default_mobilelogo
    1. pony29
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012
    Γιατρέ γεια σας και πάλι! Η απορία μου είναι σχετική με τις γόνιμες μέρες μου, καθώς επιθυμώ να ξεκινήσω προσπάθειες για δεύτερο παιδάκι, η κόρη μου έγινε ενός έτους! Σε δύο μήνες κλεινω τα 33 και ο σύζυγός μου είναι 39. Ο κύκλος μου και πριν από την εγκυμοσύνη αλλά και μετά κυμαίνεται από 24-32 μέρες (για παράδειγμα, τον προηγούμενο μήνα ήταν 30 μέρες και αυτόν 27 μέρες). Γνωρίζω ότι οι γόνιμες μέρες βρίσκονται στη μέση του κύκλου, οπότε στην περίπτωσή μου οι γόνιμες μέρες μου είναι από τη 12η έως και τη 16η μέρα, έτσι δεν είναι; Bέβαια, στην πρώτη εγκυμοσύνη, η σύλληψη μάλλον έγινε κατά τη 17η-18η μέρα του κύκλου, με την πρώτη προσπάθεια . Υπάρχει περίπτωση στον δικό μου κύκλο να είναι γόνιμες οι μέρες πριν από τη 12η και μετά τη 18η; Και οι επαφές καλό θα είναι να είναι καθημερινές στις γόνιμες μέρες ή μέρα παρά μέρα για να είναι πιο δυνατό το σπέρμα όπως λέγεται; Επιπλέον, τα κολπικά υγρά δεν είναι αυξημένα όταν επίκειται ωορηξία; Και κάτι τελευταίο, θεωρείται αξιόπιστα τα τεστ ωορηξίας που κυκλοφορούν στο εμπόριο, να το χρησιμοποιήσω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή  Φίλη!
    Η   ωοθυλακιορρηξία  μετατοπίζεται  μαλλον  από την 12η-13η  ημερα   μερα   κυκλου,  για όσες μερες εχεις καθυστερηση [περαν της  28ηε  ημερας ,, 
    Επειδή   από  μονη σου, με εκτιμηση  της τραχηλικης βλεννας  θα  εχεις   καποιες δυσκολίες  στην εντοπιση της επικειμενης   ωοθυλακιορρηξίας,  θα συνιστουσα  να   χρησιμοποιησεις  το τεστ  ωοθυλακιορρηξίας   από την 12-13η  ημερα  κυκλου... Οταν θετικοποιηθεί,  η  ωοθυλακιορρηξία  αναμένεται  κατά κανονα μεσα   στις επομενς   12 με  36  ωρες.  Αναλογα μπορει  να ρυθμιστούν  και  οι  σχεσεις  στο  επόμενο 2ημερο..
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Θα το χρησιμοποιήσω το τεστ ωορηξίας όπως μου συστήνετε. Υπάρχει περίπτωση η ωορηξία στον δικό μου κύκλο να γίνει πριν από τη 12η μέρα ή μετά τη 18η; Γιατί, αν κατάλαβα καλά, οι γόνιμες μέρες σε έναν κύκλο που κυμαίνεται απο 24-32 μέρες  βρίσκονται στο διάστημα μεταξύ 12ης και 18ης μέρας, οπότε τότε θα γίνει και η ωορηξία, έτσι δεν είναι;
    1. Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 2
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Περιπτωση  φυσικά  υπάρχει, ειναι  ομως  σπανια... Καπου εκει, αναμεσα στην 12-19η  ημερα   θα την εντοπισεις
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 3
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Ok, ευχαριστώ πολύ! Και κάτι τελευταίο, πόσο διάστημα επιβιώνει το ωάριο και πόσο το σπερματοζωάριο μέσα στη μήτρα; Ισχύει ότι το ωάριο επιβιώνει μέχρι 36 ώρες και το σπερματοζωάριο μέχρι 3 μέρες;
    1. Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 4
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
     
    https://www.gyn.gr/images/Otpimum-Sims__test__copy_copy_copy_copy.jpg
    Αγαπητη Φίλη!
    Το ωάριο επιβιωνει  μονον  12  (δωδεκα!)  ωρες..
    Το σπερματοζωάριο επιβιώνει  μεχρι  και  10  ημερες...
    Βεβαια, αυτό ειναι εξαιρετικά   σπάνιο..
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 5
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Μόνο 12 ώρες επιβιώνει το ωάριο; Πολύ λίγο, αγχώθηκα τώρα! Οπότε χρειάζεται οπωσδήποτε τεστ ωορρηξίας. Και το σπερματοζωάριο φαντάζομαι το σύνηθες είναι μέχρι 3-4 μέρες; Στην προσπάθειά μου για δεύτερη εγκυμοσύνη βλέπω ότι θα έχω περισσότερο άγχος απ'ό,τι στην πρώτη γιατί απ'ο,τι ακούω υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου η πρώτη εγκυμοσύνη προέκυψε με την πρώτη προσπάθεια ενώ η δεύτερη δεν ήταν εύκολο να επιτευχθεί. Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας, θα επανέλθω όταν ξεκινήσω προσπάθειες!
    1. Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 6
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητ'ή  Φίλη!
    Ελα  τωρα ... Σπανια  ειδα γυναικες με παιδί,  που δεν  μπορεσαν   να κανουν δευτερο..Ουτε  στα δακτυλα ενος χεριου  δεν  μπορω να τις  μετρησω  (μιλω για..μερικες..χιλιάδες γέννες)
    θα μεινεις   οπωσδηποτε έγκυος  και μαλιστα συντομα..
    Π.Ζ.
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Σάββατο, 03 Μαρτίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 7
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Να σας ρωτήσω και κάτι τελευταίο, προς το παρόν τουλάχιστον: όταν δεν γίνεται ωοθυλακιορρηξία σε κάποιον κύκλο, αυτό σημαίνει ότι δεν έρχεται και η περίοδος; Δηλαδή, υπάρχει περίπτωση να μη γίνει ωορρηξία και να έρθει κανονικά η περίοδος;
    1. Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 8
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Aαπητή  Φίλη!
