώδους επιθηλίου με ελαφρώς ευμεγέθεις πυρήνες,λίγα με πλακώδη μετάπλαση και αρκετά κύτταρα με εκφυλιστικές αλλοιώσεις.Η χλωρίδα αντιστοιχεί σε αρκετά βακτηρίδια,κόκκους και κοκκοβακτηρίδια.Το υλικό  είναι αρνητικό για κακοήθεια.Μετρίου βαθμού αλλοιώσεις κολπίτιδας και τραχηλίτιδας.Κατηγορία II κατά Παπανικολάου.Συνιστάται θεραπεία και επανάληψη.''
Ο γιατρος μου συνέστησε να πάρω την κρέμα climycen για 7 βράδια,όμως διάβασα ότι ίσως μου δημιουργήσει μύκητες.Κολπική κρέμα χρησιμοποίησα ακόμα μια φορά μετά το πρώτο μου τεστ,την lomexin των 600.θα έπρεπε να πάρω κάποια άλλη ή απλά να καταναλώσω γιαούρτι κατά την διάρκεια της θεραπείας με climycen?το θέμα μύκητες με ανησύχησε.σας ευχαριστω πολύ.
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Η ενδοκολπική αγωγή που σου προτάθηκε είναι αντιβιοτική, και δε θα σου δημιουργήσει κολπίτιδα από μύκητες.
Ασφαλώς, το να καταναλώνεις ένα γιαούρτι ημερησίως, θα βοηθήσει γενικά τον οργανισμό σου.
Το αποτέλεσμα που μας γράφεις,  αναφέρει  μόνο για κόκκους, τα υπόλοιπα είναι φυσιολογικά ευρήματα.
Σε κάθε περίπτωση, ακολουθείς τις οδηγίες με την κρέμα, κατά προτίμηση μετά την επόμενη περίοδο και επαναλαμβάνεις ένα τεστ παπ σε 4 μήνες.
Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, να μην έχεις επαφές.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
ευχαριστώ πολύ γιατρέ για την γρήγορη απάντησή σας.είχα ρώτησει το γιατρό μου αν θα πρέπει να αποφύγω τις επαφές και μου είπε ότι επιτρέπονται.οι επαφές μου είναι πάντα με προφυλάξεις (με το σύντροφό μου είμαστε σε σοβαρή σχεση 4 χρόνια και είμαι η πρώτη και μοναδική επαφή του και το ίδιο ισχύει και για μένα γ αυτο και δεν ανησηχούμε για σ.μ.ν),οπότε όταν λέτε να αποφύγω τις επαφές εννοείτε ακόμα και με προφυλακτικό?επίσης μου είπε ότι το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα φυσιολογικό και να κάνω τη θεραπεία και να πάω πάλι σ ένα χρονο.γιατί κρίνετε απαραίτητο να γίνει τεστ ξανά σε 4 μήνες?για να δουμε αν έφυγαν οι κοκκοι?είναι επικίνδυνοι?
  1. Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Συνέστησα αποχή από επαφές, όχι για να μην μεταδώσεις τους κόκκους στον σύντροφό σου αλλά για να γίνει σωστά η θεραπεία, χωρίς να υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία του αίματος και αυξημένη θερμοκρασία στον κόλπο (φαινόμενα που υπάρχουν κατά τη διάρκεια της επαφής και μετά από αυτήν).
Επίσης, είναι γεγονός ότι η αγωγή είναι θεραπευτική για τους κόκκους, αλλά προτείνω επανάληψη, υπό κανονικές συνιθήκες, του τεστ παπ, για να υπάρχει η σωστή απεικόνιση του κολπικού - τραχηλικού επιχρίσματος.
Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη και αυτά εφαρμόζω στις γυναίκες που παρακολουθώ ή τουλάχιστον τα προτείνω.
Εσύ, θα ακολουθήσεις τις οδηγίες του γιατρού σου.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστω πάρα πολύ!
  1. Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλημέρα. Δυστυχως μετά το τεστ παπ που ναι μεν βγήκε αρνητικό μετά απο 2 χρόνια που έκανα επέμβαση με lazer (lope-cone), μου εδειξε ότι είχα τραχηλιτιδα. Είχα κάνει και προηγουμένως εξετάσεις σε μικροβιολόγο και μου είχε βγάλει λευκό σταφυλόκοκκο. ο γιατρός μου θεωρησε ότι για το λευκό σταφυλόκοκκο δεν υπάρχει λόγος να παρω κάτι, αλλά για την τραχηλίτιδα μου έδωσε την climycen να τη χρησιμοποιώ πρωι βράδυ και την vibramycin 100mg να τη παίρνω 1 φορά την ημέρα. στο φυλλάδιο που έχει μέσα στη climycen διάβασα ότι στις ανεπιθύμητες ενέργειες είναι και η τραχηλίτιδα, οπότε δε ξέρω  αν είναι η σωστή κρέμα που μου έδωσε.
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τη στιγμη που τελείωσα με τη κρέμα και παίρνω μόνο την αντιβίωση μπορώ να κάνω μπάνιο στη θάλασσα και να έχω κανονικά επαφές? ο φίλος μου θα πρέπει να κάνει κάτι; δεν κολλάει το μικροβιο που μου προκάλεσε την τραχηλίτιδα έτσι ώστε να μου το ξαναμεταδώσει? 
Ευχαριστώ πολύ
  1. Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Μπορείς να κάνεις μπάνιο στη θάλασσα και να έχεις επαφές κανονικά.
Η κρέμα δεν σε έβλαψε.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.