default_mobilelogo
    1. voula31
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012
    Γεια σας θα ηθελα τη συμβουλη σας για το εξης:ειμαι 31 χρονων και πριν απο 10 χρονια εκανα μια εκτρωση μεσα στο πρωτο τριμηνο.τωρα ειμαι στην 32 εβδομαδα εγκυμοσυνης και ο συζυγος μου ειναι ρεζους θετικο.Καθε μηνα εκανα την εξεταση coombs η οποια εβγαινε παντα αρνητικη ομως παρολα αυτα ο γιατρος μου συνεστησε να κανω μια rhophylac στην 28 εβδομαδα την οποια θελει να επαναλαβω στο τελος αυτης της εβδομαδας.Ηθελα τη γνωμη σας για το αν υπαρχει καποιος κινδυνος για το μωρο με αυτο το ιστορικο και μετα απο αυτες τις ενεσεις.Επισης πρεπει ακομα να παρακολουθω την coombs,γιατι ο γιατρος μου αναφερε οτι τωρα θα βγαινει θετικη οποτε δεν εχει νοημα να την επαναλαβουμε.Εχω ανησυχησει παρα πολυ με ολα αυτα.
    σας ευχαριστω πολυ.
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή Φίλη!
    Αν στην πρωτη  εγκυμοσύνη είχε  επέλθει  μία  ευαισθητοποίηση εναντι  των εμβρυικών αιμοσφαιρίων , επειδή το  τέτε  εμβρυο   ήταν ενδεχομένως  θετικό,  η coombs,  θα είχε βγει   από την πρώτη  κιόλας  εξέταση θετική ...
    Αρα, ειναι  απολυτως βεβαιο,  ότι  η επεμβαση εκεινη   δεν   σε ειχε ευασιθητοποιησει... Θα ήταν  εξ  άλλου  και  κάτι   που πολυ σπανια θα  μποροσυε να συμβεί... Επειδη έζησα   την εποχή,  που σ΄αυτή την απίθανη χώρα διενεργουνταν 1.000/000 (ναι, ενα εκατομυριο!)   εκτρώσεις  ετησίως (ενώ...απαγορευόταν!) , εκείνο  που...έλειψε,  ήταν  η  ακτοπιμη   πλημύρα  από γυναίκες με  θετική  Coombs... Δεν  υπήρξαν, επειδήτοσο  ενωρίς  ειναι σχεον  ανυπαρκτες.. ..
    Τώρα οι  οδηγίες  έχουν   αλλάξει  και  - σωστά -  ο γιατρός  σας  τις εφαρμόζει...
    Υπάρχουν  σπανιες  αναφορές,  ότι  καπου  κατα την 28η εβδομαδα   και μετά, εδώ κι εκεί,  μπορεί  μικρές  ποσότητες  εμβρυικού αίματος να ξεπεράσουν  σε  προφανώς  εξαιρετικά  σπάνιες  περιπτωσεις   το ΄΄πλακουντιακό  φράγμα΄΄   και  να δημιουργησει  η   μητερα  αντισώματα  εναντίον  των  Rh-θετικών    ερυθρών αιμοσφαιρίων  του εμβρύου ,  οπότε  γινεται   μία προφύλαξη  με  ορό Anti D ,  όπως κάνουμε και στην γέννα .  (τοτε  βεβαια  την  διενεργουμε ,  μονον αν   το παιδί  ειναι  Rh θετικό.!). .
    H  ιδια  δοση επαναλαμβάνεται   από  πολλους  και    4   εβδομάδες  αργοτερα,  παντα μετο ίδο σκετπικο..
    Ειναι φυσικό,  ότι  η   ενεση   αυτή, για  ένα  διαστημα  εβδομαδων,  προξενεί μια θετικό  έμμεσο  Coombs.. Σωστά  λοιπόν   ο γιατρός  ειπε, ΄οτι  ο προσδιορισμός αυτός,  απ΄  εδω και περα ειναι   περιττός..
    Περιττός ειναι,  οσο διαρκει βεβαια  η παρούσα  εγκυμοσύνη και  μεχρι την 36η εβδομαδα!! 
    Κατά πόσον τωρα,  ολη αυτή  η  προληψη   επι δικαίων (επι  Rh-θετικων!)  και αδίκων (  rh-αρνητικών!)   εμβρύων  ειναι δικαιολογημενη, μεσα στα  πλαισια τυχόν νομικης ιατρικης  ευθυνης,  αν δεν  γινουν  , ειναι  άλλο θέμα συζητησης,  που ομως   ξεφεύγει από  το επίπεδο   της  σελίδας  αυτής...
    Φιλικά
    Π.Ζ
     
