user_mobilelogo
IOANNAGEN , Μαμα3 , Maria7977 και 254 επισκέπτες
  1. despigar
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012
Καλησπέρα σας,
 
Αυτό το άρθρο σας για τον κεραυνό εν αιθρία ή το δράμα σε μία πράξη δεν ξέρω σε πόσες πράξεις θα είναι στη δική μου περίπτωση. Ενώ μου έλεγαν ότι πρόκειται για ΗPV τυπική βλάβη και να επιστρέψω σε 6 μήνες για νέο τεστ παπ και κολποσκόπηση. Πήγα και άλλη φορά ζητώντας βιοψία από την βλάβη. Δυστυχώς η βιοψία από την τραχηλική βλάβη έδειξε  ότι:
Το αποσταλέν ιστοτεμαχίδιο εξετάστηκε εξ ολοκλήρου (blockA, 17 ιστολογικά επίπεδα διατομής).
Κατά τη μικροσκοπική εξέταση αφορά σε βιοψία τραχήλου με :
εστιακή ενδοτραχηλική αδενική δυσπλασία (EGD)
αλλοιώσεις χρόνιας εν μέρει ψευδοπολυπώδους τραχηλίτιδας.
 
Τώρα τι κάνουμε; κωνοειδή εκτομή και απόξεση ενδομητρίου;  Τα έχω χάσει και φοβάμαι πάρα πολύ.  Μου είπαν ότι αυτά δεν είναι από ΗPV από τι δημιουργείται;  Πόσο μεγάλη είναι η πιθανότητα καρκίνου; Τι γίνεται; Πέστε μου σας παρακαλώ κε Ζησσόπουλε
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
 
Αγαπητή  Φίλη!
Κατ΄  αρχην,  η μικροβιοψία  δεν  μιλα  περι καρκινου,  αλλα  περι εστιακης δυσπλασιας αδενικων   κυττάρων, δηλ, ενα   πολυ  μικρο σημειο  μεσα   από την  μικροβιοψία,  που σημαινει  ότι  οι  ελάχιστες αυτές αλλοιωσεις  δεν εχουν ξεπερασει την βασική   μεμβρανη.. Επισης  βλέπουν  κι όλα τα άλλα,  που συνηγορουν  για μια  πολυποδωδη τραχηλιτιδα,  που  ειναι  προφανως  αιτιολογιας   HPV,
Με το παραπανω ευρημα, ειναι  φυσικά  επιβεβλημενο  να   γινει  μία  κωνοειδης εκτομή  του τραχηλικου . στομιου και  μετά   από αυτό  μία διαγνωστική αποξεση,(  για   αν  μην επηρεαστει   από την διαστολή του τραχηλου   το ιστολογικό πόρισμα του  κωνου, )    Αυτα  φυσικά  στην ιδια  συνεδρία.
Ακομη, θα προτεινα  να γίνει  και μια  ταυτοποιηση  HPV  (HPV-DNA -test)  από το  ιστολογικο παρασκευασμα,  ή  και  ξεχωριστά,  πριν την  επεmβαση (λαμβανεται   υλικο   οπως σε  Pap-test)
Παντως εκτιμώ ότι  στην περίπτωση  σου, το   πολύ-πολύ να  πρόκειται  δια  μία  μινι-διαδικασια   σε  επιπεδo  in  situ,  οπότε το προβλημα   θα   λυθεί  οριστικά, χωρις   συνέπειες..
Αν  θέλεις, μας  λες τι  απεγινε ...
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ για την πολύ αναλυτική απάντηση σας.
 
Την διαβάζω και την ξαναδιαβάζω ( το in situ δεν μου άρεσε αλλά αφού υπάρχει η πιθανότητα...). Απαντάτε παρουσιάζοντας τα πράγματα όπως είναι χωρίς να φοβίζετε αλλά και χωρίς να υποτιμάτε τη νοημοσύνη αυτού που ρωτά. Μάκαρι να είσασταν ο γιατρός μου θα είχα απαλλαγεί από την δυσπλασία τώρα. Το μόνο που θέλω είναι να μου το βγάλουν όλο από μέσα μου. Ο γιατρός μου στον οποίο απευθύνθηκα τελικά μου υποσχέθηκα ότι θα μου το βγάλει άμεσα, αλλά επειδή έχει απίστευτη πελατεία  φοβάμαι μήπως το ξεχάσει και μπορεί να βρω έναν άλλο γιατρό να κάνει την εκτομή και τα παρελκόμενα, γιατί αποκλείεται να περιμένω για πολύ. Δυο μέρες το πολύ μπορώ να περιμένω γιατί είμαι φοβερά αγχώδης και θα πάθω τίποτα. Όπως και να χει αν επιβιώσω της διαδικασίας θα έχετε νέα μου!
  1. Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Ε, οχι κι αν επιβιωσεις  για  2 ημερες ...
Σημερα  Τσαγκαροδευτέρα,  αυριο Πρωτομαγιά,  λιγο  θα το συζητησεις  μετά  με  τον τοσο επιτυχημένο  γιατρό  σου  και  σε 10 λεπτα   θα διευθετηθεί το  προβλημα...
Μην φοβασαι...
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Το σχόλιο αυτό για το γιατρό μου ήταν παράπονο που εδώ και ένα μήνα δεν βρήκε χρόνο να με δει και να μου κάνει την 10 λεπτών δουλειά που λέτε..  Τέλος πάντων θα κάνω την επέμβαση με άλλο γιατρό μεθαύριο με όλες τις δυνατές αποξέσεις και ελπίζω και προσεύχομαι να τελείωσει εδώ το θέμα. Απλά αναρωτιόμουν στην περίπτωση μου πόσο θα κόβατε από τον τράχηλο 2 εκατοστά η περισσότερο;
  1. Τετάρτη, 02 Μαΐου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη,
Απο τον  τραχηλο αφαιρειται  ενας  κωνος  με  υψος  περιπου  2 εκ.  και  διαμετρο βασης, περιπου 1,5-2  εκ,
Εννοειται, ότι μικρες  διαφοροποιησεις  θα υπάρξουν , ανάλογα  με το ευρος  του  τραχηλου και κυριως  αναλογα με το ευρος τυχόν  ορατων  αλλοιωσεων..
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Τετάρτη, 02 Μαΐου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα σας και πάλι,
 