    Σε  κυκλους  που δεν  γινεται   ωοθυλακιορρηξία,  η περιοδος εμφανιζεται  πολυ  ενωρίς (κυκλος  κατω  των 22  ημερων  ειναι  κατα κανονα  ανωοθυλακιορρηκτικός) ,
    ή - το συχνότερο -   η περίοδος εμφανιζεται με  σημαντικες καθυστερησεις . Αυτό βεβαια  δεν σημαινει  ότι  κυκοι με  καθυστερησεις  είναι   παντα   νωοθυλκιορρηκτικοι... Τις πειρσσ΄τοερες φορές  δεν ειναι... Απλα  η  ωοθυλκιορρηξία   καθυστερει κι  επισυμβαίνει,  ''όποτε  της  γουσταρει΄΄..
    Γενικά  παντως  ισχυει: Σταθερός  κυκλος συμβαδιζει  με  σταθερές  ωοθυλακιορρηξίες..
    Μονον πολυ περιστασιακά μπορει  ενας τετοιος  κυκλος  να ειναι ανωοθυλακιορρηκτικος..
    Φιλικά
    Π.Ζ.
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 9
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Μάλιστα, κατάλαβα. Και κάτι τελευταίο. Χτες πήγα στον γυναικολόγο μου για τεστ παπ και υπέρηχο. Μου είπε ότι υπάρχει ακόμη ενας μικρός πολύποδας στη μήτρα (διαστάσεων 10 χιλ.x 6 χιλ.), τον οποίο είχα και πριν από την πρώτη εγκυμοσύνη. Ο γυναικολόγος μου θεωρεί ότι ο πολύποδας αυτός δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα και δεν επιδρά αρνητικά σε προσπάθεια σύλληψης, γεγονός που επιβεβαιώνεται και με την πρώτη εγκυμοσύνη μου. Μου είπε βέβαια ότι ύστερα από ενδεχόμενη εγκυμοσύνη καλό θα είναι να τον αφαιρέσουμε. Μου είπε επίσης ότι οι γόνιμες μέρες σε κύκλο 24-32 ημερών είναι από 8η-18η και ότι καλό θα είναι οι επαφές να είναι 3 οπωσδήποτε τη βδομάδα. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
    Πιστεύετε ότι ο πολύποδας αυτός μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο σε προσπάθεια σύλληψης ή να δημιουργήσει πρόβλημα σε ενδεχόμενη εγκυμοσύνη, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι προϋπήρχε της πρωτης εγκυμοσύνης μου; Ρωτάω γιατί μια φίλη μου προσπαθούσε να συλλάβει για ένα χρόνο και δεν μπορούσε λόγω ύπαρξης πολύποδα και μόλις τον αφαίρεσε έμεινε αμέσως έγκυος.
    Στις γόνιμες μέρες είναι καλύτερο οι επαφές να είναι καθημερινές ή είναι εξίσου αποτελεσματικές οι επαφές μέρα παρά μέρα; Iσχύει το ότι οι καθημερινές επαφές επιδρούν αρνητικά στην ποιότητα του σπέρματος;
     
     
    1. Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 10
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Λογικά, ενας πολυποδας  που προϋπηρχε  της πρωτης εγκυμοσύνης, δεν  θα εμποδσει  μία  δευτερη... Εξ  α΄λλου,  ν΄αφαιρεθει  μπορει παντα.. θα περιμενα  με αυτό..
    Για τις σχεσεις: Τι να  συμβουλεψει κανείς επ΄ αυτού;  
    Σε τοσο μεγάλο ΄΄ανοιγμα΄΄ ,  πιο  λογική θα ήταν  η  ανά 2ημερο σχεση... Αν το  σπερμοδιάγραμαμ ειναι  από τα  καλα,  θα ΄΄πιάσει ΄΄ την γόνιμη μέρα..  Αν δεν ειναι  καλό,  η  καθημερινη σχεση  θα το περιορισει  ισως  κι άλλο..
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 11
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Μάλιστα. Και κάτι τελευταίο. Αυτόν το μήνα η περίοδος ήρθε στις 22 μέρες. Μπορεί  ο κύκλος να επηρεαστεί από υπερβολική κούραση και ασθένεια; Το Σαββατοκύριακο το πέρασα στο νοσοκομείο γιατί η μικρή είχε αναπνευστική δυσχέρεια και έντονο βήχα και δεν κοιμήθηκα καθόλου για 2 μέρες. Τη Δευτέρα που γυρίσαμε σπίτι άρχισα να μη νιώθω καλά, με αποτέλεσμα τώρα να έχω ιογενή λοίμωξη με 39 πυρετό, βήχα, συνάχι και γενικώς νιώθω απίστευτη εξάντληση. Χτες ήρθε και η περίοδος και η παθολόγος μου είπε πως ο κύκλος μπορεί να επηρεαστεί από κούραση και ασθένεια. Ισχύει κάτι τέτοιο; Και παλιότερα η περίοδος έχει έρθει νωρίτερα λόγω υπερβολικού άγχους. Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο;
    1. Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 12
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή Φίλη!
    Η γιατρός σου  καλυψε  το θεμα ...
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 13
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Να σας ρωτήσω και κάτι άλλο σχετικά με την ωορρηξία, η περίοδος έρχεται συνήθως 14 ημέρες μετά την ωορρηξία;
    1. Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 14
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Κατα μεσο  ορο, ναι..  Μια  μικρο διακυμανση  2, ίσως και  3  ημερων,  εμπρός - πισω,  είναι   βεβαια δυνατή,,
    Φιλικά
    Π.Ζ.
