user_mobilelogo
  1. ΙΝΔΙΑΝΝΑ
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011
Καλημέρα σας. Πάσχω από ΣΠΩ, όπως εχω αναφέρει και σε προηγουμενες ερωτησεις μου. Είμαι 32 ετών και πριν 10 μηνες ειχα μετα από σπερματεγχυση μια παλλίνδρομη κυηση 7 εβδομαδων. Μετά από πολλές εξετάσεις βρέθηκε μια ηπια θρομβοφιλια, ελαφρως αυξημενα νκ κυτταρα και απο τη μερια του συζύγου μου   υψηλος βαθμος κατακερματισμού dna. Μετά από θεραπεία του συζύγου με αντιοξειδωτικά, που είχαν ως αποτελεσμα τη βελτίωση του κατακερματισμου, καναμε νεα σπερματεγχυση. Αυτη εγινε στις 10.10.2011 και στις 24.10.2011 εκανα χοριακη, οπου βρεθηκαν 55 μοναδες, οιστραδιόλη 340 και προγεστερονη 48. Επανέλαβα στις 27.10. και το αποτέλεσμα ηταν 150 μοναδες, οιστραδιόλη 420 και προγεστερονη 86. Σημερα όμως (31.10.2011) σε νεα εξέταση το αποτέλεσμα της χοριακής είναι 345, της προγεστερονης 63 και της οιστραδιόλης 437. Να σημειωσω ότι λαμβανω ενεσεις ηπαρινης, σαλοσπιρ, ουτροτζεσταν, φυλικο οξυ και μαγνύσιο, καθώς και εφθιροξ των 112, γιατι εχω συνδρομο χασιμοτο. Παρακαλω, πως βλεπετε με τις τιμες αυτες την εξελιξη της εγκυμοσυνης; Ειναι μη φυσιολογικη η τελευταια μετρηση;
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Οι τιμες,  όπως και η ιδιαβλεπεις,   δεν ειναι  ολες σταθερα  ανοδικές  κα  ιβεβαια η πορεια τους δεν μπορει να  επηρεαστει  από την θεραπεια . Ετσι κι  αλλοιως,  ΄΄θα δειξει΄΄  υπερηχογραφικως, το αργότερο    μεσα σε λιγες μερες..
Ας μην  κανω προβλεψεις..
Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρε, μετά από νεά μέτρηση σημερα (02.11.2011) η τιμη της χοριακής ειναι 511, της οιστραδιολης 410 και της προγεστερόνης 68. Πως τη βλεπετε την αυξηση; Δεν σημαινει ότι το εμβρυο συνεχιζει να αναπτυσσεται; Έχετε δει τετοιες περιπτωσεις να εχουν αισια εκβαση; Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση.
  1. Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρε, σε νέα μετρηση στις 04.11 η τιμη της χοριακης βρεθηκε 650, η οιστραδιολη 335 και η προγεστερονη 47,8. Η γιατρος μου μου ειπε να σταματησω ολα τα φαρμακα που παιρνω, για να αποβληθεί το κυημα. Υπάρχει περίπτωση να ειναι εξωμητριο; Μηπως θα ηταν προτιμοτερο να γινει αποξεση;
  1. Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Κανε  οπως  λεει  η γιατρος  σου...
Για την εξωμητριο:  Η πιθανοτητα  ειναι (αν  θυμαμαι  καλα)  μικροτερη  του   1: 100.. Η  ολη  ομως υπερηχογραική εικονα δεν  θα συνηγορει  γι αυτό.. Ασε το  λοιπον αυτά  στην γιατρό  σου..
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ, καλησπέρα. Σήμερα (07.11)  αφού σταμάτησα όλα τα φάρμακα επανέλαβα τη χοριακή, η οποία αντί να πέσει βρέθηκε 1320 μονάδες, η οιστραδιόλη 300 και η προγεστερόνη 24. Στον υπέρηχο η γιατρός ειδε κατι πολυ μικρό περί τα 2 χιλ. στο ενδομήτριο, ενω δεν φάνηκε κάτι άλλο εκτός αυτού. Επισκέφτηκα και δεύτερο γιατρο, ο οποίος ειπε ότι δεν ειναι σιγουρος αν αυτο που βλέπει ειναι σακος και οτι θεωρει πιθανό να είνα εξωμήτριο. Επίσης, στον υπερηχο με ειδε και μια φίλη ακτινολόγος, η οποία εντόπισε το ίδιο κυστικό μόρφωμα στο ενδομήτριο, 3,5 χιλ, που γύρω φαινόταν υπερηχογενής άλως και θεωρεί πιθανό ότι αυτός είναι ο σάκος. Το πρωι επίσης μετα τον υπερηχο ειχα λίγο αίμα μετά όμως τίποτα. Όλοι μου ειπαν να επαναλάβω τη χοριακή την τεταρτη και εκ νέου τον υπέρηχο. Πραγματικά δεν μπορω να καταλάβω το συμβαίνει. Αγωνιώ πολύ για το αν ειναι εξωμήτριο και παράλληλα εχω και μια μικρή ελπίδα μηπως και γινει κάποιο θαύμα και πανε ολα καλα. Αυτη η αυξηση της χοριακής τι μπορεί να σημαίνει; 
  1. Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή  Φίλη!
Λογικά, με γοναδοτροπινη στο 1300,  θα περιμενε  κανείς  να  φανεί  ενδομητριος σάκος..   Δεν ειναι  ομως και σπανια,  για  λογους  που δεν μπορουμε παντα να εξηγησουμε, αυτός  να  φανεί και λίγο αργότερα.. Εξυπακούεται,  ότι  συνεχιζει  να  υφίσταται  η υπόνοια για εξωμητριο  και  ο  στενός  υπερηχογραφικός  ελεγχος, παραλληλα με  την εκτιμηση της ανόδου  της χοριακής  γοναδοτροπίνης,  θα κρινει  τελικά  την  πορεία τ..ων αποφάσεων.
Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.