default_mobilelogo
    1. Christine1012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011
    Χαιρετώ,
    Σας έχω στείλει ερώτηση και πριν λίγες μέρες που περιγράφει και το ιστορικό μου... Εν συντομία είμαι 32 ο άντρας μου 39 προσπαθούμε 6 -7 μήνες για εγκυμοσύνη χωρίς αποτέλεσμα.
    Έχω τα αποτελέσματα του σπερμοδιαγράμματος του άντρα μου τα οποία παρουσιάζουν τις εξής μετρήσεις εκτός του φυσιολογικού (όπως αναγράφονται στην ανάλυση):
    - sperm count: 8,5mil/ml (concentration) και  26,3 mil (total count).
    - Morphology: 8% normal sperm cells και  92% abnormal.
    Οι υπόλοιποι δείκτες είναι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια.
    Ρωτώ τα εξής:
    1. Υπάρχει θεραπεία για την ολιγοσπερμία; Ο γιατρός (γυναικολογος) έγραψε αντιβίωση για τον άντρα μου ciproxin 500 για 10 μέρες.Συνηθίζεται μια τέτοια αγωγή για αυτές τις περιπτώσεις; Επίσης, ο άντρας μου είχε μια επέμβαση φρονιμίτη την προηγούμενη. Μπορεί αυτό να επηρέασε στα αποτελέσματα;
    2. Μήπως θα πρέπει να δούμε άμεσα και ουρολόγο ή /και ενδοκρινολόγο;
    3. Υπάρχει θεραπεία για την τερατοσπερμία;
    4. Πότε πρέπει να επαναλάβουμε το σπερματοδιάγραμμα; Μπορεί τα αποτελέσματα να ήταν τυχαία;
    5. Μπορεί να υπάρξει εγκυμοσύνη κάτω από αυτές τις συνθήκες ή μάλλον θα πρέπει να προχωρήσουμε με άλλες μεθόδους (π.χ εξωσωματική);
    6. Οι δικές μου ορμονικές αναλύσεις ήταν καλές με όλες τις τιμές να είναι εντός του φυσιολογικού. Μήπως θα πρέπει να προχωρήσω και σε σαλπιγγογράφημα, λαπαροσκόπιση για να δούμε μήπως έχω και γω άλλες παθήσεις που συμβάλλουν αρνητικά στην προσπάθειά μας για εγκυμοσύνη;
    7. Συμπληρώματα όπως βιατμίνη c, e b12, ζινκ και carnitine μπορούν να βοηθήσουν;
    Αν υπάρχει κάποιο άρθρο σχετικό με την ολιγοσπερμία και την τερατοσπερμία που μπορείτε να μου υποδείξετε για να διαβάσω θα το εκτιμούσα!
     
     Αναμένω την απάντησή σας με αγωνία και ευχαριστώ εκ των προτέρων!
     