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 15
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας και συγνώμη που σας έχω ζαλίσει με τις απορίες μου! Ευτυχώς που υπάρχετε κι εσείς γιατί διαφορετικά θα έπαιρνα τηλ τον γυναικολόγο μου κάθε μέρα για να μου λύσει όλες αυτές τις απορίες! Κάτι άλλο που θα ήθελα να μου πείτε είναι το εξής: Αυτόν τον μήνα στην 11η μέρα του κύκλου μου παρατήρησα αυξημένη ποσότητα τραχηλικής βλέννας και υπέθεσα πως ξεκίνησαν οι γόνιμες μέρες και επίκειται η ωοθηλακιορρηξία. Σήμερα βρίσκομαι στην 13η μέρα του κύκλου και παρατήρησα πάλι αυξημένη τραχηλική βλέννα. Την 12η μέρα, δηλαδή χτες, δεν είχα υγρά. Λογικά πότε θεωρείτε ότι θα έχω ωορρηξία λαμβάνοντας υπόψη τα αυξημένα υγρά αυτές τις δύο μέρες; Υπάρχει περίπτωση η ωορρηξία να έγινε χτες ή θα γίνει αύριο-μεθαύριο; Από τη στιγμή που παρατηρούμε αυξημένη τραχ.βλέννα σε πόσο περίπου διάστημα γίνεται η ωορρηξία; Από τον επόμενο κύκλο θα χρησιμοποιήσω τεστ ωορρηξίας για να είμαι σίγουρη, απλά θα ήθελα να ξέρω ποιο περίπου είναι το χρονικό διάστημα ανάμεσα στην εμφάνιση των αυξημένων υγρών και την ωορρηξία. Ευχαριστώ και πάλι!
    1. Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 16
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή  Φίλη!
    Θα  κουραστουμε  και θα κουρασουμε  και τις επισκέπτριες μας  με  ατέρμονες ερωτησεις   που αφορούν  υποθετικές καταστασεις,  πανω σε  θεμα  που το εξαντλησαμε...
    Κανε καλλιτερα αυτά  που ειπαμε...
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Κυριακή, 22 Απριλίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 17
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Γεια σας και πάλι. Εδώ και μερικές μέρες έχω ξεκινήσει τα τεστ ωορρηξίας και χτες θετικοποιήθηκε. Οι ελεύθερες επαφές έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη βδομάδα και συνεχίστηκαν μέχρι και χτες βράδυ. Σήμερα-15η μέρα- παρατήρησα πριν από λίγο αίμα ροζ χρώματος κατά το σκούπισμα και ομολογώ ότι θορυβήθηκα. Η τελευταία επίσκεψή μου στον γυναικολόγο ήταν πριν από δύο μήνες,έκανα τεστ παπ και υπέρηχο στον οποίο φάνηκε πιθανός πολύποδας 6Χ10 χιλιοστών, ο οποίος υπήρχε και πριν την πρώτη εγκυμοσύνη. Δεν εντοπίστηκε κάποιο άλλο πρόβλημα. Αίμα έχω ξαναδεί και παλιότερα μετά από σεξουαλική επαφή που οφειλόταν σε τραυματισμό. Σε τι μπορεί να οφείλεται τώρα, στον πολύποδα, στο ότι έχουμε πολύ συχνές σεξ. επαφές και πιθανότατα πρόκειται για τραυματισμό, σε κάτι άλλο; Μπορεί να οφείλεται στην ωορρηξία; Είχα σκοπό να έρθω και σήμερα σε επαφή, αλλά ομολογώ ότι φοβάμαι.
    1. Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 18
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Θα ήθελα να συμπληρώσω, για να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασής μου, ότι το αίμα συνεχίζεται και σήμερα, ξεκίνησε δηλαδή το μεσημέρι της Τετάρτης 16/5 (15η μέρα κύκλου), μετά πάλι το πρωί μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 17/5 (16η μέρα κύκλου) και σήμερα από το πρωί και είναι περισσότερο. Τη Δευτέρα θα πάρω βέβαια τηλ το γιατρό μου να τον ενημερώσω γιατί έχω ανησυχήσει πολύ, απλά θα ήθελα και τη γνώμη σας. Πρώτη φορά βλέπω αιμα στη μέση του κύκλου ( η ωορρηξία μαλλον έγινε τη 15η μέρα του κύκλου) που να διαρκεί τρεις μέρες και συνέπεσε και με τις μέρες που ξεκινήσαμε προσπάθεια για εγκυμοσύνη. Υπάρχει περίπτωση να είχα μείνει έγκυος και να απέβαλα;
     
    Επειδη δεν μπορεσα για  καποιο  τεχνικο  λογο να περασω την απάντηση  στο forum , την  στελνω  απ  εδω
     
     
    Αγαπητή  Φίλη!
    Για μεσοκυκλειο αιμορροια  θα πρόκειται,  που συνηθως δεν  διαταράσσε  τον κύκλο.. Μονον σε εξαιρέσεις  οδηγεί σε εμφάνιση ενος ειδους περιόδου,  όταν η  τρεχουσα   ωοθυλακιορρηξία για καποιο  λογο δεν πηγε καλα..
    Θα δειξει..
    Η αιμορροια  δεν  οφείλεται  σε αποβολή..
    Π.Ζ
    1. Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 19
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή  Φίλγη!
    Η  μονη  ΄΄φυσιολογική΄΄ εκδοχή , ειναι  αυτό  που λεμε  ΄΄μεσοκύκλειος αιμόρροια ΄΄..
    Αυτή δεν επηρεάζει  αρνητικά  την συλληψη στον τρεχοντα κυκλο  και  σε εξαιρέσεις  μπορει  να διαρκεσει (στάζοντας   βεβαια ..)   εως και 2-3  μερες..
    Θα περιμενα   λοιπον , το τι θα συμβει...
    Σε περιπτωση  που τιο αιμα  συνεχιζει, το ερωτημα για την αιτία  θα λυθει  μονον  με την γυναικολοιγκη  εξέταση.
