user_mobilelogo
  1. Marilena13
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011
Καλησπέρα γιατρέ..
Θα ήθελα να σας πώ λίγο το ιστορικό μου και αν μπορείτε να μου απαντήσετε στις απορίες μου γιατί έχω τρελαθεί..Καταρχήν να σας πω πως είμαι 29 χρόνων και ο άντρας μου είναι 34. Πριν 5 μήνες και συγκεκριμένα τέλη Δεκεμβρίου είχα μια παλλίνδρομη κύηση στην 8η εβδομάδα όπου σταμάτησε η καρδιακή λειτουργία με αποτέλεσμα να υποβληθώ σε απόξεση..Το είχα πάρει σχετικά ήρεμα μπορώ να πω γιατί απο την αρχη της εγκυμοσύνης μου υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το σάκο και με τους καρδιακούς παλμούς, οπότε ελπίζαμε αλλα καταβάθος ξέραμε ότι μπορεί να υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο, όπως και συνέβει..Μετά την απόξεση ο γιατρός μου έστειλε ιστοπαθολογική εξέταση όπου τα αποτελέσματα στο τέλος της σελίδας αναφέρανε πως δεν παρατηρήθηκαν εμβρυικοί ιστοί..στην συνέχεια λοιπόν ο γιατρός μου επειδή ήταν η πρώτη μου παλλίνδρομη μου έσωσε να κάνω τις εξής εξετάσεις:  PΓT, INR και αντιφωσφολιπικά..Εγώ έκανα μόνο τις δύο πρώτες όπου τα αποτελέσματα ήταν 38,4 και 1.12 όπως τα αναφέρω απο πάνω..Την άλλη εξέταση δεν την έκανα γιατί είναι πολύ ακριβή και δε είχαμε την οικονομική άνεση εκείνη την περίοδο..Εδώ να σας προσθέσω επίσης πως κάναμε και δυο φορές σπερμοδιαγραμμα και παρόλο που η κινητικότητα του ήταν στα 45% με 47 % υπήρχε ολιγοσπερμία αλλα αυτό δεν μας έριξε..Αυτά λοιπόν όπως σας είπα πριν..Σήμερα λοιπόν που σας γράφω είμαι για δεύτερη φορά έγκυος και μάλιστα πολύ γρήγορα αν σκεφτούμε ότι με τον δεύτερο ελεύθερο μήνα πιάσαμε..Πήγα σήμερα στην γιατρό μου και ενώ βάση της ημερομηνίας θα έπρεπε να είμαι 5 εβδομάδων και 6 ημερών, τ.ε.ρ. είχα στις 1 Απριλίου με κύκλο 32-33 μέρες στη υπερηχογραφική εξέταση μου έβγαλε ότι ίσα που φαινότανε ο σάκος και ενώ στην αρχή η γιατρός μου είπε πως τα πράγματα δεν πάνε καλά στην πορεία μου είπε πως επειδή ο κύκλος μου δεν είναι 28 μέρες αλλα 33 τότε δεν είμαι όσο ανέφερα πιο πάνω αλλα είμαι 5 εβδομάδων και πως για 5 εβδομάδων είναι φυσιολογικό να φαίνεται τόσο μικρός ο σάκος..Δεν ξέρω τι να πιστέψω πραγματικά έχω απογοητευτεί ΄πάρα πολύ και νομίζω πως θα το χάσω και αυτο και πολύ φοβάμαι μήπως δεν μπορέσω ποτέ να κάνω παιδι..
Γιατρέ μου ξέρω πως εσάς μπορέι να σας ακούγεται χαζό αυτό που σας γράφω αλλα πραγματικά είμαι σε άσχημη κατάσταση είμαι απο επαρχία κι εδώ δεν έχουμε πολύ εξειδικευμένους γιατρούς ώστε να έχουνε εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις και δεν ξέρω που να απευθυνθώ..Οι ερωτήσεις μου λοιπον είναι οι εξής: Υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει αυτο που μου είπε η γιατρος μου και να είμαι λιγότερο απ΄ότι υπολογίζω μιας και ξέρω πως η σύλληψη έγινε είτε 19/4 είτε 20/4? Επίσης αν έχει σταματήσει η εγκυμοσύνη μου εδώ και μια εβδομάδα μιας και είμαι στη αρχή ακόμα δεν θα έπρεπε να αποβληθεί απο μόνο του και να μου έρθει η περίοδος??Και τέλος γιατρέ συνήθως οι καθ΄εξήν αποβολές οφείλοντε σε θρομβοφιλία??