Τελικά πρέπει να έχετε το κληρονομικό χάρισμα!!!!!! Τι να πω; Δεν έχω στα χέρια μου την ιστολογική. Δευτέρα-Τρίτη θα την έχω οπότε και θα σας την παραθέσω, αλλά σήμερα που επικοινώνησα με το γιατρό μου μου μίλησε για σοβαρή βλάβη που κάναμε καλά και την βγάλαμε.  Σε ερώτηση μου για τι βλαβη in situ; απάντησε καταφατικά, είπε όμως ότι εξαιρέθηκε πλήρως (1εκατοστό από τη βλάβη τα όρια εκτομής, αν κατάλαβα καλά) και ότι τα ξέσματα ενδοτραχήλου και ενδομητρίου ήταν καθαρά.  Δεν ξέρω αν πρέπει να είμαι ανακουφισμένη με το αποτέλεσμα ή όχι. Αναρωτιέμαι αν είχα ακολουθήσει τη συμβουλή του καθηγητή γυναικολογικης ογκολογίας οποίος μου έκανε τη δεύτερη κολποσκόπηση και με έστειλε σπίτι μου χωρίς βιοψία  λέγοντας μου να ξαναγυρίσω πίσω σε έξι μήνες για νέο παπ και κολποσκόπηση τι θα γινόταν; Βέβαια και τώρα διαβάζοντας συνέχεια το αντίστοιχο άρθρο σας δεν είμαι και ιδιαίτερα ήσυχη. Τέλος πάντων μόλις πάρω στα χέρια μου την ιστολογική για να ξέρω κι εγώ ακριβώς για τι προκειται (αν δε δω δεν πειθομαι) θα σας κάνω πάλι μερικές ερωτησούλες για το τι κάνουμε απο εδώ και μπρος..
 
Σας ευχαριστώ που είστε εδώ για όλες μας!!!
  1. Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Από   ΄΄τα  προφορικά΄΄ ειναι εμφανές   ΄το  το προβλημα  οσυ  λυθηκε  τελεσίδικα. 
Ωστοσο, επειδή  το  θεμα  ΄΄ Απο  το  in situ  στο  αδεννορκίνωμα΄΄ με απασχολεί παντα,  θα παρακαλεσω  για  μια ενημερωση  σχετικά  με το ακριβές  ιστολογικο πόρισμα ..
Φιλικά
Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
 