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Σάββατο, 19 Μαΐου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 20
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Ευχαριστώ για την απάντηση. Σήμερα είναι το τρίτο 24ωρο και όλη μέρα δεν είχα τίποτα, μόνο πριν από λίγο είδα μια καφέ σταγόνα. Να σας ρωτήσω και κάτι τελευταίο, γιατί ανησυχώ αρκετά και έχω αγχωθεί πολύ: υπάρχει περίπτωση σε εξωμήτρια κύηση να υπάρχει αίμα;θεωρώ ότι αυτό είναι το χειρότερο ενδεχόμενο, ο πολύποδας δεν με ανησυχεί τόσο.
    1. Σάββατο, 19 Μαΐου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 21
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή  Φίλη!
    Το πλεον πιθανό ειναι   να  πρόκειται  για μεσοκύκλειο αιμόρροια, μετά την   οποία  ο κύκλος μπορεί να  συνεχιστεί,   ενδεχομένως  να μείνει η γυναίκα και έγκυος..
    Σε καποιες περιπτωσεις ομως ο κυκλος διακόπτεται , επειδή διαταράχθηκε  η  ωοθυλακιορρηξία  και  η μεσοκύκλεια  αιμόρροια εξελίσσεται   σε  ένα   ειδος ΄΄περιόδου΄΄ , 
    Υπαρχουν  βέβαια και άλλες αιτίες  για  αίμα μετά  απο  την σχεση,  που θα τις  αποκλείσει  η γυναικολογική  εξεταση..
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Σάββατο, 19 Μαΐου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 22
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Οπότε θα περιμένω να δω τι θα γίνει τις επόμενες μέρες και στη συνέχεια, αν το αίμα συνεχιστεί, θα επικοινωνήσω με το γιατρό. Ευχαριστώ, ηρέμησα κάπως τώρα!
    1. Σάββατο, 19 Μαΐου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 23
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή Φίλη!
    Μάλλον για μεσοκύκλειο αιμόρροια πρόκειται, που κατά  κανόνα δεν επηρεάζει την γονιμότητα και τον ρυθμό του συγκεκριμένου  κύκλου.
    Σε εξαιρέσεις,  όταν στην  ωοθυλακιορρηξία δεν πήγε κάτι καλά, η αιμόρροια αυτή εξελίσσεται  σε ένα είδος περιόδου και ο κύκλος ανασυντάσσεται  με σημείο εκκίνησης αυτή την αιμόρροια..
    Θα δείξει στην πορεία .. ..
    Κατά τα 'άλλα : Όχι, το αίμα αυτό δεν οφείλεται σε αποβολή εγκυμοσύνης..
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Κυριακή, 20 Μαΐου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 24
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Τελικά το αίμα σταμάτησε την τρίτη μέρα, κατά την οποία είχα μόνο μία σταγόνα το βράδυ. Έχουν περάσει τρεις μέρες και από τότε νιώθω ευαισθησία στο στήθος, και τις δύο τελευταίες μέρες και ιδίως σήμερα νιώθω τσιμπηματάκια χαμηλά στο κέντρο και προς τα δεξιά. Εντωμεταξύ, πριν από  λίγο  είδα λίγο ροζ στο χαρτί και τίποτα περισσότερο προς το παρόν και τα τσιμπηματάκια συνεχίζονται. Η ωορρηξία μάλλον έγινε την 15η μέρα του κύκλου και σήμερα διανύω την 21η μέρα. Aπ' ό,τι θυμάμαι και στην πρώτη εγκυμοσύνη μου είχα νιώσει τέτοιου είδους τσιμπηματάκια στην αρχή. Μπορεί να αποτελούν σύμπτωμα κάποιας προβληματικής κατάστασης (πχ εξωμήτρια κύηση) ή μπορεί να είναι πρώιμο σύμπτωμα εγκυμοσύνης;
    1. Τρίτη, 22 Μαΐου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 25
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Aγαπητή Φίλη!
    Οχι,  δεν μπορει κανείς  μας να προβλεψει απ΄αυτά τιποτε, επειδή αποτελούν παραλλαγές -  ας πούμε - περιστασιακών , αλλα φυιολογικων  συμπτωματων..
    Θα  δουμε...
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Σάββατο, 26 Μαΐου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 26
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Aγαπητή Φίλη!
    Οχι,  δεν μπορει κανείς  μας να προβλέψει απ΄αυτά τιποτε, επειδή αποτελούν παραλλαγές -  ας πούμε - περιστασιακών , αλλα φυσιολογικων  συμπτωματων..
    Θα  δουμε...
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Σάββατο, 26 Μαΐου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 27
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Τελικά ήρθε η περίοδος την 26η μέρα του κύκλου, όπως δηλαδή συμβαίνει μετά την εγκυμοσύνη (ο κύκλος διαρκεί συνήθως 25-27 μέρες). Αρχικά στενοχωρήθηκα που δεν έμεινα έγκυος, αλλά στη συνέχεια η εξέλιξη των πραγμάτων απέδειξε  ότι ήταν καλύτερα γιατί προέκυψε ένα οδοντιατρικό θέμα- πρέπει δηλαδή να γίνει εξαγωγή δοντιού και στη συνέχεια να μπει εμφύτευμα ή θήκη και για το λόγο αυτό έβγαλα ακτινογραφίες, θα βγάλω και αύριο και επιπλέον παίρνω και αντιβίωση λόγω φλεγμονής, οπότε αν ήμουν έγκυος τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Αντιβίωση θα πάρω για 5 μέρες ακόμη. Η ερώτησή μου είναι η εξής: από τη στιγμή που δεν θα χρειαστεί να βγάλω άλλες ακτινογραφίες, θα μπορέσω να ξεκινήσω πάλι τις προσπάθειες σ'αυτόν τον κύκλο από την επόμενη βδομάδα ή το γεγονός ότι θα πρέπει να γίνει εξαγωγή δοντιού και προσθετική εργασία μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα σε ενδεχόμενη κύηση; Ο γιατρός μου μου είχε πει ότι επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη όλες οι οδοντιατρικές εργασίες (εξαγωγή, προσθήκη, κλπ.) καθώς και η τοπική αναισθησία,αλλά απαγορεύονται οι ακτινογραφίες εκτός από ειδικές περιστάσεις όπου μπορούν να γίνουν με ειδική προστατευτική ποδιά από μόλυβδο. Και σχετικά με την αντιβίωση που μπορεί να χρειαστεί
    θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση οδοντίατρου-γυναικολόγου.Εσείς τι λέτε; Μπορώ να συνεχίσω αυτό το μήνα τις προσπάθειες ή να ξαναπροσπαθήσω από τον Ιούλιο και μετά;Ενδεχομένως να χρειαστούν 3 μήνες αναμονής από τη στιγμή που θα γίνει η εξαγωγή μέχρι τη στιγμή που θα βάλω το εμφύτευμα-θήκη.
