user_mobilelogo
  1. WomanK
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 08 Μαΐου 2012
Καλησπέρα σας,
Σήμερα ανακάλυψα τον ιστοτοπό σας και αναζητώντας απάντηση στο ερώτημα μου αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί σας. Το πρόβλημα μου ειναι το εξής: πριν απο μερικούς μήνες ανακάλυψα οτι έχω οξυτενή κονδυλώματα και προχώρησα σε καυτηριασμό τους. Αυτά που ήθελα να ρωτήσω είναι τα εξής:
 
α)Ποιοί είναι οι τρόποι μετάδοσης πέρα απο την σεξουαλική επαφη. Ρωτάω γιατί εδώ και 10 χρόνια έχω σταθερή σχέση με κάποιον ο οποίος είναι και ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο έχω συνεβρεθεί(πριν ήμουν παρθένα)και χωρίς προφύλαξη έχουμε κάνει μόνο πριν απο απο 8 χρόνια, περίοδο κατα την οποία χρησιμοποιούσα αντισυλληπτικά. Έκτοτε,εδώ και 8 χρόνια δηλαδή, συνουσία λαμβάνει χώρα μόνο με προφυλακτικό απο την αρχή της επαφής, δεν με έχει αγγίξει ποτέ με το μόριό του γυμνό, ούτε με τα χέρια του μου έχει μεταφέρει δικά του υγρά(είμαστε πολύ προσεκτικοι γενικότερα). Να σημειώσω οτι ο σύντροφός μου είχε πριν απο μένα άλλες ερωτικές συντρόφους με τις οποίες δεν είχε ΠΟΤΕ επαφή χωρίς προφύλαξη και έπειτα απο εξέταση απο δερματολόγο(αφού εγώ είχα εμφανίσει τα κονδυλώματα)βρέθηκε καθαρός απο κονδυλώματα και απόλυτα υγιής. Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση να έχω κολλήσει απο κάποιες μυρμηγκιές που είχε βγάλει παλιότερα στα χέρια του αν και ξέρω πως αυτό το είδος του ιού δεν μεταφέρεται στα γεννητικά όργανα; Να σημειώσω πως δεν περιμένω απο σας να έχετε μαντικές ικανότητες και να μου πείτε πώς βρέθηκα να έχω κολλήσει HPV απλά ψάχνουμε και οι 2 μια λογική εξήγηση, καθώς είμαστε σίγουροι ο ένας για την ακεραιότητα του άλλου και πραγματικά κοντεύουμε να σκάσουμε απο τότε που το μάθαμε καθώς δεν μπορούμε να καταλάβουμε το πως..
 
β) Υπάρχει φόβος για καρκινικές αλλοιώσεις αργότερα λόγω των οξυτενών κονδυλωμάτων; Τα 2 τεστ ΠΑΠ που έχω κάνει απο τότε έχουν βγεί τέλεια, το ίδιο και μια κολπική καλλιέργεια που έκανα πρόσφατα. Υπάρχει κίνδυνος αν με καποιο τρόπο εχω τον ιο μόνο εγώ να κολλησω τον σύντροφο μου αργοτερα που θα θελουμε να κανουμε παιδια παροτι δεν εχω πια κονδυλωματα(υπο την προυποθεση οτι δεν θα εμφανισω να στο μελλον)΄; Πως μπορώ να τον προφυλάξω αν το έχω μόνο εγώ;
 
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας και ζητώ συγνώμη για το μέγεθος του κειμένου αλλά ήθελα να είμαι απόλυτα κατατοπιστική
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Ιοι  κονδυλωματων    μεταδιδονται   με  την σεξουαλικη σχεση πασης φυσεως..
Αλλοι τροποι ειναι  ΄΄τραβηγμενοι΄΄
Για το  πως μεταδωθηκε, παρα τα μετρα  που λαβατε:   Τοσο...αποστειρωμενο  σεξ  εδω και  8 χρονια, δεν ειναι ευκολα εφικτό...Πιθανολογω  με ότι  κάπου  καποτε κάτι με την προσοχή   δεν  πηγε και τοσο καλα..
Οξυτενη  κονδυλώματα  οφειλονται   στα  στελεχη  χαμηλου  κινδυνου   HPV  8  kai  HPV  11  και δεν ενοχοποιουνται για   προκαρκινικες αλλοιωσεις..
Κατά  τα άλλα :  είθισται να συνιστάται  η χρηση προφυλακτικού για 1 χρονο περιπου,  από την  θεραπεια  και μετά..
Με τις  εγκυμοσύνες  σου  δεν θα εχεις   βεβαια κανενα προβλημα..
Στα  υπ΄οψη:  70%  του σεξουαλικα΄ενεργου πληθυσμού, εχει ελθει  καποτε  σε επαφή  στελεχη   ιων  HPV.. Στην συντριπτική πλειοψηφια των περιπτωσεων  σχημτιζονται αντισωματα και  η επιμολυνση  τιθεται  υπο έλεγχο  από  τον οργανισμό..  
Η συνχότητα   αυτή  σημαίνει,  ότι απο τα 8 μελη της σελίδας   και τους  70 επισκεπτες  της   αυτή την στιγμή  (συνολικά  78 άτομα  είνσι  τώρα   στην σελιδα)   που σου τα   γραφω  αυτά,  οι  26  εχουν  ΄΄γνωριστεί΄΄  με καποιον  ιό HPV  και  οι περισσότεροι  δεν το αντιλήφθηκαν ..
Μην ανησυχείς  λοιπόν  τοσο πολύ,,,
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ καλησπέρα σας
 
