default_mobilelogo
    1. SFN
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Τρίτη, 31 Μαΐου 2011
    Καλησπέρα.
    Θα ήθελα να ρωτήσω αν μια πιθανή ενδομητρίωση (κύστη 3εκ στην ωοθήκη), συμβάλλει στην δυσκολία της σύλληψης ή αντίστροφα βοηθάει να χαθεί το σποράκι. Δηλαδή αν μια βιοχημική εγκυμοσύνη μπορεί να είναι και αποτέλεσμα της πιθανής ενδομητρίωσης. Επίσης αν ισχύει ότι με μια μαγνητική τομογραφία, ο γιατρός μπορεί να δεί πλέον αν πρόκειται για ενδομητρίωση ή όχι και αναλόγως να προβεί στην λαπαροσκόπηση. Ευχαριστώ.
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή Φίλη!
    Ναι, ειναι  δυνατόν  να συμβάλει. ιδιαίτερα,  αν εκτος της  κυστης,  συνυπάρχουν  και άλλες εστίες ενδομητριωσης,  που με τα  μεσα που μεχρι τώρα χρησιμοποιηθηκαν, δεν ειναι  ορατές.. .
    Ο μαγνητης ειναι κατι  που μπορει να γινει  (δεν  μπορει να βλαψει κι  όλας , μια και δεν ειναι  ακτινοβολία), αλλά  δεν επιτρεπει  με απολυτη βεβαιότητα   την διάγνωση ..
    Για  το  αν  θαγινει λαπαοσκοπιση  ή οχι..:  Εκαρταται  από την  ηλικαι της γυναικας , από το ιστορικο  της, από  τον  χρονο επιδίωξης εγκυμοσύνης, καθως και  από τις παραμετρους του σπερμοδιαγραμματος..
    Μια  κυστις  3  εκ στην  ωοθηκη,  όποιας  αιτιολογιας (πλην βεβαια της κακοηθειας) δεν ειναι  κατά κανονα  αιτιο στειροτητας... Μονον   αν  ολα τα άλλα  ειναι  εν ταξει,  θα σκεπτομουν την λαπαροσκοπιση..
    Φιλικά
    Π.Ζ.
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2011
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.