user_mobilelogo
  1. bob
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011
Αγαπητέ γιατρέ,
Το όνομα μου είναι Μπόμπολας Κώστας και η γυναίκα διανύει την 1η της εγκυμοσύνη και είναι στην 15η εβδομάδα της κύησης(τελ περίοδος 18/5/11).
4 μήνες πριν την σύλληψη  είχαμε και  μια εξωμήτριο κύηση η οποία αντιμετωπίσθηκε λαπαροσκοπικά και αφαιρέθηκε η αριστερή σάλπιγγα.
Μέχρι την 12η εβδομάδα είχε έντονες αναγούλες οι οποίες και υποχώρησαν στο τέλος της 12ης.
Η αυχενική διαφάνεια ήταν πολύ καλή με ποσοστά 1/7800 και οι αιματολογικές αλλά και τα ούρα επίσης πολύ καλά με ελαφρώς αυξημένο δείκτη στα λευκά αιμοσφαίρια 10.8 και αιματοκρίτη 37.1.(ημ.εξετάσεων 09/08/11)
Απο τις 10/08/11 και μέχρι σήμερα ταλαιπωρείται απο πονοκεφάλους με εστία πόνου τον αριστερό και δεξί κρόταφο αλλά και κάποιες φορές τον αυχένα οι οποίοι είναι καθημερινοί και διαρκούν απο 2 - 12 ώρες με άλλοτε μικρή η μεγαλύτερη ένταση! Επίσης επιδεινώνονται όταν σηκώνεται απότομα ή σκύβει νιώθοντας τα μηνιγγια να πάλλονται πιο έντονα.
Η πίεση της όποτε μετρήσαμε είτε εμείς είτε ο γιατρός είναι σχετικά σταθερή 110/70mmHg εκτός απο μία φορά που είχε 95/50mmHg.
Επιπλέον δεν σχετίζεται με στρες σε εργασιακό χώρο αφού είτε ήμασταν χαλαροί σε διακοπές αλλά είτε δουλεύει συνεχίζονταν. Υπάρχει κάποια εξέταση που πρέπει να κάνουμε? Μήπως είναι λογικοί αυτοί οι πονοκέφαλοι λόγω ορμονών και πρέπει να τους συνηθίσουμε για τους επόμενους μήνες?
Ο γυναικολόγος μας, μας διαβεβαίωσε πως η εγκυμοσύνη οδεύει κανονικότατα και την προηγούμενη Πέμπτη το παιδί ήταν 8.58cm και 102gr με κανονικούς χτύπους καρδιάς.
Ελπίζω να μην σας κούρασα και περιμένω εναγωνίως την απάντηση σας.
Ευχαριστώ
Μπόμπολας Κώστας
6936100277
Θεσσαλονίκη
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητέ  Φίλε!
Οχι,  οι  πονοκέφαλοι  δεν ειναι  απορροια  ορμονικων μεταβολών,,,Με τιποτε !
Ολοι θα σκεφτουμε   ότι  το σύμπτωμα  εχει ψυχογενή  επισκίαση... Πονοκεφαλοι εχουν συχνα ψυχογενή αίτια...
Ωστοσο, με την ΄΄ψυχογενεια ΄΄  εμαθα να ειμαι προσεκτικός..
Η συμβουλη μου, για  ενα  τοσο εντονο ενοχλημα:  Να την δει και ενας  Νευρολόγος,  που θα κρινει  αν πρέπει να γινουν εξετασεις  και  ποιες... Δεν εχετε να χασετε τιποτε...
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.