user_mobilelogo
  1. dimitrastavros
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012
Καλησπέρα σας.
Είμαι 35 χρονών με διεγνωσμένη ενδομητρίωση 4ου βαθμού προ δεκαετίας.
Προ 3μήνου είχα μια χημική αποβολή στο 2ο κύκλο κλομιφαίνης. Δε χρειάστηκα απόξεση. Στον επόμενο κύκλο δεν είχα ωορρηξία (49 μέρες κύκλος) και στο 2ο κύκλο μετά την αποβολή είχα ωορρηξία την 19η μέρα.
Σε αυτό τον κύκλο έκανα ορμονολογικές την 4η μέρα του κύκλου μου και τα αποτελέσματα είναι τα παρακάτω:
TSH 2,4
FSH 6,7
LH 10,2
Προλακτίνη 14,6
Οιστραδιόλη (Ε2, 17β) 27,4
ΑΜΗ 6,10
S-DHEA 260
Δ4 3,8
Στον προηγούμενο κύκλο η προγεστερόνη 7 μέρες μετά την ωορρηξία ήταν 10,8.
Η ωορρηξία μου συνήθως γίνεται μετά την 15η μέρα του κύκλου μου.
Συνολικά έχω συμπληρώσει 2, χρόνια ελεύθερων επαφών με μόνη επιτυχία στο 2ο κύκλο κλομιφαίνης.
Οι παραπάνω τιμές είναι ενδεικτικές ήπιου συνδρόμου πολυκυστικών;
Εκτός της κλομιφαίνης υπάρχει κάποια άλλο φάρμακο που να βοηθάει στην επίτευξη εγκυμοσύνης όταν υπάρχουν θέματα ωορρηξίας;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας.
 
 
 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
images/Clomifen_neo_copy_copy.jpg
 
Θεραπεία  γυναίκας  με σημαντικές  καθυστερήσεις περιόδου,  με  κάπως αυξημένη δόση κιτρικής κλομιφαίνης. 
Τυπική διφασική  πορεία θερμοδιαγράμματος,  με κατάλληξη  σε εγκυμοσύνη.. 
Τεστ  κυήσεως  θετικό,  περίπου 45 μερες μετά την  έναρξη της  τελευταίας  περιόδου..
 
 
 
 
 
Αγαπητή Φίλη!
Ναι,  οι τιμές συνηγορούν   με   αυτό. 
Οπως μπορει  να υποθεσει κανείς,  η αγωγή με  κλομιφαινη ειναι   και ενας σωστός δρομος  αντιμετωπισης... 
Το  οτι  η  εγκυμοσύνη  δεν πηγε  καλά,  μπορει να οφειλεται  σε  χιλιες-δυο αιτίες,  που δεν  θα   με απασχολουσαν για την ωρα,  επειδή ειναι τοσο  πολλές,  ώστε δυσκολα  θ΄ ανιχνευτουν..
Μια  καλή επιλογή παραμενει  λοιπον  η   χρηση  της  κιτρικής κλομιφαινης  για   5-6  κυκλους..
Σημασια εχει η δοσολογια της ... Αν δεν  απαντας  με εναν  σωστό  διφασικό  κυκλο, ειναι  λόγος αυξησης  της, από  1 χαπι, σε δυο,  ή (σπανια )  και 3-4  από την  3-7η μερα   κυκλου 
Σε  εξαιρεσεις,  μπορει  να γινει συνδυασμός με  γοναδοτροπίνες..
Ο πλεον συνηθισμνος τροπος  ειναι η  χορηγηση  HCG (ανθρωπινη χοριακή  γοναδοτροπινη),   για  ΄΄καθηλωση΄΄   (timing!)  της   ωοθυλακιορρηξίας..
Ο  χειρισμός  ειναι  ΄΄λεπτος ΄΄ , με την  έννοια ΄οτι χρειάζεται  παραλληλος  υπερηχογραφικός έλεγχος, τοσο για την  αναζητηση της  σωστής  στιγμής,  περισσότερο  όμως για την αποφυγή   υπερδιέγερσης  ωοθηκων ...
Υπαρουν βεβαια  και άλλες δυνατότητες  προκλησης  ωοθυλακιορρηξίας  με συνδιασμό  κλομιφαίνης με FSH  (π.χ.  Humegon)   και προσθηκης  από  HCG  ( π.χ. Pregnyl)  στην κατάλληλη  φάση....
Μετά  από τα παραπανω,  περνα κανείς στην προκληση  ωοθυλακιορρηξίας  με διαφορετικούς   συνδυασμους των παραπ'ανω    με άλλα  σκευάσματα,  που  ομως χρησιμοποιουνται   μονον σε διαδικασίες εξωσωματικής..
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
[hr]
[Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος 22-06-2012 20:50:47]:

