default_mobilelogo
    1. Anna147
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012
    Αγαπητέ γιατρέ,
     
    σας γράφω σε συνέχεια του μηνύματος μου στις 10-11-2011, σχετικά με το άσχημο σπερμοδιγραμμα του συζύγου. Θα ήθελα να σας πω, πως έχουμε προχωρήσει από τότε (με την καθοδήγηση ειδικού ουρολόγου-ανδρολόγου) που διαπιστώθηκε το πρόβλημα και θα ήθελα την πολύτιμη γνώμη σας για την συνέχεια.
     
    Λίγο αργότερα από το σπερμοδιάγραμμα που σας ανέφερα στις 10-11-2011, έγεινε καλιέργεια σπέρματος όπου βρέθηκε το μικρόβιο enterococcus f. Αμέσως ξεκίνησε αγωγή με αντιβίωση Glimbax η οποία τελείωσε στις 1-1-2012. Στις 10 του ίδιου μήνα έγεινε επανάληψη της καλιέργειας η οποία και θρέθηκε καθαρή.
     
    Στις 18-1-2012 έγεινε υπερηχογράφημα όρχεων που αναφέρει: Όρχεις ελέγχονται χωρίς παθολογία με ομοιογενή σύσταση φυσιολογικές διαστάσεις και οι επιδιδυμίδες.
    Δεξιός 4.56 χ 2.48 εκ
    Αριστερός 4.62 χ 2.91 εκ.
    Όρχεις χωρίς παθολογία φυσιολογικού μεγέθους και υφής.
     
    Στις 15-2-2012 έγεινε επανάληψη του σπερμοδιαγράμμματος με ανάλογα αποτελέσματα (δυστυχώς) όπως και του πρώτου.
    Ενδεικτικά αναφέρω: Ημ αποχής 3, όγκος 2.1 ml, συγκέντρωση 0.75χ10^6/ml, και συνολικός αριθμός 1.57χ10^6.
     
    Ζωηρή προωθ. 30' 0%, και 60' 0%.
    Νωθρή προωθητική. 30' 2%, 60' 0%.
    Επιτόπια κίνηση. 30' 5%, 60' 5%.
    Ακίνητα 30' 93%, 60' 95'.
     
    Παράλληλα έγειναν και ορμονικές εξετάσεις όπου όλες οι ορμόνες βρέθηκαν εντός φυσιολογικών ορίων. Ενδεικτικά αναφέρω: TSH 1.05μIU/mL, Τεστοστερόνη 641ng/dL, ελεύθερη τεστοστερόνη 14.02ng/dL, FSH 9.90 ΙU/L και LH 7.20 IU/L.
     
    O γιατρός έδωσε στο σύζυγο αγωγή με 4χ ovitrelle 250mg/0.5ml (1 ανά βδομάδα) και ζήτησε επανάληψη της εξέτασης FSH και LH μετά την αγωγή.
     
    Θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής: Είναι δυνατόν να περιμένουμε βελτίωση στις τιμές του σπερμοδιαγράμματος από την στιγμή που όλες οι ορμόνες υπάρχουν ήδη σε φυσιολογικά επίπεδα;
     
    και εφόσον δεχτούμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση βελτίωσης του σπέρματος, είναι δυνατόν να αποκτήσουμε το δικό μας παιδί με εξωσωματική με αυτές τις τιμές;
     
    Γενικά έχουμε ταρακουνηθεί πολύ. Κάθε συμβουλή σας ευπρόσδεκτη.
     
    Σας ευχαριστώ πολύ.
     
     
     
     
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Σε γενικές γραμμές είναι καλό το σπερμ/μμα εφοσον και ο αριθμός είναι καλός.Θα πρεπει να γίνει και doppler οσχέου όχι μόνο υπέρηχος για να δείτε αν υπάρχει κιρσοκήλη.Εφόσον όλα αυτά είναι καλά τότε λέμε πως ανδρολογικά είναι καλά οπότε μετά επιλέγεται εσείς τον τρόπο δηλαδή φυσιολογικά ή με εξωσωματική.
    1. Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.