user_mobilelogo
Αννα και 219 επισκέπτες
  1. mir
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011
Καλησπέρα,
Ειμαι 22 ετών και τα δύο τελευταία τεστ παπ, που έκανα, τον Σεπτέμβρη του 2010 το ένα και το άλλο τώρα τον Μάρτιο του 2011, δηλαδή 6 μήνες μετά είχαν ως εξής:Το πρώτο έδειξε υπαινικτικές αλλοιώσεις χαμηλού πλακώδους ενδοεπιθηλικής βλάβης (Low Grade SIL(HPV)) σε έδαφος φλεγμονής και μύκητες(πι8ανή ύπαρξη). Ο γυναικολόγος μου συνέστησε απλή παρακολούθηση γι αυτό και επανέλαβα μετά από εξάμηνο το δεύτερο τεστ, το οποίο έδειξε ενδεικτικές αλλοιώσεις χαμηλού πλακώδους ενδοεπιθηλικής βλάβης (Low Grade SIL) σε έδαφος φλεγμονής και μύκητες(άφθονα φλεγμονώδη στοιχεία). Μου συνεστήθη κολποσκόπηση, την οποία κι έκανα. Παρατηρήθηκε μια λεπτή λευκή γραμμή σε μικρή έκταση προσ το ενδοτράχηλο ενδεικτικό HPV λοίμωξης. Μου συνεστήθη και πάλι επανέλεγχος μετά από εξάμηνο. Ποιά είναι η γνώμη σας? Πόσο πρέπει να ανησυχώ?Ευχαριστώ
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Θα πρέπει να πάρεις θεραπεία για τους μύκητες, ώστε σε επόμενο τετσ παπ να έχει πιο καθαρή εικόνα ο κυτταρολόγος.
Υπάρχει μια χαμηλού βαθμού δυσπλασία στον τράχηλό σου, λόγω μόλυνσης από τον ιό των κονδυλωμάτων και η μέχρι τώρα αντιμετώπιση είναι σωστή.
Θα συνιστούσα, στην επόμενη κολποσκόπηση, να γίνει και ιστοληψία τραχήλου, αν το κρίνει ο γιατρός σου.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα και πάλι γιατρέ,
Έχω λάβει θεραπεία για τους μύκητες και μετά την επόμενη περίοδο έκανα την κολποσκόπηση.Θεωρείται ότι ίσως η εικόνα του παπ αλλοιώθηκε από την έντονη παρουσία των μυκήτων?το συγκεκριμένο αποτέλεσμα τησ κολποσκόπησης παραπέμπει σε cin1 ή σε απλή παρουσία του hpv?σας ρωτώ γιατί έχω λίγο μπερδευτεί.εννοείται την επόμενη φορά να γίνει και βιοψία?η αλήθεια είναι ότι έχω προβληματιστεί πολυ για το συγκεκριμένο ζήτημα καθώς έχω ανησυχήσει για την πιθανή πορεία του. Ευχαριστώ  πολύ!
  1. Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Στον επανέλεγχο στο εξάμηνο, θα συζητήσεις με το γιατρό σου αν θα πρέπει να γίνει το κλασικό τεστ παπ ή νέα κολποσκόπηση με ιστοληψία τραχήλου.
Από την περιγραφή σου, πρόκειται για CIN I, το οποίο χρειάζεται απλά παρακολούθηση (χωρίς κάποια επεμβατική μέθοδο).
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Σάββατο, 30 Απριλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ακόμη γιατρέ θα ήθελα να μου πείτε μιας και αναφέρατε ότι προς το παρόν δεν χρειάζεται κάποια επεμβατική μέθοδος, αν στο μέλλον χρειαστεί, αυτή είναι ο καυτηριαμός με λέιζερ?τι επιπτώσεις υπάρχουν σε περίπτωση μιας τέτοιας επέμβασης?επηρεάζεται η γονιμότητα η γενικώς υπάρχουν κάποιες αρνητικές συνέπειες?Σας ευχαριστώ θερμά!
  1. Σάββατο, 30 Απριλίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Δε θα χρειαστεί να κάνεις κάτι στο μέλλον, μην ανησυχείς.
Σε κάθε περίπτωση, τη μέθοδο επιλέγει ο γιατρός που σε αναλαμβάνει και δεν προκαλεί καμία επίπτωση στη γονιμότητα μιας γυναίκας.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Κυριακή, 01 Μαΐου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα και πάλι γιατρέ
κι ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση που μου παρείχατε γιατί η αλή8εια είναι πωσ έχω ανησυχήσει πολύ με το συγκεκριμένο ζήτημα. Θα ήθελα να κάνω ακόμη μια διευκρινιστική ερώτηση. Έχω ελαττώσει το κάπνισμα σε 2-3 τσιγάρα την ημέρα. Πιστεύετε πως πρέπει να το περιορίσω κι άλλο?Κάνω προσπάθειεσ να το κόψω.Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
  1. Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.