     
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    http://www.14dd5266c70789bdc806364df4586335-gdprlock/watch?v=OdpEYhujKM0
    Tερατοσπερμία  στο  Sims-Huhner-test:   Μεσοκύκλεια τραχηλική βλέννα. Μικροσκοπική εξέταση άμεσου παρσκευάσματος μετά 16 ώρες από τις τελευταίες σχέσεις, σε μεγέθυνση 10Χ40. Περιστατικό ιατρείου.
    Αρκετά κινητά σπερματοζωάρια, όλα με διαταραχές μορφολογίας στην κεφαλή, αυχένα , ουρά καθως και με παθολογική κινητικότητα.
    Αγαπητή  Φίλη!
    Το  θεμα  ΟΤΑ  (συνδρομμο  ολιγο-τερατο- σπερμιας ) ,  συμπεριλαμβανει  λιγο -  πολυ  όλες τις   διαταραχες  του  σπερμδιαγραμματος  κι εχει  ενα  γενικότερο  μειονεκτημα,  που αναγεται  στο...ονομα  που τπυ δωσαμε... 
    Οι  διαταραχες  του σπερματος -  πολυ   γενικά  -   συμπεριλαμβανουν  κυριως χαμηλους  αριθμούς  σπερματοζβαριων  διαφορων  διαβαθμισεων (ολιγο-!), διαταραχες  στην  κινητικοτητα (ασθενο-!)  και  διαταρχές στην  μορφολογιας  (τερατο-!)...Αυτές   δεν  απαντωνται  κατά  κανονα  κατά μονας,  αλλά σε συνδυασμούς  και  από εκει  προκυπτει  το.... τρομακτοκο  ονομα  Ολιγο-τερατπ- Ασθεμοσπερμία...Περιττο να πω, ΄οτι θεωρω  την  ορολογια, έτσι  οπως χρησιποιηειτια, για ψυχολογικοςυ λογους κ αι μονον , απαράδεκτη..
    Επί του προκειμένου:  
    Το  πορισιμα  μπορει να ειναι παροδικό  και χρειαζεται επανελεγχο.(.Στα  υπ΄ οψη:   Ποτέ  δυο σπερμοδιαγραμματα δεν ειναι  όμοια....  Μονον μεγαλες  αποκλίσεις, συνηγορουν για επιδεινωση,  ή βελτιωση.). 
    Οι παρουσες  τιμές  συνδεονται  στατιστικά  σαφώς με  μειωμενη γονιμοποιητική  ικανοτητα αλλα΄ μια  εγκυμοσύνη - χωρίς θεραπεια - δεν   αποκλείεται...Ατυχώς λειπουν  οι παραμετροι -  που προφανώς εσυ θεωρεις   φυσιολογικές (ρευτοσποιηση, pH,  κινητικότητα, ίσως  κ.α. Θα δει κανεις αυτά στην πορεια ... 
    θα γινουν φυσικά και ορμονικες εξετάσεις (FSH, LH,  testo,  TSH,  T3, T4 ,   Prolactin) ,  
    αιματολογικές  για τυχόν  υπάρξη  αλλων παθησων (π.χ. διαβητης) 
    και  βεβαια  υπερηχογραφική εξεταση   για τυχόν  ύπαρξη  υποκλινικης  κιρσοκηλης  (που δεν  ειναι  αποδεδειγμένο  στατιστικά,  ότι  μπορει να φταιει!)
    Για   την αιτιολογια: Υπάρχουν διαφοροι λογοι  που προξενουν  την διαταραχή , αλλα  τις  πιο  πολλές  φορές  αδυνατουμε να βρουμε την αιτία..Για αυτό  τον  λογο,  η  θεραπεια  ειναι γενικώς  εμπειρική..
    Αυτή συνίσταται  συνθως  σε χορηγηση  μιας αντιβιωσης  (ειδικά  αν στην καλλιεργεια σπερματος  βρεθηκαν μικροβια), ενζυμων  (αν υπαρχει προβλημα στην ρευστοποιηση -  π.χ. ....αποχρεμπτικά!)   και  ισως  σε συναδευτική  αγωγη  με άλλα ΄΄συμπληρωματα΄΄ . 
    Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών στην θεραπεία της ανδρικής υπογονιμότητας ( Ολιγοασθενοσπερμία ). Μία επισκόπιση της βιβλιογραφίας.