    1. Τρίτη, 29 Μαΐου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 28
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
     
     
    Να προσθέσω ότι σήμερα ο οδοντίατρος μου είπε ότι θα προσπαθήσει να αποφύγει την εξαγωγή και το εμφύτευμα, καθώς είναι ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση και θα προσπαθήσει να κάνει ενδοδοντική θεραπεία. Σε περίπτωση που δεν είναι αποτελεσματική λόγω του ότι το δόντι έχει υποστεί μεγάλη αλλοίωση και έχει και απόστημα, τότε θα πρέπει να γίνει ακροριζεκτομή, δηλαδή να διανοιχθεί το ούλο ψηλα και να γίνει τομή στη ριζα, είναι επέμβαση που διαρκεί περίπου μια ώρα με τοπική αναισθησία. Αν ούτε κι αυτό έχει αποτέλεσμα, τότε θα πρέπει να γίνει εξαγωγή του δοντιού και στη συνέχεια να μπει εμφύτευμα μετά από περίπου 4 μήνες. Του είπα ότι θέλω να συνεχίσω τις προσπάθειες για εγκυμοσύνη, δεν με απέτρεψε και μου είπε να ηρεμήσω γιατί είμαι πολύ αγχωμένη. Αυτό που μου είπε είναι ότι στην εγκυμοσύνη απαγορεύεται η ακτινογραφία. Θα τον ξαναρωτήσω βέβαια τη Δευτέρα που θα ξαναπάω, αλλά θα ήθελα να ξέρω τι είναι καλό να κάνω, να συνεχίσω τις προσπάθειες ή να τις αναβάλλω για τον επόμενο μήνα;
    1. Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 29
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή Φίλη!
    Δεν βλέπω την σημερινή σου ερώτηση...προφανώς υπάρχει τεχνικό πρόβλημα..
    Αν θέλεις , στείλε την σαν νέα ερώτηση.
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 30
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Σας ξαναστέλνω την ερώτησή μου γιατί μου γράψατε ότι λόγω τεχνικού προβλήματος δεν μπορούσατε να τη δείτε.
    Τελικά ήρθε η περίοδος την 26η μέρα του κύκλου, όπως δηλαδή συμβαίνει μετά την εγκυμοσύνη (ο κύκλος διαρκεί συνήθως 25-27 μέρες). Αρχικά στενοχωρήθηκα που δεν έμεινα έγκυος, αλλά στη συνέχεια η εξέλιξη των πραγμάτων απέδειξε ότι ήταν καλύτερα γιατί προέκυψε ένα οδοντιατρικό θέμα και για το λόγο αυτό έβγαλα ακτινογραφίες και επιπλέον και αξονική . Επίσης, παίρνω και αντιβίωση λόγω φλεγμονής, οπότε αν ήμουν έγκυος τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Αντιβίωση θα πάρω  μέχρι την Κυριακή (Amoxil). Να προσθέσω ότι σήμερα ο οδοντίατρος μου είπε ότι θα προσπαθήσει να αποφύγει την εξαγωγή και το εμφύτευμα, καθώς είναι ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση και θα προσπαθήσει να κάνει ενδοδοντική θεραπεία. Σε περίπτωση που δεν είναι αποτελεσματική λόγω του ότι το δόντι έχει υποστεί μεγάλη αλλοίωση και έχει και απόστημα, τότε θα πρέπει να γίνει ακροριζεκτομή, δηλαδή να διανοιχθεί το ούλο ψηλα και να γίνει τομή στη ριζα, είναι επέμβαση που διαρκεί περίπου μια ώρα με τοπική αναισθησία. Αν ούτε κι αυτό έχει αποτέλεσμα, τότε θα πρέπει να γίνει εξαγωγή του δοντιού και στη συνέχεια να μπει εμφύτευμα μετά από περίπου 4 μήνες. Του είπα ότι θέλω να συνεχίσω τις προσπάθειες για εγκυμοσύνη, δεν με απέτρεψε και μου είπε να ηρεμήσω γιατί είμαι πολύ αγχωμένη. Αυτό που μου είπε είναι ότι στην εγκυμοσύνη απαγορεύεται η ακτινογραφία. Θα τον ξαναρωτήσω βέβαια τη Δευτέρα που θα ξαναπάω, αλλά θα ήθελα να ξέρω τι είναι καλό να κάνω, να συνεχίσω τις προσπάθειες ή να τις αναβάλλω για τον επόμενο μήνα;
    1. Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 31
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Εντάξει... Απάντησα  ήδη την ερώτηση  σου...
    Μπορείς φυσικά και να περιμένεις με το θέμα της εγκυμοσύνης... Αν μείνεις όμως και άμεσα έγκυος , δεν χάθηκε ο κόσμος.
