user_mobilelogo
Katarina και 298 επισκέπτες
  1. elric-12
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012
Κύριε Ζησόπουλε γειά σας,
 
θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:
 
Είναι κάποιες φορές(αρκετά συχνά) που ενώ η περίοδος θεωρητικά τελειώνει, έχω λίγες σταγόνες αίμα καθημερινά μέχρι και την 12η 13η μέρα σίγουρα.... Ουσιαστικά είναι σαν να μην τελειώνει ποτέ! γιατί εκεί που οι καφέ εκκρίσεις είναι αρκετές κατά την 7η με 8η μέρα... μετά καθημερινά έχω λίγες σταγόνες αίμα.
Να σας θυμλησω το ιστορικό μου, 32 χρονών έχω hpv, πέρυσι είχα κάνει διαγνωστική απόξεση λόγω agus στο παπ τεστ και ήταν όλα καλά.Πρόσφατο  Παπ τεστ πριν 6 μήνες , υπερηχογραφήματα εντάξει, μία μικρή κυστούλα στη δεξιά ωοθήκη (1.5 mm).
Για παιδί προσπαθούμε πολλά χρόνια χωρίς επιτυχία, έχουν γίνει 2 εξωσωματικές σε φυσικό κύκλο και 2 σπερματεγχύσεις , έπαιρνα και clomiphene για 3 μήνες τα οποία τα σταμάτησα τον Δεκέμβρη...
Απλά επειδή με ανυσυχεί λίγο αυτό , τι θα μπορούσε να είναι? κάτι ορμονολογικό?
κάποιες φορές έχω στις γόνιμες μέρες λίγο καφές ή λίγες κηλίδες αίμα, αλλά αυτό που σας λέω είναι συνεχόμενο της περιόδου....
Είναι τώρα να κάνω πάλι το παπ τεστ (που πάντα γίνεται μαζί και κολποσκόπηση...) το κάνω κάθε 5 - 6 μήνες...
Άυτό που σας περιέγραψα το έχω σίγουρα τα τελευταία 2 χρόνια.... όχι κάθε μήνα αλλά συχνά.
 
 
 
Σας ευχαριστώ.
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Απ΄ ότι αντιλαμβανομαι, εχεις παραταση της   εμμηνορρυσίας μεχρι την 13η  ημερα,  δηλ.  με  την ημέρα    της πιθανής  ωοθυλακιορρηξίας..
Δεν προκειται για κατι συνηθισμένο σ΄  ένα γυναικολογικο ιατρείο  και  ως εκ τουτου  το θεμα   θα έπρεπε  να  προβλημάτισε τους γιατρούς   σου..
Απο διαγνωστικής  πλευρας  θα   σκεπτόμουν μία  κολποσκοπιση (τραχηλιτις;),  εναν  διακολπικο υπερηχογραφικο  έλεγχο (πολυπους ενδοτραχηλου,  ή ενδομητριου;)  και ίσως  τελικά και  μία υστεροσκόπιση...
Πιθανολογώ,   ότι ο  λογος ειναι  ενας  απ΄  αυτους... 
Σε περιπτωση  ορμονικής διαταραχης  θα πρέπει να  συνυπήρχε και διαταραχή στα  μεσοδιαστηματα   αναμεσα στις εμμηνορρυσίες..Κατι  που   απ΄ ότι  συμπεραινω ,. δεν  συμβαινει.. Περ΄ απ΄ αυτο,  ο ελεγχος  του ενδομητριου  πριν  και μετά  την  ωοθυλακιορρηξία (που θα πρέπει λογικά να εγινε) ,  ισως  εδινε καποιο στοιχειο  προς την κατευθυνση  της  ομονικής  ανεπαρκειας..
Προς την κατευθυνση αυτή,  θα βοηθουσε  ισως,  αν  απαντουσες με ομαλοποιηση του  κυκλου, σε   ενα  ρυθμιστικό περιοδου,  ή αντισυληπτικό..
Λογικά, αν  ο λογος του συμπωματος 'ήταν ορμονικός,  θα  έπρεπε τουλάχιστον κατά την διαρκεια της αγωγής  να εξαληφθεί..
Η   προ ετους  διαγνωστική αποξεση (συνηθως  διενεργουμε   κλασματική διαγνωστικη  αποξεση  - δηλ ξεχωριστά   ο ενδοτραχηλος και  ξεχωριστά το ενδομητριο)  για  AGUS,  σε  εξασφαλιζει   ως ενα  σημαντικό βαθμό   από καποια  δυσπλασία στο ενδοτραχηλικο,  ή στο  ενδομητρικό επιθηλιο.  Δεν διευκρινιζεται   βεβαια  στα  γραφομενα   σου,  αν τοτε ειχες το  παραπανω συμπτωμα, ή  η αποξεση εγινε μόνον με βαση το  αποτελεσμα  του   Pap-test..
Οπως και να εχει,  αυτά  σε γενικές γραμμες ειναι, ότι  μπορω  να σκεφτώ   προς επιλυση  του διαγνβστικού προβληματος..
Φιλικά
Π.Ζ.
 