images/Clomifen_neo_copy_copy.jpg
 
Θεραπεία  γυναίκας  με σημαντικές  καθυστερήσεις περιόδου,  με  κάπως αυξημένη δόση κιτρικής κλομιφαίνης. 
Τυπική διφασική  πορεία θερμοδιαγράμματος,  με κατάλληξη  σε εγκυμοσύνη.. 
Τεστ  κυήσεως  θετικό,  περίπου 45 μερες μετά την  έναρξη της  τελευταίας  περιόδου..
 
 
 
 
 
Αγαπητή Φίλη!
Ναι,  οι τιμές συνηγορούν   με  θετιγι  αυτό. 
Οπως μπορει  να υποθεσει κανείς,  η αγωγή με  κλομιφαινη ειναι   και ενας σωστός δρομος  αντιμετωπισης... 
Το  οτι  η  εγκυμοσύνη  δεν πηγε  καλά,  μπορει να οφειλεται  σε  χιλιες-δυο αιτίες,  που δεν  θα   με απασχολουσαν για την ωρα,  επειδή ειναι τοσο  πολλές,  ώστε δυσκολα  θ΄ ανιχνευτουν..
Μια  καλή επιλογή παραμενει  λοιπον  η   χρηση  της  κιτρικής κλομιφαινης  για   5-6  κυκλους..
Σημασια εχει η δοσολογια της ... Αν δεν  απαντας  με εναν  σωστό  διφασικό  κυκλο, ειναι  λόγος αυξησης  της, από  1 χαπι, σε δυο,  ή (σπανια )  και 3-4  από την  3-7η μερα   κυκλου 
Σε  εξαιρεσεις,  μπορει  να γινει συνδυασμός με  γοναδοτροπίνες..
Ο πλεον συνηθισμνος τροπος  ειναι η  χορηγηση  HCG (ανθρωπινη χοριακή  γοναδοτροπινη),   για  ΄΄καθηλωση΄΄   (timing!)  της   ωοθυλακιορρηξίας..
Ο  χειρισμός  ειναι  ΄΄λεπτος ΄΄ , με την  έννοια ΄οτι χρειάζεται  παραλληλος  υπερηχογραφικός έλεγχος, τοσο για την  αναζητηση της  σωστής  στιγμής,  περισσότερο  όμως για την αποφυγή   υπερδιέγερσης  ωοθηκων ...
Υπαρουν βεβαια  και άλλες δυνατότητες  προκλησης  ωοθυλακιορρηξίας  με συνδιασμό  κλομιφαίνης με FSH  (π.χ.  Humegon)   και προσθηκης  από  HCG  ( π.χ. Pregnyl)  στην κατάλληλη  φάση....
Μετά  από τα παραπανω,  περνα κανείς στην προκληση  ωοθυλακιορρηξίας  με διαφορετικούς   συνδυασμους των παραπ'ανω    με άλλα  σκευάσματα,  που  ομως χρησιμοποιουνται   μονον σε διαδικασίες εξωσωματικής..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σας!
 
Τελικά και στον προηγούμενο κύκλο, αλλά και σε αυτόν είχα ωορρηξία την 19η μέρα (επιβεβαιώθηκε με υπέρηχο και τεστ ωορρηξίας). Είναι δυνατή η σύλληψη την 19η μέρα ή η καθυστερημένη ωορρηξία μπορεί να επηρεάζει την ποιότητα του ωαρίου;
Εφόσον δεν έχω θετικό αποτέλεσμα αυτό τον μήνα, ο γιατρός μου με συμβούλευσε να πάω για υπέρηχο την 3η μέρα του κύκλου μου, ώστε να ξεκινήσω κλομιφαίνη. Στη συνέχεια θα με παρακολουθεί υπερηχογραφικά και θα εξετάσουμε και τα επίπεδα της LH, πριν αποφασίσει αν θα προχωρήσουμε με ένεση ή όχι.
Μας έχει δώσει 1 εξάμηνο, πριν καταφύγουμε σε άλλες μεθόδους.
 
