user_mobilelogo
Lilo1 και 192 επισκέπτες
  1. betpal
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012
Καλησπέρα, είμαι 34 ετών χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας. Τον Δεκέμβριο είχα μία βιοχημική εγκυμοσύνη. Ο γιατρός με συμβούλεψε να μην αγχωθώ και να μην το ψάξω με εξετάσεις κ.λπ. Έτσι κι έκανα και συνέχισα τις προσπαθειες μέχρι που έμεινα πάλι έγκυος. Τελευταία περίοδο είχα στις 10/03. Με καθυστέρηση 9 ημερών, (κύκλος 29-30 ημέρες) πηγαίνω στο γιατρό (στις 17/03/2012), κάνω υπέρηχο όπου βλέπει ένα μικρό σάκο και μου ζητάει να κάνω χοριακή. Η χοριακή ήταν 5.600. Μου είπε ότι ήταν καλή και ότι θέλει να με ξαναδεί σε λίγες μέρες. Πηγαίνω πάλι στις 23/04, έψαχνε να βρει το σάκο στον υπέρηχο και μου είπε οτι δεν έχει καλή εικόνα. Ότι θα ήθελε να δει περισσότερα πράγματα σύμφωνα με τις ημέρες καθυστέρησης, ότι βλέπει κάτι σα να σχηματίζεται ο σάκος, αλλά δεν του άρεσε το σχήμα. Δεν κατάλαβα ακριβώς. Μου είπε ότι ίσως πάμε για παλίνδρομη. Μου ζήτησε να ξανακάνω χοριακή, έκανα την ίδια μέρα και ήταν 19.420. Στο τηλέφωνο μου είπε ότι φαίνεται καλή.
Η ερώτησή μου είναι η εξής: αν ήταν παλίνδρομη δεν θα φαινόταν με τις χοριακές? Ο μικροβιολόγος, μου είπε ότι αν δεν ειχα κάνει υπέρηχο, εργαστηριακά η εγκυμοσυνη φαίνεται να εξελίσσεται σωστά.
Θα επαναλάβω φυσικά τον υπέρηχο όποτε κρίνει ο γιατρός μου, απλά θα ήθελα την άποψή σας. 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Η τιμή της χοριακής, δηλώνει ότι υπάρχει εγκυμοσύνη σε εξέλιξη.
Θα πρέπει να γίνει ένα ενδοκολπικό υπερηχογράφημα και να ελεγχθεί και η περίπτωση εξωμητρίου, αν δεν υπάρχει καλή απεικόνιση στο ενδομήτριο.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τρίτη, 24 Απριλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
        Καλησπέρα γιατρέ, ευχαριστώ για την προηγούμενη απάντησή σας. Είχατε δίκιο, η κύηση τελικά ήταν και είναι σε εξέλιξη. Ακούσαμε την καρδιακή λειτουργία του εμβρύου με υπέρηχο σε ακτινολογο, όταν βάσει περιόδου ήμουν 7 εβδομάδων και 5 ημερών, όμως υπερηχογραφικά το έμβρυο ήταν 6 εβδομαδων και 2 ημερών. Έχω κύκλο 30 ημερών και τον μήνα που έμεινα έγκυος, είχα επαφές μόνο μέχρι την 15η μερα του κύκλου, δεν είχα άλλη επαφή αργότερα, είμαι σίγουρη. Επίσης, η χοριακή μου με 9 μέρες καθυστέρησης, ήταν 5.640, δλδ μάλλον φυσιολογική.
       Ο γιατρός μου είπε ότι ίσως να έγινε καθυστερημένη εμφύτευση. Τόσες πολλές μέρες? Δεν θα έπρεπε η χοριακή να είναι μικρότερη?  Ανησυχω μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Τώρα ειμαι στην 11η εβδομάδα,  είδαμε το έμβρυο πριν απο λίγες μερες να έχει καρδιακη λειτουργια, αλλα δεν μπορουμε να το μετρησουμε γιατι το μηχανημα του γιατρου μου δεν τον βοηθαει, είναι παλιο. Μου είπε να μην κάνω υπέρηχο κάπου αλλου, δε χρειάζεται, αφου θα κανω την αυχενικη διαφάνεια σύντομα. Ο ίδιος, γενικά, είναι καθυσηχαστικός και δεν μου έδειξε να ανησυχεί.
      Η ερώτησή μου είναι: ανησυχω υπερβλολικα χωρίς να υπάρχει λόγος? Η καθυστερημένη εμφυτευση είναι κάτι που συμβαίνει γενικά?
      Σας ευχαριστώ και πάλι.  
  1. Κυριακή, 27 Μαΐου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Από την στιγμή που υπάρχει έμβρυο με θετική καρδιακή λειτουργία και ο γιατρός σου δεν ανησυχεί, σημαίνει ότι όλα εξελίσσονται ικανοποιητικά.
Θα περιμένεις μέχρι την αυχενική για να επιβεβαιώσεις με τις μετρήσεις, την ακριβή ηλικία της κύησης.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Έκανα τελικά την αυχενική διαφάνεια, όλα δείχνουν φυσιολογικά, τελικά. Η ηλικία του εμβρύου συμφωνεί απολύτως με την τελευταία μου περίοδο και οι πιθανότητες για συνδρομο down είναι χαμηλές, άρα προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για αμνιοπαρακέντηση. Σας ευχαριστώ πολύ για τις περιεκτικές και σαφείς απαντήσεις σας! Να είστε πάντα καλά!! 
  1. Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation

Π.Κ.
  1. Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.