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας και πραγματικά συγχωρέστε με αν σας κουρασα απλά είμαι απελπισμένη αυτή τη φορα!
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Για το θέμα της ιστολογικής εξετασης:  Δεν εχουμε το κείμενο,  για να εκτιμήσουμε τι  εγινε..  Αν δεν βρηκε  εμβρυικά στοιχεία,  τοτε  πως διέγνωσε  ότι προκειται  για  ενδομητρια  κύηση; Μαλλονλαθος κανεις...  θα βρηκε εμβρυικές λαχνες..Δεν  μπορεί ..
Για τους γιατρούς στην επαρχία : λάθος κάνεις ...Τα μεγαλυτερα  ΄΄φαουλ΄΄  δεν  θα εμφανιστούν  π.χ.    ουτε στην Χίο, στην Καρδιτσα,  ή  στα  Γρεβενά,  όπου  λειπουν τα  μεγάλα ΄΄μεσα΄΄  και  πολυ ικανοί γιατροι   μόνοι τους,   πολλές  φορές  ΄΄αυτοί  κι  ο  Θεος΄΄.  λυνουν  τα  προβληματα.   Από τις  πρωτεύουσες  προκύπτουν  τα...  ιατρικά δελτια  που απασχολουν τις τηλεοράσεις..  Αρκεί να διαβάζεις  τις εφημεριδες  και θα  καταλάβεις ..
Για την θρομβοφιλια:  Οχι, δεν αποβάλουν  όλες  οι γυναικες που εχουν αυτό το γνώρισμα.. Αν  ομως το εχουν, θα υποβληθούν  όλες σε  θεραπεια..

Για την πορεία  της εγκυμοσύνης  σου:  Το πλεον πιθανό  ειναι   αυτό  που  λέει  ο γιατρός  σου..
Ειναι   πολυ ενωρίς !! Εξ  άλλου μεσα σε  8  ημερες,  ΄΄θα  δειξει΄΄..Κανω  τη προβλεψη  ότι θα τα  πας  καλά..
Φιλικά
Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ σας παραθέτω την ιστολογική εξέταση:
Στο ίδιο δοχείο με φορμαλίνη με το όνομα της ασθενούς παραλάβαμε ξέσματα ιστού και αιματοπηγματα συν. όγκου 10 κ. εκ.
Τομές από τα ξέσματα ιστού, που παραλάβαμεέδειξαν την παρουσία πλακουντικών στοιχείων με αλλοιώσεις υδρωπικής εκφύλισης των χοριακών λαχνών. Ανευρίσκονται αρκετές χοριακές λαχνές, υδρωπικά εκφυλισμένες ανώριμες με μέγεθος μεγαλύτερο του φυσιολογικού, λόγω έντονου οιδήματος του στρώματος. Συνυπάρχουν μικρότερες χοριακές λαχνές πρώτου τριμήνου, με εμφανή αγγεία χωρίς σημαντικές αλλαγές.
Στο υλικό περιλαμβάνονται τμήματα φθαρτού, με εκφυλιστικές αλλοιώσεις. Έμβρυικού ιστοί δεν παρατηρούνται. Στοιχεία κακοήθειας δεν παρατηρούνται στις τομές που ξετάσθηκαν.
Μάλλον εγώ δεν κατάλαβα κατι καλά.
Ευχαριστώ για την απαντηση σας και ευχομαι να είναι όλα καλά και να σας γράψω την επόμενη φορά πως όλα πανε κατ΄ευχήν..Καλό σας βράδυ
  1. Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητπη   Φίλη!
Εφ΄οσον  βρεθηκαν  χοριακές λαχνες  (ανηκουν  στην εμρυική ΄΄μοναδα'')  όλα εν ταξει ..
Σε παλινδομες εγκυμοσύνες,  το  μικρό  εμβρυο διαλυεται  συντομα,  μεσα  σε  1-2- 3  μερες, με συνεπεια  να  μην  βρεθουν στοιχεια του  κατά την ιστολολογική εξεταση...
Φιλικά
Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.