    Δεν ευσταθεί, ότι ακτινογραφιες στην οδοντοστοιχία απαγορεύονται στην εγκυμοσύνη... Μπορεί  να γίνει ακτινογραφία, άμα ληφθούν τα κατάλληλα μετρά..
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Κυριακή, 03 Ιουνίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 32
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Έχετε δίκιο για τις ακτινογραφίες, μπορούν να γίνουν με προστατευτική ποδιά από μόλυβδο αν δεν κάνω λάθος. Δηλαδή αν πρέπει να συνεχίσω την αντιβίωση να συνεχίσω τις προσπάθειες ή να τις αναβάλλω μέχρι να τελειώσει η αντιβίωση (Amoxil 1000); Δεν είναι επικίνδυνη η λήψη αντιβίωσης στην αρχή της εγκυμοσύνης, όταν ακόμη η εγκυμοσύνη δεν έχει γίνει αντιληπτή;
    1. Κυριακή, 03 Ιουνίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 33
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή  Φίλη!
    Η λήψη Amoxil δεν ενοχοποιείται για  προβλήματα στην εγκυμοσύνη..
    Αν όμως φοβάσαι τόσο, περίμενε επιτέλους αυτόν τον μήνα.
    Δεν χάθηκε πια κι ο κόσμος..
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 34
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Τελικά ο οδοντίατρος μου είπε ότι την άλλη βδομάδα θα γίνει εξαγωγή του δοντιού και για 4-5 μέρες θα πρέπει να πάρω αντιβίωση. Στη συνέχεια θα μπει μόσχευμα (προσωρινό δόντι) και μετά από 4 μήνες θα μπει το εμφύτευμα και η θήκη. Η γνώμη του είναι καλύτερα να συνεχίσω τις προσπαθειες από τον επόμενο μήνα, γιατί θα χρειαστεί όπως προανέφερα να πάρω αντιβίωση ξανά. Σήμερα είμαι στη  10η μέρα του κύκλου, οπότε, λόγω των νέων δεδομένων, και επειδή φοβάμαι και λίγο το ενδεχόμενο να μείνω έγκυος και ταυτόχρονα να κάνω εξαγωγή δοντιού και να παίρνω και αντιβίωση, θα συνεχίσω από τον Ιούλιο. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας!
    1. Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 35
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 36
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Γεια σας και πάλι! Τους τελευταίους τρεις μήνες ο κύκλος μου είναι σχετικά σταθερός, 25-26 μέρες (πριν από την εγκυμοσύνη ήταν 27-32 ημερών, ενώ τους πρώτους μήνες μετά το τέλος του θηλασμού ήταν 24-32 ημερών). Τον προηγούμενο μήνα, όπως σας είχα αναφέρει, χρησιμοποίησα τεστ ωορρηξίας το οποίο θετικοποιήθηκε την 13η και τη 14η μέρα, οπότε μάλλον την 14η-15η έγινε η ωορρηξία. Σ' αυτόν τον κύκλο είχα και τη μεσοκύκλειο αιμόρροια, όπως μου είπατε, η οποία διήρκεσε τρεις μέρες με σταγόνες και η περίοδος ήρθε στις 26 μέρες, η β'  φάση δηλαδή του κύκλου αυτού ήταν 11 ή 12 μέρες, θεωρείται φυσιολογικό αυτό; Σας είχα ξαναρωτήσει σχετικά με το αν η περίοδος έρχεται 14 μέρες μετά την ωορρηξία και μου είχατε πει ότι αυτό συμβαίνει συνήθως και ότι βέβαια υπάρχουν περιπτώσεις όπου υπάρχουν διακυμάνσεις 2-3 ημερών πριν ή μετά. Αυτόν τον μήνα δεν χρησιμοποίησα τεστ ωορρηξίας λόγω του ότι ανέβαλα τις προσπάθειες εξαιτίας του δοντιού, αλλά σύμφωνα με την τραχηλική βλέννη η ωορρηξία πρέπει να εγινε κατά τη 14η-15η μέρα πάλι, τη 14η μέρα τα υγρά ήταν πάρα πολλά. Η περίοδος ήρθε στις 25 μέρες, δηλαδή σ' αυτόν τον κύκλο η β' φάση διήρκεσε 10-11 μέρες. Θεωρείτε ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με την ωορρηξία μου λόγω της μικρής διάρκειας της β΄ φασης ή μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογική;
    1. Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 37
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Υπερθερμική φάση τουλάχιστον 11 ημερών είναι φυσιολογική..
    Όταν είναι μικρότερη, τότε υπάρχει πρόβλημα.
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 38
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Οπότε δηλαδή η υπερθερμική φάση του κύκλου μου είναι οριακά φυσιολογική, απλά με το τεστ ωορρηξίας δεν είμαι απόλυτα σίγουρη για την ακριβή ημέρα της ωορρηξίας. Όταν λέτε ότι υπάρχει πρόβλημα σε μικρότερη φάση, τι ακριβώς εννοείτε; Δηλαδή δεν γίνεται καλή ωορρηξία λόγω ορμονικού προβλήματος με αποτέλεσμα τη δυσκολία σύλληψης; Και μπορεί να συμβεί τυχαία σε κάποιον κύκλο και στη συνέχεια να μην υπάρχει θέμα ή θα πρέπει να ακολουθηθεί κάποια αγωγή διότι δεν διορθώνεται από μόνο του;
    1. Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 39
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή  Φίλη!
    Η  κουβέντες του είδους δεν σε βοηθούν...
    Το  τεστ οωθυλακιορρηξίας επιτρέπει  την εντόπιση της 12-36 ώρες αργότερα.
    Οι εξαιρέσεις είναι  εξαιρετικά σπάνιες, ώστε δεν τις υπολογίζουμε.
    Για την υπερθερμική φάση: 
    Σε ένα σχετικά σταθερό κύκλο, δεν μπορεί να είναι πάντα κοντή....Είναι  μάλλον σπάνιο περιστατικό φαινόμενο..