Καλησπέρα σας γιατρέ,
Πραγματικά με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σας , γιατί μου εμπνέετε μεγάλη εμπιστοσύνη. Τέλος πάντων στο προκείμενο η ιστολογική:
Μακροσκοπική εξέταση
Α) Υλικό ξεσμάτων συνολικού όγκου 2 cc
Β) Κωνοειδές τμήμα τραχήλου μεγαλύτερης διαμέτρου 2,3 εκ. και 1,7 εκ. μήκους.
Μικροσκοπική Εξέταση
Α) Ιστολογικά στο υλικο των ξεσμάτων περιλαμβάνονται κερματισμένο ,κυλινδρικό επιθήλιο ενδοτραχ ήλου, αποφολιδωμένο πολύστοιβο πλακώδες τραχηλικό επιθήλιο, εν μέρει πολυποειδόμορφα τεμάχια ενδοτραχήλου με θέσεις σαλπιγγικής μετάπλασης του αδενικού επιθηλίου και ενδομητρικά τεμάχια αποτελούμενα από στρώμα και αδένια που αντιστοιχούν στην παραγωγικού φάση του κύκλου. Συμπεριλαμβάνονται πολυποειδόμορφα τεμάχια τα οποία εμφανίζουν χαρακτηριστικά ισθμικού ενδομητρικού πολύποδα.
Β) Το κωνοειδές τεμάχιο τραχήλου μήτρας περιλαμβάνει εξωτράχηλο, ζώνη μετάπλασης και ενδοτράχηλο και παρουσιάζει στο καλυπτικό επιθήλιο επιφάνειας και αδενίων αλλοιώσεις ενδοεπιθηλιακού-in situ-αδενοκαρκινώματος (ΑΙS) ενδοτραχήλου, κυρίως ενδοτραχηλικού τύπου. Στοιχεία διηθητικής ανάπτυξης δεν παρατηρούνται. Σε μία θέση αλλοιώσεις ενδοεπιθηλιακού αδενοκαρκινώματος εκτείνονται σε απόσταση 1,5εκ. από το όριο εκτομής του ενδοτραχήλου.
Συνυπάρχει πλακώδης μετάπλαση του καλυπτικού επιθηλίου επιφάνειας και τραχηλικών κρυπτών και αλλοιώσεις ως επί ιογενούς (HPV) μόλυνσης με συνοδό ήπια επιθηλιακή δυσπλασία (CIN I- Χαμηλόβαθμη πλακώδης ενδοεπιθηλιακή αλλοίωση LGSIL). Παρατηρούνται επίσης ήπιες εώς μέτριες αλλοιώσεις σε ενεργό φάση, εν μέρει μικροπολυπώδους τραχηλίτιδας.
Τα εγχειρητικά όρια του τεμαχίου είναι ελεύθερα αδενοκαρκινώματος και δυσπλαστικών αλλοιώσεων πλακώδους επιθηλίου.
Αυτά.   Σας παρακαλώ αν μπορείτε απαντήστε μου στις παρακάτω ερωτήσεις:
Α) Διάβασα στο ιντερνετ σε papers ιατρικά ξενόγλωσσα ότι το ΑΙS επειδή είναι ύπουλο, πολυεστιακό, δύσκολο να εντοπιστεί κυτταρολογικά και κολποσκοπικά (όπως στη δική μου περίπτωση τρεις κολποσκοπήσεις από διαφορετικούς γιατρούς κανείς δεν υποπτεύθηκε τίποτα), έχει μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψει ως AIS ή ακόμα χειρότερα ως αδενοκαρκινωμα, καλό είναι να αντιμετωπίζεται ριζικα με υστερεκτομή. Φοβάμαι μήπως επιστρέψει και κανείς δεν το δει ή ακόμα χειρότερα μήπως έχει ξεμείνει καμιά εστία, αλλά και πάλι υστερεκτομή ; Είμαι μικρή ακόμα (39 χρόνων) έτσι νομίζω και είναι μεγάλη επέμβαση. Τι να κάνω; Το 7 τοις χιλιοις που λέτε για την επανεμφάνιση των δυσπλασιών του πλακώδους επιθηλίου ισχύει και για μένα; Σας παρακαλώ πείτε μου….
Β) Αυτό το «ενδοεπιθηλιακού-in situ-αδενοκαρκινώματος (ΑΙS) ενδοτραχήλου, κυρίως ενδοτραχηλικού τύπου» σημαίνει μήπως ότι οι αλλοιώσεις δημιουργήθηκαν πάνω στο εκτρόπιο που είχα; Θέλω πραγματικά να καταλάβω τον μηχανισμό
Γ) Ο σύζυγος μου πρέπει να κοιταχτεί από δερματολόγο;
Δ) Αυτός ο ισθμικός ενδομητρικός πολύποδας πρέπει να αφαιρεθεί ; Είναι επικίνδυνος ; Γιατί τον υπογράμμισε; (Δεν μου έφταναν τα βάσανα μου έχω και αυτόν)
Ε) ΗPV DNA τεστ μου είπε ο γιατρός μου να κάνω με το τεστ παπ σε 3 μήνες. Αν δεν δείξει τίποτα τότε λέω να κάνω και στο υλικό της ιστολογικής. Το εμβόλιο θα με βοηθούσε;
ΣΤ) Στα follow ups που θα κάνω θα πρέπει να κάνω τεστ παπ κολποσκοπηση, τεστ HPV DNA και αποξεση ενδοτραχήλου και ενδομητριου κάθε φορά;
Το ξέρω σας ρωτάω πολλά συγχωρήστε με, αλλά προσπαθώ να καταλάβω τι μου συνέβη και πώς να το αντιμετωπίσω…
  1. Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
 
