user_mobilelogo
Christina , ΧΡΥΣΙΑΝΑ , mirela , papad6761 και 274 επισκέπτες
  1. ΝΑΝΤΙΑ..
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Σάββατο, 02 Απριλίου 2011
Γεια σας... έχω διαβάσει τόσα πολλά στο ιντερνετ και έχω μπερδευτεί...μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε; Έκανα ένα τεσπ παπ πριν ενάμιση μήνα και το αποτέλεσμα ήταν ''πλακώδης ενδοεπιθηλιακή βλάβη χαμηλού βαθμού LGSIL με συμμετοχή HPV''. Ο γιατρός μου ανακοίνωσε ότι έχω τον ιό των κονδυλωμάτων και μου έκλεισε ραντεβού για hpv dna test μετά από 2 εβδομάδες από την λήψη του τεστ παπ. Το hpv έδειξε το στέλεχος 26 του ιού, χωρίς να έχω κανένα ορατό κονδύλωμα. Ο γιατρός χωρίς να μου κάνει κολποσκόπηση είναι σίγουρος πως υπάρχουν αλλοιώσεις στον τράχηλό μου από τον ιό και μου συνέστησε όποτε ευκαιρώ να κάνω την κολποσκόπηση και επανάληψη του τεστ παπ σε 6 μήνες. Πήγα σε άλλο (πιστοποιημένο) γιατρό για  κολποσκόπηση και δεν υπήρχε το παραμικρό ίχνος αλλοίωσης!!!!!Είναι δυνατόν να είναι ψευδώς θετικό το τεστ παπ που έκανα;;Τι με συμβουλεύεται να κάνω;;;;
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Οχι, δεν   ειναι ψευδως  θετικό το τεστ..Ειναι σωστό..
Μπορεί  ομως να εχιεκανείς  προσβληθει  από τον  ιό,  χωρις αυτό  να  κανει  μονιμες αλλοιώσεις  στο Pap  ή στην  κολποσκόπιση...
Δεν θ΄ανησυχουσα για τιποτε...  Θα ήλεγχα  το τεστ  καθ  χρονο (δεν ειναι  άσχημα σκεφτείς  και  τον εμβολιασμό -   θα σε καλύψει για τα  επικίνδυνα  στελέχη  16  και 18  καθώς και για τα 6 κια 11 )
Τιποτε  άλλο...
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Κυριακή, 03 Απριλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.