    Σε έναν ασταθή κύκλο είναι συχνά - όχι  πάντα  -  κοντή..Σε αυτές τις περιπτώσεις,
    είτε η ωοθυλακιορρηξία δεν είναι καλός ποιότητας, ώστε  η  γυναικά δεν συλλαμβάνει στον τρέχοντα κύκλο, είτε  θα  συλλαμβάνει, αλλά το κύημα, λόγω της κοντής υπερθερμικής φάσης δεν  προλαβαίνει  να εγκατασταθεί.
    Στις  περιπτώσεις αυτές.  ένα είδος θεραπείας  συνίσταται 
    στην  ενίσχυση της ωοθυλακιορρηξίας,  ώστε  να προκύψει και καλή υπερθερμική φάση ( πρόκειται ας πούμε για την νεώτερη αντιμετώπιση)
    είτε, στην υποκατάσταση με προγεστερόνη για 10 ημέρες, αρχής γενομένης οπωσδήποτε  μετά  1-2  μέρες από  την γόνιμη.. (που είναι αντιμετώπιση πολύ παλιά, συχνά όμως επίσης  πολύ επιτυχής).
    Όπως είπα όμως και στην εισαγωγή , κουβέντες του είδους δεν σε βοηθούν,
    Δες  το μακρινάρι''   που προκύπτει  από  συνεχή  βομβαρδισμό  ερωτήσεων σου.
    Από τα πολλά δεντρά, 
    δεν βλέπει  ούτε ο γιατρός,
    ούτε κι εσύ το δάσος. (παλιά Γερμανική παροιμία)
    Μια καλή συμβουλή:  '' Ξεκόλλησε '' από το θέμα ωοθυλακιορρηξία (από τον Φεβρουάριο σου  απάντησα 20 (είκοσι!!!  σχετικές με το θέμα αυτό ερωτήσεις ), μάζεψε  τους τυχόν άλλους προβληματισμούς  και συζητήστε το θέμα με τον γυναικολόγο σας, για να σας βάλει σε μια σειρά.
    Δεν φταίει μάλλον μόνον το περιστασιακό φαινόμενο της μικρής υπερθερμικής φάσης.
    Στο κάτω-κάτω  μπορεί ν΄ αντιμετωπιστεί.
    Εμείς χαιρόμαστε φυσικά  για κάθε ερώτημα που συμβάλει  στην αύξηση της επισκεψιμότητας της  σελίδας μας, αλλά πολύ φοβάμαι, ότι για την ώρα τουλάχιστον δεν  γινόμαστε  χρήσιμοι..
    Πολύ φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 40
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Γεια σας και πάλι. Τελικά πήγα στον γιατρό στα τέλη του προηγούμενου μήνα, μου έκανε υπέρηχο, δεν είδε κάποιο πρόβλημα και μου είπε ότι το αίμα στα μέσα του κύκλου και η μικρή διάρκεια της β΄ φάσης οφείλεται σε όχι καλή ωορρηξία λόγω περιστασιακής ορμονικής διαταραχής εξαιτίας μάλλον υπερβολικού άγχους. Όταν έκανα το υπερηχογράφημα ήμουν στην 12η μέρα του κύκλου και ο γιατρός είδε στην αριστερή ωοθήκη ένα ωάριο και με συμβούλεψε να έχω επαφές από την ημέρα εκείνη μέχρι και τη 16η μέρα του κύκλου.Μου έγραψε ορμονικές εξετάσεις να τις κάνω τον Σεπτέμβρη αν ξαναέβλεπα αίμα στους δύο επόμενους κύκλους. Και στον τελευταίο κύκλο πάλι είδα αίμα μετά την ωορρηξία, τη 16η μέρα του κύκλου, το βράδυ της μέρας εκείνης μετά από επαφή και λιγο το πρωί της επόμενης. Στη συνέχεια, από την 23η μέχρι και την 29η μέρα του κύκλου είχα καφέ υγρά, τα οποία σιγά σιγά γίνονταν μπεζ και μετά κίτρινα και θεώρησα ότι και πάλι είχα ορμονική διαταραχη και ότι πάλι υπήρχε διαταραχή στην ωοθυλακιορρηξία. Περίμενα να έρθει η περίοδος για να κάνω τις ορμονικές εξετάσεις, είχα καθυστέρηση και τελικά την 35η μέρα του κύκλου έκανα τεστ εγκυμοσύνης το οποίο βγήκε θετικό. Την 36η μέρα του κύκλου (τελευταία περίοδος 16/7) εκανα εξέταση β χοριακής η οποία ήταν 5916. Σήμερα πήγα για υπέρηχο όπου είδαμε ενδομήτριο σάκο σε καλή θέση, λεκιθικό ασκό αλλά όχι ακόμη εμβρυϊκά στοιχεία. Είμαι 5 εβδομάδων και 2 ημερών. Ο γιατρός μου είπε ότι το αίμα και τα καφέ υγρά οφείλονταν πάλι σε διαταραχή στην ωοθυλακιορρηξία και μου έδωσε utrogestan.Αίμα βέβαια δεν έχω ξαναδεί από τότε, ούτε καφέ υγρά. Μαζί με την προγεστερόνη ξεκίνησα και αντιπηκτικές ενέσεις όπως και στην πρώτη εγκυμοσύνη και σαλοσπίρ, φολικό οξύ παίρνω εδώ και μήνες. Θα ξαναπάω για υπέρηχο μετά από 9 μέρες για να ακούσουμε καρδιά όπως μου είπε ο γιατρός. Επειδή είμαι πολύ αγχωμένη σε αυτήν την εγκυμοσύνη, υπάρχει περίπτωση, ενώ υπάρχει λεκιθικός ασκός να μην υπάρξει έμβρυο και να έχω παλίνδρομη; Ο γιατρός μου το απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο και τα βρήκε όλα φυσιολογικά. Μέχρι πότε θα πρέπει να έχουμε ακούσει καρδιά; Στην πρώτη εγκυμοσύνη ο πρώτος υπέρηχος είχε γίνει όταν ήμουν 6 εβδ και 2 ημερών και είχαμε δει αρχόμενο εμβρυϊκό σχηματισμό αλλά δεν είχαμε ακούσει καρδιά, την ακούσαμε στον επόμενο υπέρηχο, όταν ήμουν 8 εβδομάδων.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    1. Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 41
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή Φίλη!