Αγαπητή Φίλη!
Στο ερωτημα  Α: 
Οπως διαφαίνεται, εδώ  έγινε άριστη εργασια.. Λογικά   δεν  θα  σκεφτόμουν  τωρα  μία   ολική υστερεκτομια.. 
Ειναι αλήθεια,  ότι  το ACIS  διαγιγνωσκεται   εξαιρετικά δυσκολα  και   όσα  ανευρίσκονται, συνδυαζονται    με  αλλοιωσεις  τυπου CIN  (ενδοεπιθηλιακή βλαβη  διαφόρων διαβαθμίσεων  από  CIN 1 εως  CIN 3),  που γινονται   και   αιτία ,. μεσω της  κολποσκοπισης  και του Pap  να  ανακαλυφθουν τυχαια στην βιοψία
Ωστόσο, στην περιτπωση  σου,  ο έλεγχος  θα  ξεφυγει   από την  καθαρή  ρουτινα  και λογικά  μία  υποτροπή του  CIN  δεν θα  παραβλεφθει..  Εξ  άλλου, ακομη και  μια  αποξεση ενδοτραχήλου, δεν  ειναι διαδικασια δυσκολη...
Από την  άλλη, δεν υπαρχουν  στατιστικές  - -οι αριθμοι των περιτπωσεων ειναι πολυ μικροι  για κατι τετοιο   -  για την πορεία  των περιστατικών  σε βάθος  χρόνου, ΄ώστε  ειναι  αναμενόμενο  να είμαστε  ΄΄κουμπωμενοι΄΄ με  τον εφησυχασμό.
Ωστόσο  όλες  οι αποφασεις  είναι  θεμιτές..
Ολα εξαρτώνται φυσικά εν πολλοις,  από  το  αν η γυναικα  εχει  τεκνοποιήσει..
Εν   πασει περιπτωσει ,  εναλλακτικά  μπορει να γινει  και  η απλή  τραχηλεκτομή,  που δεν αποκλειει  την   διατήρηση της   μητρας και ...  την εγκυμοσύνη... Μου έτυχε προ 20 ετων     να κανω την επεμβαση  αυτή  ( λόγω  βεβαια  ενος  CIN  III,  όχι  λόγω  αδενοκαρκινώματος  in  situ)  σε  μητέρα ενός  παιδιου, κατ΄  απαιτηση  της..  Ενα χρονο  μετά  μου ηλθε εγκυος  και την  ξεγέννησα  φυσιολογικά..
Θα 'έλεγα,  για την  ωρα  να  μην βιαστεί κανείς... Θα συνιστουσα  μια εξεταση σε  6-8 εβδομαδες  και μετά θα σκεφτειτε  πιο ψυχραιμα..
Στο ερωτημα Β: Ειναι  λογικό,  όταν  υπάρχει εκτροπιο,  η προσβολή να  ειναι ευκολώτερη.. Ωστόσο, πάρα πολλά ACIS αφορουν  ατοκες γυναικες, χωρις  εκτροπιο.
Στο ερ;vτημα  Γ:  Αν πρέπει  ο συζυγος  να  εξεταστει,, Εν  ταξει, δεν συνηθιζεται,  αλλά   ας το κανει...
Στο ερώτημα  Δ:  Ο  ισθμικός  πολυποδας  εχει ήδη αφαιρεθεί!   Δεν χρειαζεται να γίνει τιποτε  άλλο. 
Για  την  ταυτοποιηση:  Ειπαμε,  μπορει να γινει  στο παρασκεύασμα,  ή  σε ληψη υλικού,  όπως περιπου σε ένα Pap-test...
Για τους  ελέγχους:  θα τα    δεις με τον γιατρό  σου..θα εξαρτηθει  και από το τι  θα  δειξει  το DNA-test..
Συνοπτικά:  Η αντιμετωπιση  ήταν  αριστη  και στο μετρο  του δυνατού (  γι αυτό το διαπραγματευεσαι!:),  μπορει  κανείς να εμπιστευτεί  το  θεραπευτικό του αποτελεσμα..
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ γιατρέ για την άμεση απάντηση σας.  Δεν σας έχει τύχει ΑIS ως περιστατικό να μου πείτε πώς πήγε. Εσείς αν είχατε κάποιον πολύ δικό σας άνθρωπο θα ήσασταν της λογικής see and treat ή θα κάνατε κάτι πιο επιθετικό; Ο γιατρός που με παρακολουθεί τώρα (έφυγα από τον πολυάσχολο γιατρό που μου έκανε τις δύο καισαρικές και από τον καθηγητή που με είδε και μου είπε να ξαναγυρίσω σε 6μήνες) είναι της άποψης ότι δεν έχω τίποτα πια κι ότι πρέπει να ηρεμήσω και να κάνω τον έλεγχο που πρέπει, αλλά αυτά που διαβάζω με έχουν τρομοκρατήσει. Τέλος πάντων δεν θέλω να γίνομαι κουραστική. Σας ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές σας και για το χρόνο σας. Δεν κρύβω το ότι θα ήθελα είσασταν  γιατρός εδώ στην Αθήνα για να τα λέγαμε από κοντά, αλλά τι να κανουμε; Πρέπει να υπάρχουν καλοί και ψαγμένοι γιατροί και πέραν της πρωτεύουσας!
  1. Τρίτη, 15 Μαΐου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή Φίλη!
Οπως  προανέφερα ,   αρχικά   θα περιμενεις με  ψυχραιμία  τις  άλλες  εξετασεις  καθως  και την πρωτη  επανεξεταση,  όπως   σου υπεδειξε  ο γιατρός  σου.  Μετά  θα δει κανείς..
Μία   μικρή ενσταση:   θα ειχε  ενδιαφερον  να επιβεβαιωθει  με κλινικη εξεταση  το  καλο  χειρουγικό αποτελεσμα  σε  6-8 εβδομαδες και μετα  να παει κανείς στο  εξαμηνο..
Η σταση  μου απενταντι στο θεμα  υστερεκτομια, ειναι αναλογα  με τις  αναγκες  της γυναικας -  πχ επιθυμία τεκνοποιησης,  η σημασία  που  η  ίδια  αποδιδει στις συνεπειες  της υστερετκομής (απωλεια εμμνορρυσίας)  -  συντηρητική, που ταιρειαζει  και  στον χαρακτηρα μου  και   οχι στην  προσωπική  μου εμπειρία  ως  προς  την πορεια  παρομοιων περιστατικών,, Κι αυτήν  ξερεις ,  δεν  την εχει κανείς,  καθως  στην  Ελλαδα  δεν  εχει  δημοσιευτει  ποτε΄τιποτε  επι του θεματος  και  στην παγκοσμια  βιβλιογραφια  οι αριθμοι  ειναι  μικροι..Προσπαθησα  προ 3 ετων . με την ευκαιρια   μιας διαλεξης  μου, αυτή,  με τον   υπότιτλο  που χρησιμοποιεις στην  επικοινωνία   μας, να βρω  κατι με  απ΄ευθείας επικοινωνία  με  στατιστική  υπηρεσία  της  Νοτίου  Γερμανίας   και  η απαντηση  της   υπευθυνου  επ΄αυτού  ήταν  ότι  δεν τελειοποιηθηκαν τοσο, ώστε  να εχουν  σχετικά  στοιχεια ..
Οπως ειπα:  θα   περιμενα, με την λογική   ότι  θα  τα πας    καλά..
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Τρίτη, 15 Μαΐου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 11
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
 
