user_mobilelogo
  1. mafalda11
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 09 Μαΐου 2011
Γεια σας! Ειμαι 22 χρονών και πριν δυο μήνες πήγα και έκανα τεστ παπ του οποίου τα αποτελέσματα ήταν τα παρακάτω

ΔΕΙΚΤΗΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ   0/60/40
ΟΡΜΟΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ   Συμβατη με την ηλικια και το ιστορικο
ΧΛΩΡΙΔΑ       Κολποβακτηρίδια
ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ      Δεν παρατηρηθηκαν
ΕΝΔΟΤΡΑΧΗΛΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ   Αρκετά
ΕΞΩΤΡΑΧΗΛΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ    Αρκετά
ΛΕΥΚΟΚΥΤΤΑΡΑ              Αφθονα ουδετερόφιλα πολυμορφοπύρηνα
ΕΡΥΘΡΟΚΥΤΤΑΡΑ   Δεν παρατηρήθηκαν
ΑΤΥΠΑ ΚΥΤΤΑΡΑ   Δεν παρατηρηθηκαν
ΝΕΟΠΛ/ΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ   Δεν παρατηρηθηκαν
Συμπερασμα:  Αρνητικό για κακοήθεια
Εικόνα ελαφράς τραχηλίτιδας

Να σημειώσω ότι όταν έκανα το τεστ είχα μύκητες ( ενα πρόβλημα που αντιμετωπίζω συχνά)
και έκανα θεραπεία.
Ο γιατρός έκρινε ότι η ελαφρά τραχηλίτιδα βγαίνει συχνά στα τεστ και συγχέεται με την κολπίτιδα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ακολούθησα λοιπόν αγωγή με την οποία μου πέρασε και η τραχηλιτιδα.
Επειδή όμως παθαίνω συχνές μυκητιάσεις ήθελα να το ψάξω περαιτέρω, και έτσι μου είπε ότι αν θέλω μπορώ να κάνω κολποσκόπηση.
Έκανα λοιπόν κολποσκόπηση και μου είπε ότι βρήκε μια εστία οπου μπορεί να πρόκειται για τον ιο HPV και γι'άυτο μου έκανε βιοψία. Τον ρώτησα ύστερα πιο πιστεύει ότι μπορεί να είναι το αποτέλεσμα και μου είπε ότι πιστεύει ότι θα είναι ο HPV.
Θα θελα να ρωτήσω λοιπόν αν γίνεται να βρεθεί εστία στην κολποσκόπηση αλλά τελικά να μην είναι τίποτα? Η το να βρεθεί εστία σημαίνει σιγουρα HPV και απλώς κοιτάμε τι τύπος είναι?
Ρωταώ γενικά γιατί μ έκανε αντύπωση αυτό, εφόσον αφενός την έκανα ψιλοτυπικά και με δική μου πρωτοβουλία την κολποσκόπηση και επειδή επίσης  έχω σταθερό σύντροφο τα τελευταία 4 χρόνια...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας..
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
[url="images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_m_kolp%2016.jpg"]images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_m_kolp%2016.jpg[/url]

Kολποσοπικη εικόνα  μετά  από   επίθιξη με  βάμα  ιωδίου (δοκιμασία  Schiller) . Aρνητική περιοχή  στο πρόσθιο χείλος  του τραχήλου της  μήτρας , τυπική για  προσβολή  από HPV. Περιστατικό  ιατρείου. μας









Αγαπητή φίλη!
Δεν    υπάρχει  αμφιβολία,  ότι  και  η κολποσκόπιση  μπορει  καμία φορά  να΄΄γελαστεί΄΄...
Αλλοιώς  δεν   θα  προβαίναμε  και    σε  βιοψίες,  Λογικό δεν είναι;
Τώρα,  ο γιατρός  οσυ  εξέφρασε  μια  άποψη  του,  ότι ειναι  σχετικά  βέβαιος... Θα το δούμε..
Για τον σταθερό δεσμό  κτ.λ.   :  Υπαρχουν  πολλές εκδοχές... Μία είναι να είχες εσύ παλαιότερα   άλλη σχεση ,  μία άλλη  εκδοχή  είναι,  κάποτε να μην  χρησιμοποιήσατε προφυλακτικό  στην διαρκεια  όλης της   σχέσης..
Περίμενε πρωτα  το πόρισμα της ιστολογικής  και  αν θέλεις  μιλάμε και  πάλι..
Φιλικά
Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Τρίτη, 10 Μαΐου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.