user_mobilelogo
  1. Μαρούση
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011
Καλημέρα Γιατρέ. Σας παραθέτω τα αποτελέσματα δύο αναλύσεων σπέρματος του συζύγου μου και θα ήθελα την άποψή σας σχετικά με αυτά καθώς και με το ζήτημα της ατελούς ρευστοποίησης.
1Ο ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
ΗΛΙΚΙΑ: 44,   ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟΧΗΣ: 2, ΡΗ 9,5
ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: ΑΤΕΛΗΣ , ΕΜΦΑΝΙΣΗ: ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ, ΓΛΟΙΟΤΗΤΑ: ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ
ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ: ΟΧΙ, ΣΥΣΣΩΜΑΤΩΣΕΙΣ: ΠΟΛΛΕΣ

ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΚΥΤΤΑΡΑ:9*10 ,       ASA (IgG test) 95% θετικό
ΟΓΚΟΣ 0,5 ml
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΑ ml 68.000.000
ΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΠΕΡΜ. 34.000.000
ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΥΠΟΥ a+b: 12+16=28%
ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΥΠΟΥ a+b+c: 35%
ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΥΠΟΥ d : 65%
ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ (ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΤΥΠΩΝ ΜΟΡΦΩΝ) : 88%
 
ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Ασθενοζωοσπερμικό δείγμα. Υψηλό PH πιθανώς λόγω φλεγμονής. Δείγμα θετικό στην ανίχνευση αντισπερματικών αντισωμάτων-ανοσολογικός παράγοντας που ενδέχεται να εμπλέκεται στην υπογονιμότητα μειώνοντας ή εμποδίζοντας την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων.
Η καλλιέργεια δείγματος δεν έδειξε κάποιο μικρόβιο.
 
-Μετά από 3μηνη αγωγή με χορήγηση nolvadex-d και καρνιτίνης , είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα.
2ο ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
ΗΛΙΚΙΑ: 44   ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟΧΗΣ: 6 , ΡΗ 8,3
ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: ΑΤΕΛΗΣ , ΕΜΦΑΝΙΣΗ: ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ, ΓΛΟΙΟΤΗΤΑ: ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ
ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ: ΟΧΙ, ΣΥΣΣΩΜΑΤΩΣΕΙΣ: ++

ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΚΥΤΤΑΡΑ:6,7*10 ,         ASA (IgG test) 75% θετικό
ΟΓΚΟΣ 1,3 ml
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΑ ml 141.000.000
ΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΠΕΡΜ. 183.300.000
ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΥΠΟΥ a+b: 5+28=33%
ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΥΠΟΥ c: 39%
ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΥΠΟΥ d : 61%
ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ (ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΤΥΠΩΝ ΜΟΡΦΩΝ) : 85%
 
ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Ατελής ρευστοποίηση ακόμα και μία ώρα μετά από την παραγωγή δείγματος, όπως και στην πρώτη ανάλυση. Οριακά ασθενοζωοσπερμικό δείγμα. Επαλήθευση δείγματος θετικού ως προς την παρουσία αντισπερματικών αντισωμάτων-αυξημένη συγκέντρωση στρογγυλών κυττάρων σε συνδυασμό με ατελή ρευστοποίηση συνιστούν ενδείξεις πιθανής φλεγμονής.
 
Ο σύζυγός μου επισκέφθηκε ουρολόγο, ο οποίος ύστερα από εξέταση και υπέρηχο (ο οποίος δεν έδειξε κάτι), συνέστησε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες, διότι το σπέρμα είναι γόνιμο.
Η δική σας άποψη –δεδομένων των στοιχείων- ποια είναι? Η ατελής ρευστοποίηση αποτελεί πρόβλημα για την επίτευξη σύλληψης?
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας.
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σε γενικές γραμμές φαίνεται καλό , υπάρτχει πρόβλημα στη ρευστοποίηση,συνήθως η προστατίτιδα προκαλεί αυτήν την κατάσταση και διορθώνεται με τη λήψη αντιβίωσης.
  1. Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμα.
Το γεγονός ότι ο συνάδελφός σας δεν θεώρησε απαραίτητη τη χορήγηση αντιβίωσης, μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση?  Χωρίς αντιβίωση υπάρχει πιθανότητα να προκύψει εγκυμοσύνη? Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας.
 
 
  1. Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Δεν μπορώ να σας απαντήσω σε κάποια σκέψη κάποιου άλλου συναδέλφου , θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο.
  1. Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.