Σας ευχαριστώ καλέ μου γιατρέ,
  Σε 20 μέρες θα με ξαναδεί ο γιατρός για να δει αν επουλώθηκε ο τράχηλος. Προς το παρόν έχω ελαφρια αιμόρροια και περιμένω να αδιαθετησω. Σε τρεις μήνες μου είπε για τεστ παπ και hpv test. Εσεις όταν λέτε για κλινική εξέταση σε 6-8 εβδομάδες για να ελεγχθεί το χειρουργικό αποτέλεσμα τι εννοείτε ακριβώς; Α, και για το Gardasil τι θα λέγατε να το κάνω;  Οι παρενέργειες δεν είναι αξιόλογες και αφου είναι μόνο πρωτείνες του περιβλήματος του ιού δε θα κάνει και κακό; Α, και το ποσοστό των υποτρόπων που δίνονται στα ξένα papers για γυναίκες με ais που έχουν κανει συντηρητική θεραπεία είναι 0-9% (μεγαλούτσικο το βρίσκω), ωστόσο αυτό που με εξέπληξε και δεν καταλαβαίνω και πώς γίνεται είναι οι 2 υποτροπές σε 33 γυναίκες που είχαν κάνει υστερεκτομή για το λόγο αυτό. Καλά δεν μπορεί να γλιτώσει κανείς ποτέ από αυτό;;; Τέλος πάντων το αφήνω δε θέλω να γίνομαι κουραστική.
  1. Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 12
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή Φίλη!
Εν ταξει  με την εξεταση  σε   20  μερες αλλά  τοσο ενωρίς   ίσως  οι ανατομικες συνθηκες και  οι φυσιολογικές   αναπλαστικές  διαδικασίες  στην   περιοχή ,  μπορει  να επηρεασουν την  κυτταρολογική εικονα  με  τα γνωστα ΄΄ιξεις αφίξεις΄΄  των εργαστηριακών , ειδικά  αν διαβασουν  καλα΄ το συνοδευτικό ενημερωτικό  σημειωμα  περι  ACIS..
Αν  λοιπον προκύψει  κατι  τετοιο,  σε πρωτη  φαση μην  πανικοβληθεις.. Θα  το ελεγξεις  σε 6-8  εβδομαδες..
Για  το εμβολιο:  θα περιμενα  το  αποτελεσμα  της  ταυτοποιησης .... Αν  εχεις προσβληθει  από το  στελεχος 16  και 18 ,  έστω  κι  να  οπως λεςδνε βλαπτει, δεν  βλέπω  να εχει  καποια  εννοια.. 
Εννοια   τοτε θα εχει  ο επανέλεγχος,  που  πολλες φορές ,  λογω  μειωσης  του  ιϊκού δυναμικού με την αφαίρεση  της  βλαβης,  μπορει ν΄αποβεί  συντομα  αρνητικός..
Για τις  υποτροπες  (προφανώς  στο  κολόβωμα  του  κολπου ):  Σε CIN  III  ειναι   γννωστό  ότι  μπορει  σπανια να συμβει, επειδή  και  ο κολπος ,  οπως και ο τραχηλος  καλυπτεται  από  πολυστοιβο πλακωδες εεπιθηλιο..Εχω  δει  τετοιο περιστατικό  προ  δεκαετιων  -  οχι  ευτυχώς  δικό  μου -  που  υποβληθηκε  παλαιοτερα σε εδνοκολπικη ραδιοθεραπεια,  στο Θεαγεμειο  Νοσ. Θεσ΄νικης.
Ενα  ας πουμε  ΄΄μεταστατικό''  ACIS ,  που αφιρα  μονον το  αδνεικο  μονοστοιχβο επιθηλιο,  σε ΄΄ξενο  γηπεδο΄΄   από πολυστοιβο   πλακωδες επιθηλοιο, ειναι  πραγματι  θέμα,  πως βρεθηκε  εκει.. Κατι τετοιο,  λογικά  δεν  μπορει  να  υπαρχει.
Την  συγκεκριμένη  ανακοινωση, στην  οποια αναφερεσαι  δεν  την εχω  υπ΄ οψη   μου...΅Επειδη  το  θεμα  μ΄ενδιαφερει  γενικότερα θα  κοιταξω,  μηπως  δεν  επροκειτο  για ΑCIS,  αλλα  ενδεχομένως  για  micro  - adeno.-ca.
Εχω  υπ΄ οψη  μου ανακοινωσεις  από τον Γερμανικό χωρο,  οπου  γυναικες  με  Micro-Adeno-Ca  υποβληθηκαν  με  εκτεταμενη τραχηλεκτομη   επιθυμωντας να μεινουν  κατοπιν εγκυες.. Εκει  ΄- στα   πολυ λιγα αυτα περιστατικά -  υπηρξαν υποτροπες... Μιλαμε  ομως για  διαφορετικό  προβληματισμό. .. 
Αυτά  λοιπον  για την ωρα και  περαστικά.
Φιλικά
Π.Ζ 
[hr]
 
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 13
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ για όλα γιατρέ μου.Σας στέλνω ενδεικτικά και κάποια από τα links αυτών που διάβασα μήπως θέλετε να τους ρίξετε καμιά ματιά.
http://journals.lww.com/jlgtd/Abstract/2004/04000/Long_Term_Surveillance_Is_Required_for_All_Women.8.aspx
 