    Για   την αιτιολογια: Υπάρχουν διαφοροι λογοι  που προξενουν  την διαταραχή , αλλα  τις  πιο  πολλές  φορές  αδυνατουμε να βρουμε την αιτία..Για αυτό  τον  λογο,  η  θεραπεια  ειναι γενικώς  εμπειρική..
    Για τους γιατρούς :  θα συμβουλευτειτε εναν  ενδοκρινολογο,  ή έναν   ουρολογο,  που εχει εξειδικευτει  σε θεματα  εκτιμησης  ανδρικης  υπογονιμοτητας.,.Η  -  ακομη καλλιτερα -  θα ζητησετε την γνωμη και των  δυο..
    Υπαρχουν  και γυναικολογοι,  που ξερουν απ΄αυτά... Αν  ο δικός σας  ξερει,  τοτε  θα  μείνετ  σ΄αυτόν 
    Το σπερμποδιαγραμμα θα   επαναληφθει μετα  περιπου  τριμηνο..
    Κλείνοντας :  Στο  2011  ζουμε... Παιδιά  θα γινουν  τελικά  οπωσδήποτε...
    Π.Ζ.
    [hr]
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Γιατρέ σας χαιρετώ.
    Ευχαριστώ για την απάντησή σας. Θέλω να σας ενημερώσω ότι ο άντρας μου επανέλαβε το σπερματοδιάγραμμα (μετά από 2 μήνες) το οποίο έδειξε σημαντική βελτίωση:
    - sperm count: από 8,5mil/ml (concentration) τώρα είναι 35,5 εκατομμύρια
    - Morphology: από 8% normal sperm cells τώρα είναι 11%
    - και η κινητικότητα από 27 είναι 31....
    Η μορφολογία επομένως εξακολουθεί να είναι κάτω του κανονικού που είναι 15%. Ο άντρας μου πήγε και σε ουρολόγο και του είπε ότι έχει κιρσοκοίλη στον αριστερό όρχη και του πρότεινε να κάνει επέμβαση τονίζοντας όμως ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα διορθωθεί και το πρόβλημα. Επίσης μας είπε να επαναλάβει για τρίτη φορά το τεστ.
    Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:
    1. Η βελτίωσης πιθανόν να οφείλεται στην αντιβίωση συμπληρώματα/βιταμίνες;
    2. Με 11% normal sperms πόσο βελτιώνονται οι πιθανότητες για φυσιολογική σύλληψη; Εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολη; Πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει την επέμβαση για αφαίρεση της κιρσοκοίλης; Είναι επικίνδυνη επέμβαση;
    3. Μήπως να μπω στη διαδικασία για σαλπιγγογράφιμα και λαπαροσκόπιση έστω και αν δεν έχουμε ενδείξεις προς το παρόν;
    4. Ποια η άποψη σας για τη σπερματέγχυση στην περίπτωσή μας;
    5.Επίσης σε αυτόν τον κύκλο μου χρησιμοποίησα τεστ ωορηξίας (life control, από την 12η μέχρι την 15η) και ήταν όλα αρνητικά (στις πρώτες μέρες παρουσίαζαν ελαφριά γραμμή και μετά τίποτα). Επίσης είχα καφέ υγρά στα μέσα του κύκλου μου. Αυτό τι μπορεί να σημαίνει; Να σας υπενθυμίσω ότι οι ορμονικές εξετάσεις που έκανα τον Αύγουστο ήταν μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια σε όλες τις μετρήσεις.
    6. Πιστεύετε να προχωρήσουμε σε εξωσωματική in-vitro με τη μέθοδο της μικρογονιμοποίησης ΙCSI είναι η καλύτερη λύση για μας; Πόσο χρόνο συστήνετε να συνεχίζουμε να προσπαθούμε φυσιολογικά πριν καταλήξουμε σε αυτό; ήδη εγώ κλείνω 33 και ο άντρας μου είναι 39,5... Τα περιθώρια στενεύουν.
    7. Επίσης άκουσα ότι με την εξωσωματική αυξάνονται οι πιθανότητες να αποκτήσεις καρκίνο. Ισχύει αυτό;
     
