user_mobilelogo
πανωτα , ΧΡΥΣΙΑΝΑ , Evaki23 και 462 επισκέπτες
  1. Μπεμπούλα10
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011
Γεια σας. Είμαι έγκυος στη 10η εβδομάδα και σε υπέρηχο που έκανα βρέθηκε αποκόλληση οπισθίου τοιχώματος μήτρας και εικόνα σύσπασης οπισθίου τοιχώματος. Δεν είχα καθόλου αίμα ή πόνο.Ο γιατρός μου λείπει σε άδεια και μίλησα μόνο λίγο τηλεφωνικά μαζί του- μου έδωσε Utrogestan και Trofocard.
Τι ακριβώς όμως είναι αυτό που έπαθα; Είναι σαν την αποκόλληση πλακούντα ή αποκολλήθηκε κάποιο άλλο κομμάτι;  Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω εκτός από ξεκούραση;
 
Σας ευχαριστώ πολύ
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Ο σωστός  χαρακτηρησμός είναι :  ΄΄Αποκόληση πλακουντα  στην περιοχη του  οπισθίου τοιχωματος  της   μητρας ΄΄..  .
Προκειται προφανώς   για μικρη   αποκόληση,  που δεν  επηρεασε  την  κύηση,, Θ΄   ακολουθησεις την  θεραπεια  που σου υπέδειξαν  και  σε 10 ημερες  το σκηνικό  θ΄αλλαξει  προς   το καλλιτερο.
Για την αιτιολογια:   Δεν  την γνωρίζουμε ....
Φιλικά..
Π.Ζ.
.. 
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Να΄στε καλά!
  1. Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γεια σας και πάλι. Δυστυχώς επανέρχομαι. 
Μετά από την αυχενική διαφάνεια, η οποία βγήκε πολύ καλή και δεν φαινόταν και καμμια αποκόλληση, για 2-3 μέρες σηκώθηκα για να κάνω κάποιες εξωτερικές δουλειές, που περιλαμβάνανε κυρίως περπάτημα(όχι βάρη,όχι σκύψιμο).
Εξακολουθούσα όμως να περνάω τις υπόλοιπες ώρες ξαπλωμένη και να παίρνω Utrogestan και Trofocard. Σήμερα, γυρνώντας σπίτι το μεσημέρι, στην τουαλέτα είδα ότι είχα αίμα στο εσώρουχό μου. Ήταν λίγο νερουλό και προς το καφετί (όπως την πρώτη μέρα της περιόδου). Ευτυχώς δεν βλέπω να συνεχίζεται η αιμορραγία. Επικοινώνησα τηλεφωνικά με το γιατρό μου και μου είπε να ξαπλώσω και να συνεχίσω τα φάρμακα.
Όμως τι είναι αυτό το αίμα; Καινούργια αποκόλληση; Υπάρχει περίπτωση να είναι το αίμα από την παλιά αποκόλληση(η οποία ήταν εσωτερική και τότε δεν είχα εξωτερική αιμορραγία); Θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο ενώ πριν λίγες μέρες στον υπέρηχο(ο οποίος ήταν λεπτομερής) δεν φαινόταν το αίμα; Επίσης με ανησυχεί το ότι ήταν κάπως νερουλό. Υπάρχει περίπτωση να είναι και αμνιακό υγρό; Θα το καταλάβαινα αν ήταν;
Σας ευχαριστώ πολύ και ζητώ την κατανόησή σας για τις πολλές ερωτήσεις 
  1. Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  φίλη!
Ας  ελπισουμε  ότι  αυτό  που εξερχεται  ειναι   από  το  παλαιο  αιματωμα...
Για το θεμα   τυχίον  ρηξης  εναμνιου.:  θα επικοινωνησεις με τον γιατρό  σου  τωρα  που με διαβαζεις, περιγραφοντας  του  αυτό  που σε  απασχολεί,   μηπως θεωρήσει  σκοπιμο  να  σε βαλει για λιγες μερες σε  μια αντιβιοση, μεχρι να δουμε  την   εξελιξη!
Φιλικά
Π.Ζ.:
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Πιστεύετε ότι θα μπορούσα να κάνω υπέρηχο για να δούμε πώς είναι τα πράγματα ή μήπως η πίεση που ασκειται κατά τον υπέρηχο μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στη συγκεκριμένη κατάσταση;
  1. Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Μπορεί   φυσικά  να γινει.. Στο σταδιο  που εισαι δεν χρειαζεται εξάσκηση  πιεσεως  στην εξεταση...
Ωστοσο  δεν βλεπω το  όφελος  από  μία  τετοια   ενεργεια.. Μαλλον  επιβαρυντινκο το βλεπω  (μετακινηση)..Βεβαια  από την  άλλη,  η διαπίστωση  ότι  το εμβρυο ειναι  εν   ταξει,  βοηθα  ψυχολογικά  πολυ..  
Φιλικά
Π.Ζ..
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.