user_mobilelogo
Katarina και 294 επισκέπτες
  1. kk2228
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 10 Μαΐου 2011
καλημέρα σας θα ήθελα να σας παραθέσω ένα γεγονός κ να μου πείτε την γνώμη σας.τον δεκέμβριο έκανα πρκληση οωρηξίας κ έμεινα έγκυος σε 4δυμα σε 4 διαφορετικούς σάκους,μετά από συμβούλευση του γιατρού μας καταφύγαμε σε μείωση των 2 κ συνεχίστηκε κανονικά η εγκυμοσύνη .Στις  28/04  κάναμε εξέταση δεύτερου τριμήνου ΄β επιπέδου κ όλα δείξανε καλά.στις 08/05 είδα λίγο αίμα κ πήγα στο νοσοκομείο όπου κ είχε γίνει πλήρη διαστολή με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε περίδεση τραχήλου κ η εγκυμοσύνη να χαθεί. σας επισημαίνω ότ ιστο ΄β επιπέδου δεν υπάρχει  μέτρηση τραχήλου στα αποτελέσματα αλλά από ότι θυμάμαι το είδαμε από πάνω με τον υπέρηχο κ ήταν καλά.που μπορεί να οφείλεται ο πρόωρος τοκετός που κατέληξε σε αποβολή τελικά? σας ευχαριστώ εκ των προτέρων καλή συνέχεια σας εύχομαι κ πιστεύω η απάντηση σας ,να βοηθήσει άλλους συνανθρώπους μας να αποφύγουν το μοιραίο.
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Από τα γραφόμενά σου, μια υπόθεση εργασίας μπορεί να είναι ότι είχες αποκόλληση πλακούντα, κολπική αιμόρροια, διαστολή και αποβολή.
Συνήθως, υπάρχει ένας φλεγμονώδης παράγοντας που προκαλεί τέτοιες καταστάσεις.
Δε γνωρίζω αν είχες συσπάσεις, πόνο στην κοιλιά ή δύσοσμα κολπικά υγρά.
Όταν θα επανέλθει ο κύκλος σου, στη γυναικολογική εξέταση, καλό θα είναι να ελεγχθεί και η κατάσταση του τραχήλου σου.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τρίτη, 10 Μαΐου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
κ πάλι καλημέρα σας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την άμεση απάντηση σας κ να σας πώ ότι αυτό που έγινε ήταν διαστολή κ αποβολή με συσπάσεις που εμείς δεν είχαμε καταλάβει.τελοσπάντων το μοιραίο έγινε τώρα κ δεν αλλάζει.έκανε διαστολή ο τράχηλος πλήρη κ ήταν αναπόφεκτο.αυτό που θα ήθελα από εσάς να με συμβουλέψετε θα ήταν το τι να κάνω από εδώ κ στο εξής. η πρώτη μας κίνηση ήταν να στείλουμε αίμα από τον πλακούντα για μία εξειδικευμένη εξέταση για να δούμε όπως μας είπε ο γιατρός κάποιες πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν στο μέλλον για τις επόμενες κινήσεις μας.απλά όπως καταλαβαίνετε από εδώ κ στο εξής φοβάμαι κ θα ήθελα να συμβουλεύομαι ανθρώπους που μπορούν να μας βοηθήσουν. υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει συνέχεια αυτό με τον τράχηλο η ήταν αποτέλεσμα της μειώσεως? τι άλλο πρέπει να κάνω που το παραλείπω? κ πάλι σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας κ σας είμαστε πραγματικά ευγνώμων.η παναγιά μαζί σας
  1. Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Η μείωση δεν ευθύνεται για ότι συνέβη (αν είχε συμμετοχή θα συνέβαινε τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα).
Θα περιμένεις το αποτέλεσμα της PCR, μήπως βρεθεί κάποια αιτιολογία και χρειαστείς φαρμακευτική αντιμετώπιση.
Εξειδικευμένες εξετάσεις δε χρειάζονται, για την ώρα.