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
    1. Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2011
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 2
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή  Φίλη!
    Οποια συζητά  την εξωσωατική, καλο  ειναι  να εχει  απο  πριν  και μία σαλπιγγογραφία... Το αργότερο τοτε, θα  χρειαστει,  προκειμένου  να ξεκινησει κανείς το  οτιδηποτε..(  π.χ. αν  υπαρχει μία  υδορσλαπιγγα,  πρέπει  οπωσδηποτε  να τακτοποιηθει  προηγουμενως  κι αυτό παίρνει χρονο)
    Για  την ΄΄βελτιωση΄΄ του σπερμοδιαγραμματος: κανενα σπερμποδιάγραμμα  δενειναι  ακριβώς  όπως το προηγπουμενο...   Οι αποκλείσεις  δεν ειναι σηματικές, για  να μιλαμε  για  ΄΄βελτιωση΄΄.Δεν ξερουμε  πόσ σταθερέςειναι,,  
    Επισης,  ογκος    8,5  κ εκ.  ειναι  μεγαλη  ποσοτητα..  Δεν ειναι κατ΄αναγκη θετικό δειγμα,.. Πεπειραμενοι γιατροί, το εχουν προσεξει  αυτό, σε σχεση  με  αυξηση του ποσοστου δυσχέρειας  συλληψης,  από  άλλες  συνυπαρχουσες παθολογικές   παραμετρους.. 
    Η εξωσωματική  δεν προξενει  αυξηση  προβληματων  υγείας μετέπειτα  και ειδικά  δεν ειναι  καρκινογονος... Εχουμε στατιστικές  εκατονταδων χιλιαδων περιστατικών  σ΄ αυτό..
    Η σπερματεγχυση:  Οι προσδοκιες  ειναι  από το  κοινο μεγαλλυτερες,  απ΄  ΄οτι  στην πραγματικότητα,, ... Οι πιθανοτητες συλληψης στην πραξη   καθε φορά  κυμαινονται  περιπου  στο 5-7 %.. Μετά την 4η σπερματεγχυση   το ποσοστό δεν  φαινεται να βελτιώνεται   σημαντικά..
    Η εξωσωματική ειναι  η  ulitma  ratio...Η τελευταία  λυση..Ειναι βεβαια   και  αποτελεσματική μεθοδος.. 
    Για την εγχείρηση κιρσοκηλης:   Σωστή  η ενημερωση του  ουρολογου...
    Η  βελτιωση - αν επέλθει -  θα προκυψει  οχι ενωριτερα  από 3  - 6   μηνες, αρκετές φορες και περισσότερο,, Μετά  θα  αναμεινει  καινείς  αυξηση  στο  ποσοστό συλληψης..
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2011
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 3
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Γιατρέ καλημέρα και καλή χρονιά.
    Πρώτα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας.
    Οι εξελίξεις στην υπόθεσή μου είναι οι εξής:
    1. Τρίτο σπερματοδιάγραμμα οι τιμές της ποσότητας και της μορφολογίας ήταν μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια. Δυστυχώς οι δείκτες της κινητικότητας ήταν άσχημοι. 2% μόλις η κινητικότητα στα ζωηρά. Και εδώ ήθελα να ρωτήσω. Σε περίπτωση που είναι όλα ακίνητα, μπορεί να πετύχει μια προσπάθεια εξωσωματικής;
    2. Έκανα σαλπιγγογραφία. Ο ακτινολόγος είπε ότι οι σάλπιγγες μου δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Ανάφερε όμως ότι η μήτρα έχει οπίσθια κλίση αν και όπως μας είπε αυτό δεν επηρεάζει. Όντως έτσι είναι;
    3. Αυτό τον μήνα αδιαθέτησα στις 22 μέρες ενώ ό κύκλος μου είναι περίπου σταθερός 29 μέρες. Σε τί μπορεί να οφείλεται αυτή η διαταραχή; Μπορεί η αιτία να είναι μια χημική εγκυμοσύνη; Μπορεί να επηρέασε η σαλπιγγογραφία; Ποιοι άλλοι λόγοι μπορεί να συντρέχουν; Επίσης αυτόν το μήνα έπαιρνα κάθε πρωί τη θερμοκρασία σώματος. Μέχρι την 11-12 μέρα μέσος όρος ήταν περίπου 36.4 ενώ μετά ήταν 36.6. Σήμερα (28η μέρα του κύκλου ή αν μετρά ως πρώτη μέρα η 22η τότε σήμερα είναι η 6η μέρα)είχα απότομη πτώση στους 35.9 από τους 36.6. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Μια ακόμη πληροφορία είναι ότι τον προηγούμενο μήνα την 14η μέρα είχα καφέ εκκρίσεις για πρώτη φορά, σημάδι ωορρηξίας απ ότι μου είπε ο γιατρός.
    4. Δεδομένου του τρίτου σπερματοδιαγράμματος που δείχνει ότι όντως υπάρχει πρόβλημα στο σπέρμα και με δεδομένο ότι η σαλπιγγογραφία ήταν καλή, θεωρώ ότι η εξωσωματική (IVF-ICSI όπως μας πρότεινε ο γιατρός) είναι η καλύτερη λύση για μας μιας και προσπαθούμε ένα χρόνο και δεν θέλουμε να περιμένουμε άλλο (εγώ είμαι 33 και ο άντρας μου 39).
    Εδώ ήθελα να σας ρωτήσω:
    - Τι ποσοστά αποτυχίας έχει μια εξωσωματική;
    -Ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν μια εξωσωματική σε αποτυχία;
    - Τι μπορώ να κάνω για να αυξήσω τις πιθανότητες να πετύχει η εξωσωματική; π.χ να αποφύγω το αλκοόλ και τη γυμναστική εντελώς από τώρα; Την εξωσωματική σκοπεύω να την κάνω τον Μάρτη.
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    1. Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 4
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Aγαπητή Φίλη!
    Αφού  ΄΄  ο κύβος  ερρίφθη ΄΄  και  επίκεται  η σωστή αντιμετπιση (η εξωσωματική), ας  μην  ΄΄ματσαλιάσουμε΄΄ το  ολο  θεμα, πελαγοδρομωντας  σε επι μερους  ερωτησεις  και προ  παντος, ας  δουμε   από την αρχή το θεμα  θετικα,  μιλωντας  όχι για πσοστα αποτυχίας,  αλλά ποσοστά επιτυχίας ... Αυτά  κυμαίνονται  γυρω στο  25%, κατ΄ άλλους ξεπερνουν  λιγο και  το 30% (παντα μιλαμε με αποτελεσμα  ενα  ζων ,εμβρυο), σε   καθε προσπάθεια..
    Για το θεμα του  ποτου: Η  Ελληνίς  γινεται  σχετικα΄σπάνια   ΄΄λασπη΄΄  απο αλκοολ.. Εννοειται  λοιπον ότι  το ΄΄πολύ΄΄ βλαπτει,, Η τελεία ομως  απαγόρευση ενός   επιτραπεζιου  ποτού με το φαγητό, ειναι σαφώς  αδικαιολογητη  υπερβολή..
    Για το τι πρέπει  να   κανεις: Να  ακολοηθησεις τις  οδηγίες  της ομάδας  των γιατρών εξωσωματικής...
    Καλη επιτυχία..
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 5
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Γιατρέ γεια σας και πάλι.
     