  1. Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κύριε Ζησίπουλε σας ευχαριστώ για την απάντηση σας.
ϊσως δεν διατύπωσα σωστά αυτά που ήθελα να πω.
Δεν συνεχίζεται η έμμηνος ρύση μέχρι την 13η μέρα. Απλά έχω λίγα κόκκινα υγρά μέχρι την 10η - 11η μέρα του κύκλου(τώρα το διατύπωσα σωστά).
Δεν γίνεται κάθε μήνα, αλλά συμβάινει κάποιες φορές.
 
Κολποσκόπηση κάνω 2 φορές τον χρόνο με το τεστ παπ, και βλέπει ο γιατρός πόσο έχει προχωρήσει ο hpv...
Διακολπικά υπερηχα κάνω συνεχώς(τουσ τελευταίους 4 μήνες έχω κάνει΄πάνω απο 5 σιγουρα...)και δεν έχει φανεί κάτι... πολύποδας ας πούμε)
Η περίοδος μου είναι σχετικά σταθερή 27-30 μέρες.
Αυτόν τον μήνα πέρασα και μία ίωση που με ισοπέδωσε με πυρετους, αντιβιώσεις... κτλ...
 
Αν υπήρχε πολύποδας δεν θα φαινόταν απο την απόξεση ή απο τα διακολπικά υπερηχα?
Υστεροσκόπηση γιατί να γίνει? Τι θα μπορούσε να φανεί που δεν φαίνεται απο τα υπόλοιπα?
 
Τα αποτελέσματα της διαγνωστικής απόξεσης σας τα ξαναστέλνω:
 
 (5/4/11)ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :
ΤΕΠ 30/3/2011 Σε τεστ Παπ κύτταρα AGUS.
 ΜΑΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
2339/2011: Παρελήφθη με την ένδειξη ενοτράχηλος υλικό ξεσμάτων συνολικού όγκου 1,5 cc.
2340/2011:Παρελήφθη με την ένδειξη ενδομήτριο υλικό ξεσμάτων συνολικού όγκου 3 cc.
 ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ :
 2339/2011 και 2340/2011 : Ιστολογικά στο υλικό των ξεσμάτων (ενδοτραχήλου και ενδομητρίου περιλαμβάνονται κατακερματισμένο ενδοτραχηλικό, επιφανειακά τεμάχια προερχόμενα από τον ενδοτράχηλο χωρίς ουσιώδης παθολογικές αλλοιώσεις , σπάνια μεμονωμένα τμήματα μεταπλαστικού πλακώδους επιθηλίου επίσης χωρίς ουσιώδης παθολογικές αλλοιώσεις και ενδομητρικά τεμάχια αποτελούμενα από στρώμα και αδένια που αντιστοιχούν στην παραγωγική φάση κύκλου .
Στοιχεία κακοήθειας δεν παρατηρούνται στο αποσταλέν υλικό.
  1. Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Σωστά  λοιπον εγινε   η διαγνωστική αποξεση,  που δεν κατεδειξε  προβλημα στον ενδοτραχηλο..
Βεβαια,  η παραταση της αιμορροιας  ως  τις  11 ημερες  θα ήταν  ενα  προβλημα, 
Αν το φαινομενο  ομως  ειναι περιστασιακό και  η  γυναικολογικη επιτηρηση τοσο συχνή  -  αυτό   επιβάλλεται  σε περιστατικά  με  AGUS -  δεν θα  το αξιολογουσα...
Σαν  ΄΄θεραπευτικη (;)΄΄  δυνατοτητα  θα ειχε κανεις  την χορηγηση  ενός  οιστροογνου  από την 5η-14η  ημερα  κυκλου....Η  αγωγη  αυτού  του τυπου  θα ειχε μονον περιστασιακα  ισως επιτυχία,  δηλ.  μονον αν στον συγκεκριμμενο  κυκλο προεκυπτε  μια παροδική οιστρ. ανεπαρκεια.. Ειναι  λοιπον  δυνατόν,  η όποια μονιμη ΄΄επιτυχία΄΄ θεραπειας, να ..υπηρχε  και  χωρις αωγη,,
Για την  ωρα,  οπως  πορειπα  και  παραπανω  επ΄αυτού,  θα προσπαθουσα να  μην κανω τιποτε, αν -  οπως ειπαμε - το συμβαν ειναι περιστασιακο και ο  ελεγχος στενός.
Φιλικά
Π.Ζ.
  1. Σάββατο, 03 Μαρτίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κύριε Ζησόπουλε θα ήθελα να σας ρωτήσω αν αυτή η περιστασιακή οιστρογονική ανεπάρκεια(αν υφίσταταί), μπορεί να εμποδίσει την σύλληψη?
επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι που δεν μπορώ να βρώ πουθενά απάντηση΄.... Εάν η σαλπιγγογραφία δείχνει διαβατές σάλπιγγες , εαν υπάρχει ενδομητριώση δε άλλος μέροσ π.χ πυελό , υπάρχουν πιθανότητες να εμποδίζεται η σύλληψη?
θέλω να πω, αφού το υγρό που βάζουν για να γίνει η σαλπιγγογραφία είναι ουσιατικά η διαδρομή των σπερματοζωαρίων, πως μπορεί να εμποδίζεται η σύλληψη εαν είναι καθαρή αυτή η διαδρομή και υπάρχει αλλού ενδομητρίωση?
 