Έχω διαβάσει όμως ότι εφόσον η ωορρηξία της γυναίκας επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα προ αποβολής, το 1ο εξάμηνο είναι και ιδιαιτέρως γόνιμο. Υπάρχει επιστημονική απόδειξη για  μεγαλύτερα ποσοστά συλλήψεων μετά από αποβολή ή είναι ένας μύθος για να απαλύνει τον πόνο της γυναίκας;
 
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
  1. Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Τωρα  ας κανετε αυτά που υπεδειξε  ο γιατρός σας ..
Για το θέμα  αύξησης γονιμότητας μετά την  αποβολή:   
Η άποψη  αυτή οφείλεται στο ότι σχεδον  όλες  οι γυναικες που απέβαλαν, ξανασυλλαμβ΄σνουν ..
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Κύριε Ζησιμόπουλε καλησπέρα σας,
 
Θα ήθελα τη γνώμη σας. Δοκιμάσαμε στον προηγούμενο κύκλο, κλομιφαίνη με pregnyl χωρίς αποτέλεσμα.
Σε αυτό τον κύκλο πήρα μόνο κλομιφαίνη από την 4η-8η μέρα του κύκλου μου. Η προγεστερόνη μου την 25η μέρα ήταν 20,5, οπότε και υποθέσαμε ότι η ωορρηξία έγινε μέχρι και την 20η μέρα του κύκλου.
Την 31η μέρα του κύκλου έκανα υπέρηχο, όπου βρέθηκε ενδομήτριο 12,4 mm και ωχρό. Ο γιατρός μου είπε ότι υπάρχουν πιθανότητες εγκυμοσύνης, οπότε και σήμερα 34η μέρα του κύκλου έκανα χοριακή, η οποία όμως ήταν αρνητική. Σημείωση ότι πάντα η περίοδος μου έρχεται 14 ημέρες μετά την ωορρηξία και ότι με την κλομιφαίνη κάνω ωορρηξία περίπου την 15η με 16η μέρα. Ενδεχόμενα επειδή αλλάξαμε τις ημέρες από την 3η-7η μέρα στην 4η-8η μέρα του κύκλου να είχα ωορρηξία πιο μετά.
Σύμφωνα με τα παραπάνω ποια είναι η ιατρική εξήγηση για την μη έλευση της περιόδου μέχρι και σήμερα.
Παρεπιπτόντως η θερμοκρασία μου παραμένει υψηλή (δεν έχω θερμοδιάγραμμα από πριν την ωορρηξία) μέχρι και σήμερα, με υψηλότερη θερμοκρασία 37,6 και χαμηλότερη 37,1.
 
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
  1. Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Με  ΄΄υποθεσεις''  για το  ποτε  εγινε  η  ωοθυλακιορρηξλία,  μπορει  να  ξεγελαστεις  για  2-3  μερες..  και  χωρις  θερμοδιάγραμμα  καμία  ακριβής   εκτιμηση   δεν μπορει  να γινει.. 
Γενικά  ισχυει: 
Αν  η  υπερθερμική φαση  περασει τις  18  μερες,  υπάρχει εγκυμοσύνη..
Θα δειξει...
Ερριξα  και  μία  ματιά  σε  ολη την επικοινωνία  μας...Πουθενα  δνε αναφέρουμε κατι  για  την ποιοτητα του σπερμοδιαγράμματος  και την βατότητα  των  σαλπιγγων.. 
Στα  35   καλο  θα  ήταν - με το ιστορικο ενδομητριωσεως - να τα δει κανείς  αυτά,  αν δεν τα εχει   ηδη εξετασει,
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλησπέρα σας,
 
Το σπέρμα είναι φυσιολογικό και οι σάλπιγγες διαβατές σύμφωνα με τη σαλπιγγογραφία.
Συμφύσεις όμως ενδέχεται να υπάρχουν στην κοιλιακή χώρα.
 