    Αφού σε 9 μέρες επίκειται εξέταση για την διαπίστωση εμβρυικών παλμών. Ας περιμένουμε την εξέλιξη της εγκυμοσύνης  πέραν της 8ης εβδομάδος και τα  ξαναλέμε..
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 42
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Γεια σας και πάλι! Όπως σας είχα πει λίγο καιρό πριν είμαι έγκυος, σήμερα είμαι 15 εβδομάδων και εξακολουθεί να φαίνεται στον υπέρηχο μια αποκόλληση την οποία είχαμε δει εδώ και περίπου δύο μήνες. Στην 6η εβδομάδα είχα δει λίγο καφέ αίμα δύο φορές και στον υπέρηχο είδαμε αποκόλληση διαστάσεων 12 Χ 7 χιλ. Στην αυχενική οι διαστάσεις διέφεραν λίγο, ήταν 14Χ5 χιλ και στον υπέρηχο που έκανα την προηγούμενη βδομάδα ήταν 8Χ2 χιλ. Φαίνεται να απορροφάται σιγά σιγά,αλλά αργεί πάρα πολύ και έχω αγχωθεί. Ο γιατρός μου συνέστησε φυσικά να μην κουράζομαι και να μη σηκώνω βάρη, να μη σηκώνω την 20 μηνών κόρη μου, την οποία βέβαια και δεν σηκώνω από την αρχή της εγκυμοσύνης και γενικώς δεν σηκώνω βάρη αλλά δεν μπορώ να πω ότι ξεκουράζομαι.Εχω πάρει άδεια από την εργασία μου,αλλά στο σπίτι είμαι κάποιες ώρες όρθια γιατί πρέπει να κάνω κάποιες δουλειές όπως καταλαβαίνετε.
    Πριν από είκοσι περίπου μέρες ο γιατρός μου είπε να σταματήσω για 10 μέρες τις αντιπηκτικές ενέσεις που κάνω γιατί σκεφτόταν ότι μπορεί να οφειλόταν και σε αυτές το γεγονός ότι δεν μπορούσε να απορροφηθεί η αποκόλληση. Ξαναπήρα ουτροτζεστάν για 10 μέρες-έπαιρνα σχεδόν συνέχεια από την αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι πριν από 10 μέρες- και στη 12η εβδομάδα μου έδωσε και Amoxil των 500 για 4 μέρες γιατί φοβόταν μήπως η αποκόλληση δεν απορροφούνταν εξαιτίας κάποιου μικροβίου. Τώρα έχω ξαναρχίσει τις αντιπηκτικές ενέσεις, σαλοσπιρ δεν παίρνω από τη 10η περίπου εβδομάδα και παίρνω μόνο σίδηρο και φολικό οξύ. Μου έγραψε να κανω πάλι εξέταση για τοξόπλασμα-είχα κάνει μετά την αποκόλληση τον Σεπτέμβρη και ήταν αρνητική- και εξέταση για CRP γιατί φοβάται μήπως υπάρχει κάποια φλεγμονή από κάποιο μικρόβιο. Έχω εδώ και πανω από δύο χρόνια και έναν μικρό πολύποδα ο οποίος προϋπήρχε της πρώτης μου εγκυμοσύνης, δεν ξέρω αν αυτός παίζει κάποιο ρόλο. Το θέμα είναι ότι έχω αγχωθεί που δεν απορροφάται η αποκόλληση, γιατί ξέρω ότι μπορεί να γίνει επικίνδυνη καθώς προχωρά η εγκυμοσύνη. Όλα τα άλλα πάνε καλά, το μωρό είναι καλά, η αυχενική πολύ καλή και τα ενοχλητικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης έχουν σχεδόν υποχωρήσει. Ποια είναι η γνώμη σας για την αποκόλληση;
    1. Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 43
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή  Φίλη!
    Έχω δει παλαιά  πλακουντιακά  αιματώματα στον πλακούντα γυναικών που γέννησαν, μερικές φορές.
    Η άποψη μου λοιπόν είναι ότι θα γεννήσεις φυσιολογικά στο τέλος 9ου μηνός, καθώς το πλακουντιακό αιμάτωμα  έχει περιχαρακωθεί.
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 44
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, με ηρεμήσατε, γιατί έχω αγχωθεί αρκετά με αυτήν την αποκόλληση που δε λέει να απορροφηθεί! Να σας ρωτήσω και κάτι άλλο, πότε θα αρχίσω να νιώθω τις κινήσεις του εμβρύου; Είμαι 15 εβδομάδων και 3 ημερών και νομίζω ότι χτες αντιλήφθηκα δύο κινήσεις του εμβρύου. Στο πρώτο μου παιδί άρχισα να αντιλαμβάνομαι τις κινήσεις από τη 19η εβδομάδα περίπου απ΄ό,τι θυμάμαι, τώρα στη δεύτερη εγκυμοσύνη μου πόσο νωρίτερα είναι δυνατόν να αντιληφθώ τις κινήσεις του εμβρύου;
    1. Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 45
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αν έχεις γεννήσεις ήδη ένα παιδί, τα σκιρτήματα θα γίνουν αντιληπτά στους 4 μήνες μετά την  ΤΕΡ,  δηλ. κατά την 16-17η εβδομάδα.
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 46


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.
    Sorry, the discussion is currently locked. You will not be able to post a reply or a comment at the moment.