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    καλησπερα σας και  σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας.θα ηθελα και παλι τη γνωμη σας .εχω ακουσει οτι σε γυναικες με ρεζους αρνητικο συνηθως γινεται προκληση προωρου τοκετου οταν αυτο ειναι αναγκαιο.συμφωνα με  οσα σας εχω αναφερει το θεωρειται σκοπιμο στη δικη μου περιπτωση?εκτος απο  το θεμα με το αιμα δεν υπαρχει κατι αλλο το οποιο πιθανως  να επηρεαζει την εγκυμοσυνη συμφωνα με τις εξετασεις μου.επειδη πλεον δεν παρακολουθω τα αντισωματα υπαρχει καποια εξεταση που θα επρεπε να κανω για να δουμε αν ειναι απαραιτητη μια προκληση τοκετου?τελος,πριν μερικες μερες (36 ΕΒΔΟΜΑΔΑ)εκανα το βιοφυσικο προφιλ το οποιο βγηκε πολυ καλο.σε αυτη την εξεταση θα φαινοταν αν υπηρχε καποιο προβλημα στην αναπτυξη του μωρου η καποιο προβλημα το οποιο σχετιζεται με την ομαδα αιματος μου και την εκτρωση που ειχα κανει?
     
    σας ευχαριστω και παλι εκ των προτερων.
    1. Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 2
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή  Φίλη!
    Αν  η  έμμεσος  Coombs  στην  36-37η  εβδ.  ειναι  αρνητική,  περιμενουμε την γυναιακ να   γεννησει  φυσιολογικα..
    Αν  η έμμεση Coombs  βρεθει   θετική στην 37η εβδομαδα   (στην περιπτωση  σου  ισως  μονον  από την προληπτικη 'ενεση - αυτό  ομως  ως την 36η εβδοαμδα   συνηθως εχει  ξεθυμανει),  , τοτε  μονον   επιδιώκουμε  την προκληση  του τοκετου, κατά δυναμιν  στην 37η εβδομαδα ..
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 3
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Σας ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση 
     αν καταλαβα καλα εννοειται αν  ειναι αρνητικη η coombs πριν τις ενεσεις rhophylac?
     
    ευχαριστω και παλι
    1. Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 4
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    σας ευχαριστω και παλι παρα πολυ για την κατατοπιστικοτατη απαντηση σας.
    μια τελευταια απορια εχω μονο:αυτο(με την προκληση τοκετου)ισχυει για ολες τις ρεζους αρνητικες γυναικες η για οσες  ειχαμε διακοπη κυησης!?
    σας ζητω συγνωμη που σας κουραζω αλλα ειμαι παρα πολυ αγχωμενη και συνεχως σκεφτομαι αρνητικα.
     
    σας ευχαριστω για την κατανοηση!
    1. Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 5
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    καικατι ακομα . υπαρχει δηλ. περιπτωση να ευαισθητοποιηθω απο αυτη την εβδομαδα και μετα λογωτης επεμβασης που ειχα κανει ενω αυτο δεν ειχε συμβει απο την αρχη?
    1. Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 6
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή  Φίλη!
    Αφου  η  τελευταια προληπτικη αυτή ενεση  θα γινει στην 32η εβδομαδα,  δεν θα ανιχνευεται σε άλλες  4 εβδομαδες  αργότερα με την έμμεσο  Coombs... Τα ΄΄προσθετα ΄΄ αυτά αντισωματα, θα εξαφανιστουν  πολυ πιο συντομα.. 
    Aν θεωρητικά  βρεθει  η Coopmbs  θετική, τοτε η ευαισθητοποιηση  - παρα την προληψη - ειναι  πιθανή  (ειτε επειδή  η  εμβρυομητρικη μεταγγιση  ήταν  ασυνηθιστα μεγαλη  και  τα αντισωματα  που μπηκαν  δεν επαρκουσαν,  είτε  επειδή επηλθε  λιγο ενωριτερα της  ενεσης ).  Τότε  ο τοκετός προκαλείται  στην   36-37η  εβδομαδα
    Αν  η εμμεσος  Cooms  ειναι αρνητικη,  δεν υπάρχει κανενας  λογος πρόκλησης  τοκετου,   με αυτή  βεβαια την ενδειξη..
    Και  ακομη:
    Να  μην  συνεχισουμε  τωρα τα '' γιατί  και πως΄΄,  για κατι  που δεν θα  συμβει  ούτε  μία  στο  εκατομυριο..
    Ειναι  δυσκολο  να   τα εξηγείς  σε μη  ιατρούς.
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 7


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.