    Όπως σας είπα θα προσωρήσουμε με ivf isci. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Πόσα ωάρια πρέπει να ζητήσω να γονιμοποιηθούν; Ο λόγος που ρωτώ είναι ότι δεν θα το άντεχε πιστεύω η συνείδησή μου να γονιμοποιηθούν επιτυχώς στο εργαστήριο πολλά ωάρια και να υπάρχουν π.χ 6 έμβρυα και να εμφυτευτούν μόνο 2. Θα πρέπει δηλαδή να πετάξω έμβρυα που είχαν πολύ καλές πιθανότητες να γίνουν παιδιά; Ή ίσως είναι καλύτερα να ζητήσω να γονιμοποιηθούν 3 όσος είναι και ο αριθμός παιδιών που επιθυμούμε να αποκτήσουμε. Ξέρω ότι τα ποσοστά επιτυχίας γονιμοποίησης με icsi είναι αρκετά ψηλά  περίπου 75%.
     
    Ίσως η ερώτησή μου είναι παράξενη αλλά έτσι νοιώθω για αυτό το θέμα.
     
    Επίσης, μπορούν να καταψυχθούν ωάρια;
     
    Ευχαριστώ. 
    1. Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 6
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
     
    Αγαπητή Φίλη!
    Εμβρυα  μπορει  βεβαια  να..καταψυχθουν  και να χρησινμοποιηθουν αργότερα.
    Κατά τα άλλα,  θα πράξεις  κατά συνειδησιν ..
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 7
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Γιατρέ γεια σας και πάλι.
     
    Θα προσπαθήσω εν συντομία να σας αναφέρω τι έγινε και να σας υποβάλω τα ερωτήματά μου.
     
    Πραγματοποίησα IVF - ICSI, είχα 14 ωοθυλάκια, εκ των οποίων 6 είχαν ωάρια, προσπάθησαν να γονιμοποιήσουν τα 5 και τελικά γονιμοποιήθηκαν 4. Την τρίτη μέρα, τα 3 ήταν των 8 κυτάρρων, το ένα των 9. Τα αφήσαμε και έφτασαν όλα στο στάδιο των βλαστοκύστων, 5η μέρα οπότε έγινε και η εμβρυομεταφορά 2 βλαστοκύστων (16/5/12). Μου είπαν ότι ήταν άριστης ποιότητας έμβρυα. Τα άλλα 2 έφτασαν ως τη μέρα 6 και καταψύχθησαν.  
     
    Από χθες έχω καφέ εκκρίσεις οι οποίες σήμερα (26/5/12) αυξήθηκαν. Ακριβώς όπως όταν ξεκινά η περίοδος μου. Το είπα στον γιατρό μου και μού είπε αν έχω κανονική ροή να σταματήσω τα utrogestan και τα medrol. Τα σταμάτησα. Μετά έκανα και τεστ (με ούρα) το οποίο βγήκε αρνητικό. Ακόμα δεν έχω μεγάλη ροή οπόταν τελικά πήρα μια δόση  utrogestan και medrol αν και η περίοδος μου πάντα έτσι αρχίζει, απλά για να νοιώσω ότι έκανα ότι μπορούσα. Κανονικά τη Δευτέρα θα έκανα το αιματολογικό τέστ εγκυμοσύνης. Η ivf μου όμως απέτυχε.
     