Καταρχην σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Αυτό που ήθελα να διευκρινίσω είναι το εξής, αφού εγώ δεν έχω πάει ποτέ με άλλον σύντροφο(ούτε φιλί στο μέτωπο πιο πριν με κανέναν αλλά ούτε ερωτικό παραστράτημα ποτέ μετά τη γνωριμία μας)ενώ ο σύντροφός μου είχε άλλες ερωτικές συντρόφους πριν απο μένα αλλά με προφύλαξη και ο hpv μεταδίδεται με σεξουαλική επαφή μόνο(υποθέτω αυτά που έχω διαβάσει οτι μπορεί να μεταδοθεί και μέσω της πισίνας είναι ράδιο αρβύλα), είναι πολύ πιθανό ο συντροφός μου να το έχει ήδη κολλήσει πριν 10 χρόνια απο κάποια και να το μετέδωσε σε μένα κάποια στιγμή άρα δεν υπάρχει φόβος για το αν θα τον κολλήσω ή όχι, σωστά? Με προφύλαξη οι επαφές γίνονται ούτως ή άλλως είτε υπήρχε ο ιός έιτε όχι αλλά να ξέρω για όταν με το καλό θα αποφασίσουμε για παιδάκι αν ελλοχεύει κίνδυνος για εκείνον.
 
Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και για την προθεσή σας να με καθησυχάσετε.
Με εκτίμηση
  1. Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Ναι,  ειναι  οπως   λες.. Δεν δεχομαστε  ότι  υπαρχει  επιμόλυνση τυπου  Ping-Pong  και  δεν υπαρχει  επισης προβλημα με μια  μελλοντικη εγκυμοσύνη..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Σάββατο, 12 Μαΐου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ, να είστε πάντα καλά!
  1. Σάββατο, 19 Μαΐου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ
  1. Σάββατο, 19 Μαΐου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ καλησπέρα σας
 
Επανέρχομαι με 2 διευκρινιστικές ερωτήσεις:
 
1)Όταν ο γιατρός μου διέγνωσε τα οξυτενή κονδυλώματα, δεν μου έκανε hpv dna test ούτε κολποσκόπηση(αν και κατά την καυτηρίαση τους με laser ξέρω οτι χρησιμοποίησε το κολποσκόπιο για να τα εντοπίσει όλα, δεν ξέρω όμως αν έψαξε με αυτό μήτρα-κόλπο, κλπ). Έπρεπε να τα κάνω και τα δύο για μεγαλύτερη ασφάλεια? Να ζητήσω να τα κάνω τώρα για μεγαλύτερη σιγουριά? Σημειωτέον οτι τα τεστ παπ μου απο τότε ήταν τέλεια.
 
2)Σε ένα άλλο post μου σας έγραψα οτι μου χορηγήθηκε η αλοιφή butavate για ένα άλλο θέμα που είχα στην περιοχή. Υπάρχει περίπτωση η αλοιφή απο τη στιγμή που έχει κορτιζόνη να τα αναζωπυρώσει (σε συνδιασμό με το ότι τον τελευταίο καιρό λόγω φόρτου του προγράμματός μου έχω καταπονήσει τον οργανισμό μου και νιώθω συχνά κουρασμένη)?
 
Ευχαριστώ πολύ!
  1. Σάββατο, 26 Μαΐου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φ'ίλη!
Ασφαλως και θα έρριξε μια  ματιά με το κολποσκοπιο...(περισσότερο δεν χρειάζεται!)
Η θεραπεια  που αναφερεις,  δεν εχει επιδραση στο προβλημα  σου..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Σάββατο, 26 Μαΐου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστώ και πάλι! Καλή συνέχεια!
  1. Κυριακή, 03 Ιουνίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ
  1. Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.