http://journals.lww.com/jlgtd/Abstract/2001/04000/Adenocarcinoma_In_Situ_of_the_Cervix_Controversies.6.aspx
http://ajcp.ascpjournals.org/content/122/4/540.full.pdf
Αυτήν την περίοδο όλα μαύρα κι άραχνα μου φαίνονται και από αυτά που διαβαζω... Πολύ σύντομα μου φαίνεται θα χρειαστώ και ψυχίατρο.
Και πάλι ευχαριστώ
  1. Σάββατο, 19 Μαΐου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 14
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Ευχαριστώ για την υποδειξη... Το 2008 ειχα  κανει μία σχετική   διάλεξη  και τις  ανακοινώσεις,  καθώς και πολλες  άλλες, τις εχω υπ΄οψη  μου .. Το ενδιαφερον σε  πολλες  από αυτές ειναι,  ότι
σε περιπτωσεις  υστερεκτομής είχε κανείς υψηλο ποσοστό  υπολειματων  από  ACIS στην  μητρα,
ενω μετα  από  κωνοειδή εκτομή  μονον,   το ποσοστό  υποτροπων  ηταν χαμηλο.. 
Στις ομαδες  με  υψηλο ποσοστό  υπολειματων ACIS  στο παρασκεύασμα της  μητρας,  ειχε  ωστοσο προηγηθει   επέμβαση τυπου loop, ενω  όπου αποφασιστηκε  η σκετη  κωνοειδής εκτομη, αυτές  ειγναν με  νυστερι...Ειναι  προφανες,  ότι  στις περιτπωσεις υστερεκτομών,  η κωνοειδής  περιοριστηκε  στους διαγνωστικους  λογους, ενω στις άλλες ομαδες  η  κωνοειδής  ήταν  πιο εκτεταμενη  και λογω της τεχνικής, πιο φερέγγυα, καθως  αφορούσε στην οριστική αφαίρεση  του προβληματος
Εν πασει περιπτωσει... Απ΄ οτι βλέπω  πας για ...διδακτορική  διατριβή  και μαλλον ξερεις ήδη  πολυ περισσότερα   από την πλειονότητα  των γυναικολογων,,
Οπως προανέφερα , σχετικά με το μελλοντικό  prοcedere, θα προσανατολιστεις  αρχικά ανάλογα με την  οικογενειακή  σου κατάσταση  (επιθυμία εγκυμοσυνης;) και σε  καθε περιπτωση  δεν θα βιαστείς με ακραίες αποφάσεις,, ..
Θα συνενοηθείς  με τον γυναικολογο σου  για το μελλοντικό σχεδιο  των προληπτικων σου ελεγχων,  που  οπως  και στο CIN 3, επιβαλλεται  να ειναι  μακροχρόνιο.
Για  το θεμα του  ψυχιατρου ( ψυχολόγου, θα έλεγα) : Ισως  όντως  ειναι σημαντικό  να σε στηριξει  για ενα διάστημα ..
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Σάββατο, 19 Μαΐου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 15
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα σας και πάλι και καλό μήνα,
 
Γραφω για να σας πω ότι σήμερα που πήγα στο γιατρό για να δει πώς επουλώνεται ο τράχηλος μου είπε ότι στην ιστολογική εκεί που έγραφε για την απόσταση του AIS από το όριο εκτομής ενδοτραχήλου ήταν 1,5χιλ. κι όχι 1,5 εκ.. Δεν είναι πολύ κοντά; Μου εξήγησε βέβαια ότι πρώτα αφαιρεται ο κώνος και μετά γίνεται εξάχνωση με λείζερ, αλλα..Τέλος πάντων, μου είπε ότι αν ανησυχώ τόσο πολύ να κάνουμε μια επαναλειπτική κωνοειδή τον Σεπτέμβρη. Η τραχηλεκτομή που μου είχατε αναφέρει ως επέμβαση πώς είναι για τον ασθενή; Γίνεται με ολική αναισθησία ή θα μπορούσε και με τοπική; Ο χρόνος ανάρρωσης είναι ο ίδιος με αυτόν της κωνοειδούς ή όχι;  Αν δεν έκανα σε δύο εβδομάδες το τεστ παπ και την ταυτοποιηση και ξαναέκανα κωνοειδή πιο βαθιά στον ενδοτράχηλο μια και εμείς τελειώνουμε τώρα και θα έχω το χρόνο να επουλωθεί θα ήταν καλύτερα ή μια από τα ίδια; Θα ήθελα τη γνώμη σας. Α, και κάτι άλλο για το στήθος πρέπει να πηγαίνει κάποιος σε ειδικό μαστολόγο;
Σας ευχαριστώ και πάλι
  1. Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 16
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
 