    Ερωτήματα
    1. Ποιοι είναι οι πιθανοί λόγοι που απέτυχε η Ιvf ενώ όλα φαινόντουσαν μια χαρά?
    2. Κατά την εμβρυομεταφορά ο γιατρός μου είπε ότι είχα ένα ωοθυλάκιο μέσα στην κοιλιά μου. Μπορεί να επηρέασε καθόλου? Μπορεί αυτό να έιναι η αιτία που απέτυχε? Γιατί δεν το πήρε αυτό το ωοθυλάκιο κατά την ωοληψία?
    3. Πόσο σύντομα μπορώ να προχωρήσω την εμφύτευση των κρυοσυντηρημένων εμβρύων? Μπορώ να το κάνω σε αυτό τον κύκλο; ή είναι καλύτερα να περιμένω να επανέλθουν οι ορμόνες μου στα φυσιολογικά επίπεδα?
    4. Υπάρχει λόγος να τα μεταφέρω και τα 2 κρυοσυντηρημένα έμβρυα ταυτοχρόνως? Η είναι καλύτερα να φυλάξω ένα σε περίπτωση που δεν πετύχει η πρώτη φορά μεταφοράς κρυοσυντηρημένου εμβρύου;
    5.  Έκανα σαλπιγγογραφία και είναι μια χαρά. Εισηγήστε πριν να προχωρήσω σε δεύτερη ivf - fet να κάνω μια λαπαροσκόπηση; Άκουσα ότι η λαπαροσκόπηση γίνεται για διαγνωστικούς σκοπούς, αλλά ταυτοχρόνως διορθώνονται και τα διάφορα προβλήματα που εντοπίζονται. Μπορεί όντως να δίξει κάποιο πρόβλημα που να ήταν ο λόγος αποτυχημένης ivf; 
    6. Ποιες είναι οι πιθανές παθήσεις που μπορεί να  φέρει στην επιφάνεια η λαπαροσκόπιση; Και ποια είναι η διαφορά με την υστεροσκόπηση;
     
    Ευχαριστώ
     
     
     
    1. Σάββατο, 26 Μαΐου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 8
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή Φίλη!
    Δεν θα ημουν και πολυ   σοβαρός αν αρχισω   ν΄απαντώ  σε  κατεβατά ερωτησεων,
    Πρόκειται   για  κατι  που  δεν  θα  οδηγησει φυσικά  σε καμία  περιπτωση  σε γρηγορότερη  επίλυση του προβληματος..
    Η απάντηση  δινεται  από την στατιστική και  ήδη τα  ειπαμε αυτά :  
    Μονον  περιπου  25%  των  προσπαθειών εξωσωματικής επιτυγχάνουν..  Οτι και  να γίνει,  αυτό ειναι το  ποσοστό σε διεθνές επίπεδο. 
    Κατά  τα  άλλα,  θα κανεις  αυτό  που θα σου προτεινει  η ομάδα  εξωσωματικής απ΄εδώ  και   περα ..
    Καλη επιτυχία
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Κυριακή, 27 Μαΐου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 9
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την επιτυχία μια εξωσωματικής ο τραυματισμός του τραχήλου (π.χ ύπαρξη αίματος) κατά την εμβρυομεταφορά;
     
    Ποια είναι η τακτική όταν δεν είναι εύκολη η διείσδυση του καθετήρα σε περίπτωση δύσκολης διόδου τραχήλου και οπίσθιας κλίσης μήτρας;
     
     
    1. Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 10
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Δεν  εχω  την άποψη   ότι θα   επηρεαστεί η  εμβρυομεταφορά..
    Για την διαδικασία:  εξαρτάται  απο  το ποιες  και  σε  τι βαθος   ειναι οι δυσκολίες..
    Συνηθως ειναι ευκολη διαδικασία..
    Για τις  τεχνικές λεπτομερειες... Δεν  αντιλαμβάνομαι  σε  τι χρειαζονται..
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 11


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.