user_mobilelogo
 1. marypoppins
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012
Καλημέρα γιατρέ!!
 
Ονομάζομαι Μαίρη, είμαι 25 ετών, άτεκνη και χωρις κάποιο ιδιαίτερο γυναικολογικό ιστορικό.
 
Επειδή τους τελευταίους 2 μήνες ένιωθα ενόχληση χαμηλά δεξια κατα τη διάρκεια της ωορρηξίας, η γιατρός μου μου έγραψε να κάνω διακολπικό υπέρηχο. Τον έκανα τη 16η μέρα του κύκλου, σε κύκλο σταθερό 31 ημερων. Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
 
Η ΜΗΤΡΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΟΜΟΙΟΓΕΝΗ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ  ΚΑΙ ΟΜΑΛΗ ΠΑΡΥΦΗ
 
ΠΑΧΟΣ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ : 1 CM ΑΝΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ
 
ΩΟΘΗΚΕΣ¨ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΩΟΘΗΚΗΣ.
 
ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΩΟΘΗΚΗΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΚΥΣΤΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 4.1 CM ΜΕ ΠΑΧΥ ΤΟΙΧΩΜΑ ΚΑΙ ΗΧΟΓΕΝΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.
 
ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΟ ΔΟΥΓΛΑΣΕΙΟ ΧΩΡΟ.
 
Η γιατρός μου λειπει αυτές τις μέρες και επειδή αγωνιούσα, με παρέπεμψε σε συνάδελφο τησ που δεν έδειξε να ανησυχει. Μου είπε οτι γενικά όλα είναι υπο έλεγχο. Συστήνει οτι καλό θα ήταν να παρακολουθήσουμε για ακόμα 1-2 μήνες την κύστη και αν μεγαλώσει να ακολουθήσουμε κάποια ορμονική αγωγή η αν επιμένει πολύ/αυξάνεται ραγδαία, να τη χειρουργήσουμε. Εγώ όμως έχω πανικοβληθεί και δεν καταλαβαίνω κάποια πράγματα 
 
ερώτηση 1η: να με ανησυχεί που το ενδομήτριο είναι ανομοιογενές? 
 
ερώτηση 2η: 4.1 cm όντως μπορούν να παραμείνουν χωρίς να χειρουργηθούν? δεν υπάρχει κίνδυνος συστροφής/ νέκρωσης της ωοθήκης? Το παχύ τοίχωμα και το ηχογενές στοιχείο να με ανησυχούν?
 
ερώτηση 3η: πως μπορώ να μάθω τι περιέχει αυτή η κύστη? Ο γυναικολόγος είπε οτι συνήθως αυτές περιέχουν υγρο αλλά διαβάζω στο διαδίκτυο για κύστες που περιέχουν αίμα και άλλες που περιέχουν δέρμα και δόντια! Πως μπορώ να ελέγξω τη συγκεκριμένη?
 
ερώτηση 4η: όλα αυτά επηρεάζουν πολύ αρνητικά τη γονιμότητα μου? 
 
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων γιατρέ για το ενδιαφέρον σας!
 
είμαι έντρομη!
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Συνεχίζεις να αγχώνεσαι με το παραμικρό.
Πρόκειται για μία αθώα κύστη ωοθήκης που οφείλεται σε κάποια ορμονική διαταραχή και αντιμετωπίζεται όπως ακριβώς είπε η συνάδελφος.
Θα παρακολουθήσεις λοιπόν την εξέλιξη της κύστης και θα πάρεις τις κατάλληλες οδηγίες.
Παιδιά, θα κάνεις όσα θέλεις, όταν το αποφασίσεις.
Φιλικά
Π.Κ.
Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
 1. Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κύριε Κοφινάκο, σας υπερ-ευχαριστώ που με καθησυχάσατε!
 
Πήγα στη γυναικολόγο μου και η ιδια εντυπωσιάστηκε που για πρώτη φορά δεν ημουν τόσο έντρομη!
 
Μου εξήγησε οτι η κύστη μου είναι ουσιαστικά μια "ωορρηξία που κάπου δεν πήγε καλά" και μου συνέστησε να κάνουμε ξανά υπέρηχο 4η-6η μερα του νέου κύκλου γιατί ενδέχεται να απορροφηθεί με την εμμηνορρυσία.
 
 Μου φαίνεται λίγο μακάβριο να κάνω υπέρηχο με αιμορραγία αλλά φαντάζομαι στο διαγνωστικό κέντρο θα έχουν αντιμετωπίσει και χειρότερες καταστάσεις.
 
Τη ρώτησα επίσης αν πρέπει να διερευνήσουμε τι δεν πήγε καλα σε αυτή την ωορρηξία και μου ειπε οτι πρόκειται για τυχαίο γεγονός που δεν αξίζει διερεύνηση. Μάλιστα, μου είπε οτι ενδεχομένως στα 13 χρόνια που εχω περίοδο, να μου έχει ξανασυμβει κάτι τέτοιο και απλώς ποτέ να μην το συνειδητοποίησα γιατί δεν αποτυπώθηκε υπερηχογραφικα!
 
Γενικά μου συνέστησε υπομονή, ηρεμία, και να μη σηκώνω βάρη.
 
Αυτο μόνο που ξέχασα να τη ρωτησω είναι  αν υπάρχει κίνδυνος αυτή η κύστη των 4 εκατοστών να συστραφεί (μαζί με την ωοθηκη μου ίσως?) η να σκάσει και να πάθω περιτονίτιδα ?
 
Επίσης, να περιμένω κάτι διαφορετικό στην περίοδο μου (π,χ πόνους, πολλή αιμορραγία κτλ)? Συνηθως έχω 2 μέρες καφέ υγρα, 2-3 μέρες κόκκινο αιμα με μέτρια ροή και λίγο πόνο και άλλες 2 μέρες καφέ υγρα!
 
Σας υπέρ-ευχαριστω!
 
 1. Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 2
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Θα μου επιτρέψεις να μην συνεχίσω τις απαντήσεις στα υπερβολικά απαισιόδοξα ερωτήματά σου.
Αν δεις το ποτήρι μισογεμάτο όλα θα πάνε καλά.
Ακολούθησε τις οδηγίες της συναδέλφου που σε παρακολουθεί.
Ελπίζω σε κατανόηση.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.
Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
 1. Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.