default_mobilelogo
    1. katerina_pe
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011
    Αγαπητοί Γιατροί Καλησπέρα,
    Επανέρχομαι μετα απο πολύ καιρο μετα απο μια εγκυμοσύνη με εξωσωματικη το μωρό μου αυτή τη στιγμή ειναι 8 μηνών και εχτές επιβεβαιώθηκε νεα εγκυμοσύνη με ΤΕΡ 31/5 και β χοριακή 500 μονάδες, προς μεγάλη μας εκπληξη....
    Την μικρή μου την θηλάζω απο την μέρα που γεννήθηκε μέχρι και σήμερα πλέον οχι αποκλειστικά αλλα κάνει 6 γεύματα τα οποία τείνω να μειώνω καθώς επιστρέφω στη δουλειά και δεν θα μπορώ να τη θηλάζω τόσο τακτικα.
    Οι οδηγίες του γιατρού μου σχετικά με τη νέα εγκυμοσύνη είναι να αρχισω να κοβω το θηλασμο 1 γεύμα ανα 3 μέρες μεχρι να αποθηλάσω φυσικα και χωρίς φάρμακα. Εγω δεν θέλω να σταματήσω για πολλούς λόγους να θηλάζω...εχω διαβάσει οτι πολλές γυναικες θηλάζουν και είναι και εγκυες. Ο λογος κατα τον γιατρο μου ειναι οτι η προλακτινη ειναι σε ψηλα επιπεδα στον θηλασμο και δεν το θελουμε στην εγκυμοσυνη.
    Εχω τις εξις ερωτήσεις
    1. Δεν μπορω να διαπιστώσω με μια εξεταση αιματος τα επιπεδα της προλακτίνης και να δουμε κατα ποσο μπορει να είναι επικυνδινα?
    2. τα γευματα θα γινουν 3 που σημαινει οτι δεν ειναι αποκλιστικη σιτιση με μητρικο ποσο μπορει να επιρεάσει το εμβρυο?
    3. Εχω διαβασει οτι η προλακτίνη εμποδιζει την συλληψη και εχεις και διαταραχες περιοδου. Εγω και συλληψη εχω επιτευξει (μεχρι στιγμης) και η περιοδος μου εχει επανελθει απο τον 3 μηνα που γεννησα και ειμαι ρολόι 27 μέρες.
    4. Η φυση δεν "φροντιζει" για καποια πραγματα? Δλδ αν δεν ηταν ο οργανισμος μου ετοιμος δεν θα εμενα εγκυος? Εννοω πως για να ειμαι εγκυος μηπως μπορω να τα καλυψω και τα 2?
    5. Τελικα ποιο το ρισκο με τη συννεχιση του θηλασμου που τοσο πολυ θελουμε και εγω και η κορη μου?
    Με συνχωρειτε για το μεγαλο μνμ μου, αλλα ειναι μια αποφαση που δεν γυριζει πισω αν κοπει το γαλα μου και ηθελα να καλυψω ολες τις αποριες μου.
    Σας ευχαριστώ θερμά!
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή  Φίλη!
    Καλη ερώτηση,  που  όλοι περιπου οι μαιευτηρες  θ'΄ απαντησουν  περιπου  οπως ο δικός σου.
    Το  επιχειρημα   της  προλακτινης  δεν ειναι  κατά ηταν άποψη  μου το σημαντικότερο.. Ειναι  η μητερα,  που σε λιγο - γιατί τωρα  για  ελαχιστο  κυημα  μιλαμε -  θα την επιβαρύνουν  2 παιδιά..  Το πρωτο παιδί θα τρώει συντομα... μπριζολα και  θα θηλαζει κι όλας..  Και πως θα γινει,  θα συνεχισεις να θηλαζεις  το δευτερο  επισης  για  αλλους  8  μηνες;   δεν  μου φαίνεται  λογικο, αν και σε  άλλες - οχι τοσο προηγμενες κοινωνίες  - οπου τυχαινει,  θα γινεται..
    Κατά ποσο  ο θηλασμός  επηρεάζει την εξέλιξη του 2ου  κυήματος  αρνητικά, ειναι θέμα  που στατιστιστικά σιγουρα δεν εχει διευρευνηθει..Το  οτι επηρεάζεται  η  μητερα, δεν  νομίζω  ότι μπορει ν΄αμφισβητηθει  στα σοβαρά..
    Εχω  λοιπόν  την άποψη,  ότι υπάρχουν ευθυνες  -  δεν μπορώ να τις αποτιμησω  σε ποσοστά  - αν μη τι  άλλο  για το  δευτερο παιδί αλλά και για   σένα..
    θα συνισουσα, να  ακολουθήεις  την συμβουλη του γιατρού  σου..
    Φιλικά
    Π.Ζ.
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Κε Ζησόπουλε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας,
    Σχετικα με το κομματι σιτισης εχω αλλη αντιληψη περι θηλασμου...
    αλλα
    την αποφαση την πηρα και θα αποθηλασω με μεγαλη πραγματικα λυπη οσο και αν σας φαινεται περιεργο!
    Τωρα σας παλιος, καθως θα γινει φυσικα χωρις φαρμακα, κοβω 1 γευμα ανα 3 μερες με σκοπο να πεσουμε στο 1 για ενα διαστημα δλδ το πιο δυσκολο το βραδυνο και μετα τελος. Μεχρι το τρίμηνο θα εχω αποθηλασει. Είναι καλο διαστημα? Κρίνεται οτι πρεπει να γινει και πιο συντομα? Εχω διαβασει οτι συσπάσεις μπορουν να γίνουν απο το τρίμηνο και μετα? Επίσης πρέπει να δεθω σφιχτα μετα ή θα είμαι ενταξυ και θα σταματήσει απο μόνο του.
    ευχαριστω πολύ για την βοήθεια και ευχομαι (οσο και αν ακουγεται περίεργο) μετα να θηλάζω και τα 2 μου παιδια ξανα....
    1. Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 2
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή Φίλη!
    Νομίζω   οτι εισαι  στον σωστό δρομο.. Για τον  στηθεπιδεσμο:  Ειναι  χρησιμος  όταν φτασεις  στο  όριο  που απαφασιστει η τελεια  διακοπή.. Συνηθως  τοτε  η περιδεση  3-4  ημερων είναι  επαρκής..
    Φιλικά
    Π.Ζ.
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Σάββατο, 02 Ιουλίου 2011
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 3


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.