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.!
  1. Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή  Φίλη!
Για   την περιστασιακη  παραταση της  περιοδου:   Λογικά  μπορει  να επηρεάσει περιστασιακα  την συλληψη,,
Για τις ανοιχτες  σαλπιγγες :  Επειδή έχω  κάνει εκαντονταδες   σαλπιγγγραφιων   κι εχω    δει πάνω  από χιλιαδα :  Αυτό  που  λες,  σχεδον   μονον θεωρητικά ειναι  δυνατον να συμβει..  
Αψογη  σαλπιγγγοραφια με  βλαβη ενδομητριωσεως  στις  ωοθηκες  ή στην  μικρή πυελο, δεν  εχω  ακομη δει..Συνηθως  δινει   η ακτινογραφια σχετικές  υπονοιες ..
Εν ταξει, θα  υπάρχει εδω κι εκει  ισω;   πεόβλημα,  οποτε  θα φανεί  σε μια λαπαροσκόπιση,,
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητέ κύριε Ζησόπουλε,
 
μόλις έκανα το παπ τεστ και κολποσκόπηση, στην κολποσκόπηση πριν προλάβω να πω στον γιατρό μου ότι είχα αιματάκι μέχρι την 11η μέρα, με ρώτησε ο ίδιος αν αιμμοραγω....
μου είπε όπως και είδα ότι υπήρχε ένα σημείο στον τραχηλο που έτρεχε αιμα.... ο hpv υπάρχει και παραμένει ίδια η έκταση, και μου πήρε παλι κομματάκια για βιοψία.1 φορά το χρόνο το κάνει....
Σας θυμίζω τελευταίο παπ τεστ ήταν τον Αύγουστο, πριν απο αυτο είχε διαγνωστεί παπ με άτυπα κύτταρα AGUS , έκανα διαγνωστική απόξεση και όλα καλά... Τον ρώτησα αν είναι τραχηλίτιδα?
και μου είπε μπορεί αλλά αφού έχω κανει προσφατα καλλιεργεια κολπικου και ΄΄ηταν οκ καθώσ και δεν έχω κανένα σύμπτωμα δεν θα ακολουθήσω κάπια αγωγή , αφού φυσικά πρωτα βγει το αποτελεσμα βιοψιασ...
 
Ο ίδιοσ δεν ανυσηχει... εγώ φυσικά συνεχώς αγχώνομαι!!! γιατί να αιμμοραγει σε κάποιο σημειο ο τραχηλος?
το ότι κανουμε βιοψια 1 φορά τον χρόνο είναι σωστή τακτική?????
  1. Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Μια βιοψία  παραπανω δεν  έβλαψε  ποτέ...
Εν  όψει  του ιστορικού  σου,  ο   γιατρός σου ειναι   - και πρλεπει να   είναι  βεβαια - προσεκτικός,  όταν εχει ορατό σημειο  στοντραψηλο  της  μητρας,  που  αιμορραγεί..
Θα δουμε..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.