Αγαπητή Φίλη!
Η τραχηλεκτομή ειναι - ειδικά στην περίπτωση αυτή, μια επέμβαση που θα χρειαζόταν γενική ναρκωση, ή ίσως επισκληρίδιο.. Θα έλεγα, επειδή λογω της διαγνωσης ξεφεύγει από την τραχηλεκτομη που κανουμε σε πλαστικές, θα χρειαζονταν μία ειδικότερη εμπειρία στο ειδος της επεμβασης και δεν γνωριζω αν και ποιος την εχει αυτήν στην Ελλάδα.. Μαλλον δεν την εχει κανείς.. Να τονισω, ότι η επέβαση αυτή πρωτοεμφανιστηκε μολις το 1994 ( Prof. Dargent).
Στην Γερμανία πχ. γνωριζω μία απο τις κλινικες στην οποια υπάρχει εμπειρία, επειδή την επέμβαση την εφαρμοσαν σε μεγαλυτερη κλίμακα, ΄΄επιστρατεύοντας εθελόντριες ΄΄ γυναικες από όλη την χωρα, που επιθυμουσαν να διατηρήσουν την γονιμοτητα με ευρηματα μικροκαρκινωματων . 
(Charite University Hospital,Department of Gynecology, Βerlin ) .  Στην περιπτωση του in situ,  η επέμβαση  δεν θα εχει πιστευωτην ίδια έκταση,.
Βεβαια, οι προβληματισμοι αποβολών και προωρότητας είναι πιο μεγαλοι, ενω στην κωνοειδή εκτομή μικροι.. Πιστεύω, ασχετα με το τι ανακοινώνεται, ότι πολλά εξαρτωνται, απο το ποιος και πως κανει την επεμβαση της κωνοειδους εκτομης. ..
Η λυση της επαναληπτικής κωνοειδούς εκτομης είναι απλή, οπως την έζησες και ειναι επιλογή της συντριπτικης πλειοψηφίας, οπως σίγουρα είδες και στην βιβλιογραφία.. Η ''λυση΄΄ της τραχηλεκτομής ειναι ενδεδειγμένη σε μικρους καρκινους και σαφώς ΄΄τραβηγμένη΄΄ για το Adeno-ca in situ, Tην συζητησα μονον σαν ενημέρωση, επειδή εισαι ιδιαίτερα ανησυχη..
Θα έλεγα, μια ο συναδελφος που σε βλέπει ειναι καλός σ΄αυτά, να τον προτιμησεις..
Για τον μαστο: Θα προγραμματισεις μια μαστογραφια αμεσως μετα το περας μιας περιοδου και θα ζητησεις παραλληλα και ενα υπερηχογράφημα μαστων (ανεξαρτητα από το οτι η μαστογραφία δεν εδειξε τιποτε.).
Με τις εξετασεις αυτές στο χερι θα πας στον γυναικολογο σου, που μπορεί να σε δει και κλινικως.
Αυτά  ολα φυσικά,  επειδή είσαι  τωρα   στην ψηυχολογική κασταση   που είσαι! 
Κατά   τα άλλα:  Καλώς εχόντων των πραγμάτων (αν δεν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό ), θα συνιστουσα υπερηχογραφικό έλεγχο  μαστων στο χρόνο  από τωρα  και μία μαστογραφία  ρουτινας  στα 1,5 με 2 χρονια  μετά την ηλκια  των 40
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Σάββατο, 02 Ιουνίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 17
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ για όλα, για το χρόνο σας, για τις κατατοπιστικότατες απαντήσεις σας, για το ότι μοιράζεστε μαζί μας τις γνώσεις σας και ακόμα περισσότερο το "απόσταγμα " της πολυετούς εμπειρίας σας κ.ο.κ.
Και πάλι ευχαριστώ που έχετε την υπομονή να ανέχεστε πανικόβλητες γυναίκες
  1. Κυριακή, 03 Ιουνίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 18
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Κυριακή, 03 Ιουνίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 19
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γεια σας και πάλι γιατρέ μου,
Επανέρχομαι στο θέμα για να σας πω τι έχει γίνει μέχρι τώρα και να ζητήσω για άλλη μια φορά την πολύτιμη συμβουλή σας. Την κωνοειδη την έκανα στις 4 Μαιου και στις 4 Σεπτεμβριου κάνω το πρώτο τεστ παπ το οποιο βγαινει φυσιολογικό με ελαφριά κολπιτιδα και παρουσία κόκκων- δεν έκανα θεραπεία μόνο κάποιες πλύσεις με σοδόνερο. Στις 10 Δεκεμβρίου κάνω κολποσκοπηση στο τμήμα κολποσκοπήσεων ιδιωτικου μαιευτηρίου από εξειδικευμένο στις κολποσκοπήσεις γιατρό και παρουσία του δικού μου γιατρού , η οποία ήταν χωρίς ευρήματα. Ο γιατρός που μου έκανε την κολποσκόπηση ήταν ο ίδιος που την έκανε πριν την κωνοειδή και είχε βρει μόνο κονδυλωμα και μάλιστα μου είπε ότι ήμουν τυχερη γιατί δεν φαινόταν τίποτα στην κολποσκόπηση τότε απο το ais. Τέλος πάντων στις 24 Δεκεμβρίου ξαναπάω στο γιατρό μου αυτή τη φορά λόγω του ότι μετά την επεμβαση βλέπω λιγα καφέ μέχρι και την 9η ή 10η μέρα της περιόδου, ενώ πριν την επέμβαση μακροσκοπικά δεν έβλεπα αίμα από την 8η μέρα.  Μου έκανε υπερηχους κολποσκόπηση όλα καλά. Και τώρα στις 5 φεβρουαρίου έκανα το δεύτερο τεστ παπ με ταυτόχρονη κολποσκόπιση. Μου είπε ότι ο τράχηλος ήταν καθαρός, ότι όσο κι αν πίεσε το βουρτσάκι δεν μάτωσε η περιοχή, αλλά τώρα τηλεφωνικά μου είπε ότι το τεστ έδειξε τραχηλίτιδα, λίγα άτυπα κύτταρα, ότι δεν είναι τίποτα, να πάω να μου βάλει λίγο φάρμακο και σε έναν μήνα πάλι κολποσκοπηση. Πάλι έπαθα σοκ. Τραχηλίτιδα, άτυπα κύτταρα; Πώς μία φορά όλη κι όλη ήρθα σε επαφή πριν δύο μήνες με προφύλλαξη και γενικά πρόσεχα πάρα πολύ. Βέβαια λίγες μέρες μετά την επαφή είχα και εξακολουθώ να έχω κάποιες ενοχλησεις εξωτερικά στην περιοχή του αιδοίου σαν κάψιμο αλλά υγρά δεν έχω σχεδόν καθόλου. Θα εκτιμούσα πολύ αν μου λεγατε τη γνώμη σας για  το πώς να προχωρήσω γιατί το δικό μου μυαλό πάει πάλι στο κακό.
  1. Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 20
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
images/phocagallery/7-4.jpg
΄΄Ατυπα   κάπως ανισομεγέθη αδενικά κύτταρα  στο Pap-Test  58χρονηςασθενούς  το  2003.. Κολποσκοπικώς φυσιολογικά  ευρηματα. Κλασματική  διαγνωστικη αποξεση.  Ιστολογικώς δεν   βρέθηκε υπόνοια για κακοήθεια..
Οι  μέχρι το 2008 κολποσκοπικοί  και  κυταρολογικοί  έλεγχοι, δεν  κατέδειξαν  υπόνοια  για  παθολογικό ευρημα.  Δικό μας παρασκεύασμα,. δική μας  φωτογραφία.  Μεγέθυνση  10Χ40
 