Μετά την πρώτη περίοδο, θα ζητήσεις από το γιατρό σου γυναικολογική εξέταση και έλεγχο τραχήλου.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
σας ευχαριστώ κ πάλι .θα ήθελα να μου πείτε ακόμα κατα την γνώμη σας πότε είναι ιατρικά σωστό να ξεκινήσω ξανά προσπάθειες πόσο χρόνο πρέπει να αφήσω να περάσει ? κ αν πρέπει να κάνω έστω κ προληπτικά  το εμβόλιο για τον  HPV υιό γιατί δεν τόχω κάνει ακόμα. κατά την δική σας γνώμη πρέπει να ξαναπάρω αντισυληπτικά η να κάνω κάτι άλλο τύπου ομοιπαθητικής? σας ευχαριστω κ πάλι
  1. Σάββατο, 14 Μαΐου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Αν τα αποτελέσματα είναι φυσιολογικά, θα συστήσω να περιμένεις 2 κανονικούς κύκλους περιόδου και μετά να εξεταστείς γυναικολογικά από το γιατρό σου, ώστε να ξεκινήσεις άμεσα νέα προσπάθεια για σύλληψη.
Προσωπικά, δε συστήνω κάποια θεραπεία, σε παρόμοιες περιπτώσεις ή εξειδικευμένες εξετάσεις, δεν έχουν αποδεδειγμένη αξία.
Για το εμβόλιο, καλύτερα να επικεντρωθείς στις προσπάθειές σου για εγκυμοσύνη αφού θα πρέπει να διακόψεις το δοσολογικό σχήμα αν υπάρξει εγκυμοσύνη μέσα στο 6μηνο που πρέπει να ολοκληρώσεις τον εμβολιασμό.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Κυριακή, 15 Μαΐου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
καλησπέρα σας σας κ πάλι θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μετά από τις συμβουλές σας κ την σύμφωνη γνώμη του γιατρού μου είμαι κ πάλι έγκυος στην 9ή περίπου εβδομάδα με τελευταία περίοδο στις 31 οκτ 2011.η εγκυμοσύνη προήλθε φυσιολογικά κ το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε απο το προηγούμενο περιστατικό ειναι 6 μήνες περίπου.η τελευταία εξέταση (6ή βδομάδα) δεν έδειξε κάτι μη φυσιολογικό κ τα αποτελέσματα του προγενετικού(ξαναέγινε) ήταν εξίσου φυσιολογικά.Σας ξαναγράφω για να μου πείτε την γνώμη σας για το θέμα της περίδεσης κ αν εσείς προτείνετε να γίνει προληπτικά. αν είναι δυνατόν να μου αναφέρεται τυχόν μειονεκτήματα κ κινδύνους.Επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω αν με το ιστορικο που έχω(ανεπάρκεια τραχήλου 22 εβδομάδα) θα πρέπει να προσέξω κ κάτι άλλο. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων κ ανυπομονώ για την απάντηση σας. Σας εύχομαι καλή χρονιά με υγεία.
  1. Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΣΤΑΡΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.
Αν και έχει δώσει απάντηση ο εξαίρετος συνάδελφος κύριος Ζησόπουλος, θα εκθέσω και εγώ την άποψή μου:
Ανεξάρτητα από τις συμβουλές μου, εσύ θα συνεννοηθείς με το γιατρό σου για την μετέπειτα πορεία της εγκυμοσύνης σου, αφού δεν είναι δεοντολογικά σωστό να παρεμβαίνουμε, εξ αποστάσεως, σε περιστατικά γυναικών που δε γνωρίζουμε.
Μετά από την απαραίτητη αυτή εισαγωγή, η γνώμη μου είναι, μετά την αυχενική διαφάνεια, περίπου στη 14η εβδομάδα, να γίνει η περίδεση τραχήλου, να πάρεις κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για αποφυγή πρόωρων συσπάσεων (αν και δεν υπάρχει ομοφωνία ως προς την αποτελεσματικότητα) και να παραμείνεις στο κρεβάτι, καθόλη τη διάρκεια της κύησης, λόγω του βεβαρυμένου ιστορικού.
Έτσι, θα έχεις εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προστασίας της κύησης και θα αφήσουμε μόνο τον παράγοντα τύχη, να κάνει τη δουλειά του.
Επίσης, σημαντική παράμετρος, η τακτική μέτρηση του κολπικού ph.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.