Η καθυστέρηση της περιόδου τελικά οφείλοταν σε κυστικό ωχρό.
Εφόσον το επιθυμούμε μας συμβούλευσε να προχωρήσουμε σε εξωσωματική σε φυσικό κύκλο με ovitrelle, cetrotide και serpafar. Μας έδωσε 22% ποσοστό επιτυχίας με 1 ωάριο και μπορεί να φτάσει μέχρι 50% αν έχουμε 3 ωάρια.
Μέχρι στιγμής με 1 χάπι κλομιφαίνης την ημέρα έχουμε δει μόνο 2 ωάρια σε κάθε κύκλο, εκ των οποίων το ένα στην αριστερή ωοθήκη, απ΄όπου λόγω κατασκευής δεν μπορεί να γίνει ωοληψία.
Θα αυξήσουμε τη δόση σε 2 χάπια την ημέρα από 3-7η ημέρα με την ελπίδα να υπάρξουν έστω 2 ωάρια στη δεξιά ωοθήκη.
Η AMH μου είναι 6.5 οπότε ο γιατρός θεωρεί ότι έχω καλό απόθεμα ωαρίων και καλής ποιότητας. Ελπίζω να μη διαψευστούμε και να έχουμε την επιθυμητή γονιμοποίηση του ωαρίου.
Όσο για την εμβρυομεταφορά, λόγω της ενδομητρίωσης θα πάρω προληπτικά medrol.
Επειδή έχω πρόβλημα φλεβέκτασης στα πόδια θα πάρω προληπτικά από την 3η ημέρα του κύκλου μου salospir.
Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ελπίζω σε θετικό αποτέλεσμα μέσω της εξωσωματικής σε φυσικό κύκλο.
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
  1. Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλη σας επιτυχία  λοιπον...
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλη σας επιτυχία  λοιπον...
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ γιατρέ!
 
Σε αυτό τον κύκλο πήρα 2 serpafar των 50mg από την 3η έως την 7η μέρα του κύκλου.
Στην 8η μέρα του κύκλου είχα μόνο 1 ωάριο 11 χιλ και ενδομήτριο 6,8 χιλ.
Είχαμε προγραμματίσει εξωσωματικη σε φυσικό κύκλο, αλλά περιμένουμε και τον αυριανό υπέρηχο για να αποφασίσουμε, ο οποίος θα δείξει το μέγεθος του στην 10η μέρα.
Ενδέχεται να μην προχωρήσουμε σε εξωσωματική και να κάνω cetrotide και ovitrelle για να έρθουμε σε προγραμματισμένη επαφή.
Σε τι ακριβώς θα βοηθήσει η cetrotide;
Σε φυσικό κύκλο με 1 ωάριο μας έχει δώσει 22% πιθανότητες.
Θα εκτιμούσα την επιστημονική σας γνώμη για την εξωσωματική σε φυσικό κύκλο και σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται.
 
  1. Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Οι πιθανοτητες   που σας έδωσαν ειναι περιπου αυτές..
Κατά  τα άλλα, το σωστό ειναι  να γινει αυτό  που σας υπέδειξε   ο συναδελφος   που  σας  βλεπει  ΄΄από  κοντά΄΄..
Οι εκτιμησεις  εξ απσοτασεως  σε ζευγαρια  με τοσο  ''λεπτα΄΄  προβληματα,   που  δεν γνωριζει ενας  γιατρός  ουτε κατ΄ όψιν,  δεν ειναι  περισσότερο  φερέγγυες..
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 11
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ  για το χρόνο σας.
Σήμερα με ωοθυλάκιο 14,8 χιλ, έκανα τη cetrotide και αύριο βράδυ την ovitrelle.
Τη Δευτέρα θα γίνει η ωοληψία.
Ελπίζω να μπορέσει να γονιμοποιηθεί.
Θα προσπαθούμε πάντα σε φυσικό κύκλο και ας είναι λιγότερες οι πιθανότητες, γιατί πιστεύω ότι είναι καλύτερα να προχωρήσει εγκυμοσύνη με το ωάριο που έχει επιλεγεί από τη φύση να υπερισχύσει στον κάθε κύκλο.
 
  1. Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 12
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
P,Z
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 13


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.