 
Αγαπητή Φίλη!
Με την περίπτωση  σου,ειναι ξεκάθαρο,  ότι  ολοι μας  θα  εχουμε   καποιο  προβλημα...
Μεγαλλύτερο     προβλημα     εχει  ο  κυτταρολόγος,  που  γνωριζει το ιστορικο, γνωρίζει  ότι η κολποσκόπιση  ''δεν  βλεπει΄΄ τον ενδοτραχηλο  σε ολη του την εκταση, και γραφει   αυτά  που  γραφει   πολυ πιο ευκολα, απ΄ οτι σε  μια... αγνωστη.!  
Δεν μας λες βεβαια, αν μιλά για ατυπα πλακωδη επιθηλιακα κυτταρα,  ή ατυπα αδενικα  κύτταρα... Η εκφραση προσφερεται για  να  ΄΄ πεταξεις την  μπάλλα΄ της αποφασης΄΄   στον  κλινικο γιατρό..θα προσεξες φυσικά επισης ,  οτι  στο πορισμα  δεν   συνιστάται   πλεον η   ιστολογικη  διερευνηση.
Ας  κανει  ο κλινικος  κουμάντο..
Να επισημανθει   ακομη πως  ο  γιατρός σου  εκανε ενα  τοπικα   πολυ περιορισμένο   χημικο  μικροκαυτηριασμό  (προφανώς με Arg,  nitricum  ή  Albothtyl, ή με οτιδηποτε  παρομοιο)  και καλως  βεβαια έπραξε..  Αυτό ωστοσο μπορεί κυτταρολογικα  να δωσει εικονα  τραχηλιτιδος, μια  και σχηματιζεται στην περιοχη νεο καλυμα κι εμφανιζονται  κυτταρα βαθυτέρων σοτιβαδων με μια σχετική πολυμορφία,για αρκετό καιρό..  .  Ονομάζοντας τα ΄΄άτυπα΄΄,  κρατάει κανείς  μια ....''πισινή΄΄.. και  καλά κανει φυσικά, γιατί  τα μορφολογικα  έυρηματα στην  κυτταρολογία ειναι  σε καποια  περιστατικα  ακρως ρευστά...
Κοιταξε να μην χασεις (να μην χασει κι  ο  γιατρός ! )  την ψυχραιμία σου  και να το ξαναδειτε σε ευλογο χρονο... Η εκτιμηση  μου ειναι ότ τιποτε  σοβαρό  δεν  πρεπει  να συμβαίνει....
Ασε  και  τους  ''υπερειδικούς΄΄...
Οπου μαζευόμαστε πολλοι  απο μας , δεν εινα  παντα  οτι  καλλίτερο για σενα..  Να εμπιστευτεις τον δικο σου και  θα  δειτε μαζι..
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 21
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ μου καλησπέρα και πάλι,
 
Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την άμεση απάντηση. Πραγματικά με ηρεμήσατε. Ο λόγος που δεν σας έγραψα τα αποτελέσματα του τελευταίου τεστ παπ είναι γιατί δεν το είχα στα χέρια μου. Σήμερα όμως το έλαβα και γράφει τα εξής: επίχρισμα κολπικο, τραχηλικό και ενδοτραχηλικο. Δείγμα επαρκές. Πλακώδη κύτταρα (ενδιάμεσα και επιπολής δείκτης ωριμότητας 30/70, ορμονική εικόνα συμβατή). Αδενικά κύτταρα ενδοτραχηλικά. Φλεγμονώδη κύτταρα (κανένα τικ) και από χλωρίδα οι φυσιολογικοί βάκιλοι. Παρατηρήθηκαν άτυπα μεταπλαστικά. Στοιχεία κακοήθειας δεν παρατηρούνται. Κλάση ΙΙ επανάληψη μετά από 6 μήνες.
Επίσης, ο γιατρός δεν μου έχει βάλει το φάρμακο στον τράχηλο, αφού με άκουσε χάλια όταν μου είπε τηλεφωνικά τα αποτελέσματα, μου είπε να περάσω την επόμενη βδομάδα για να μου βάλει. Οπότε τα άτυπα μεταπλαστικά χωρίς ίχνος φλεγμονής τι μπορεί να σημαίνουν; Τραχηλίτιδα χωρίς  λευκοκύτταρα; Να σημειώσω ότι στο προηγούμενο παπ δεν υπήρχαν καθόλου μεταπλαστικά (το κουτάκι δεν έχει τικ). Τι λέτε τώρα εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι μου γράψατε ή άλλαξε κάτι;
  1. Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 22
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Παραμενω σ΄ αυτά,,, Μεταπλαστικά κυτταρα εμφανίζονται  σε  φυσιολογικεςς\ επολ\υλωτικες διαδικασιες  και δν\εν αφορουν  αδενικα  κυτταρα,, Ηρεμησε  λοιπον  και πανε  για έλεγχο  τοτε  που σου τον  προσδιορισαν.. Ειναι  σκόπιμο  να   σε δουν στο εξάμηνο,  οχι νωριτερα,  για  να  μην προκυψουν αλλαγες και  από τον καυτηριοασμό.
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 23
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ γιατρε μου. Θα επικοινωνήσω με τον γιατρό μου για τον καυτηριασμό. Μακάρι να πάνε όλα καλά..
  1. Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 24
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Κυριακή, 03 Μαρτίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 25


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.