default_mobilelogo
  1. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2012
  Γεια σας!
  Πρώτα από όλα θέλω να σας συγχαίρω και να σας ευχαριστήσω για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε και λυπάμαι που όταν ζούσα Θεσσαλονίκη δεν σας επισκέφτηκα στο ιατρείο σας.
   
  Εδώ και ένα χρόνο προσπαθούμε με τον άντρα μου να κάνουμε παιδί και ακόμη δεν έχω μείνει έγκυος. Πριν από δέκα χρόνια είχα μια χειρουργική επέμβαση για κύστες στις ωοθήκες και μου βρήκαν ενδομητρίωση. Ακολούθησε μια εξάμηνη ορμονική θεραπεία με αναστολή της περιόδου μου και έκτοτε δεν παρουσίασα ποτέ ξανά κανένα πρόβλημα, γεγονός που επιβεβαίωναν οι συχνοί γυναικολογικοί έλεγχοι.
   
  Πρόσφατα μπήκα στη διαδικασία να κάνω κάποιες εξετάσεις για έλεγχο υπογονιμότητας (FSH, LH, E2, PRL, FREE TESTOSTERONE, DHEA-S, Δ4-ανδροστενδιόνη, SHBG, TSH, FREE3, FREE4, AMH, INHIBIN-B).  Εκτός από την ΑΜΗ (τιμή 1.1ng/ml την οποία το εργαστήριο την κατατάσσει στη χαμηλή γονιμότητα) τα αποτελέσματα των εξετάσεων ήταν οκ. Εδώ πρέπει να σας πω ότι η inhibin-b, η LH και η FSH, τις οποίες αν κατάλαβα καλά οι γιατροί κοιτάζουν παράλληλα με την AMH, ηταν φυσιολογικές.
  Έκανα επίσης υστεροσαλπιγγογραφία η οποία, χρησιμοποιόντας τα λόγια του ακτινολόγου, ήταν "super".
  Όλα τα υπερηχογραφήματα μήτρας και ωοθηκών που έχω κάνει μέσα στο χρόνο, έδειξαν μια απολύτως φυσιολογική κατάσταση, το ίδιο και η καλλιέργεια κολπικού & τραχηλικού εκκρίματος, καθώς και το τεστ Παπανικολάου. Η prg αίματος επίσης ήταν καλή 18,70ng/ml.
  Πρόσφατα σας έστειλα τα αποτελέσματα του Huhner - Test (πήρα την πρωτοβουλία να το κάνω μόνη μου, διαβάζοντας το site σας, αφού ποτέ κανένας γιατρός δεν μου είχε μιλήσει για αυτό και το κρίνατε θετικό, αν και σχετικά φτωχό, αφού βρέθηκαν 1-2 κινητά σπερματοζωάρια ανά οπτικό πεδίο).
  Ο άντρας μου έχει κάνει επίσης όλες τις εξετάσεις που προβλέπονται για έλεγχο της γονιμότητας και χρησιμοποιώντας και πάλι τα λόγια του γιατρού "δεν θα τον κάναμε δωρητή σπέρματος, αλλά είναι σαφέστατα ένα γόνιμο σπέρμα".
  Κάθε μήνα κάνω τα test ωορρηξίας, δείχνουν πάντα άνοδο της LH και ερχόμαστε σε επαφή.
   
  Ζω εδώ και ένα χρόνο στην Αθήνα και έχω συμβουλευτεί 4 γυναικολόγους ( ο λόγος είναι ότι δεν έχω κατασταλάξει ακόμη ποιος θέλω να με παρακολουθεί, καθώς δεν έχω αισθανθεί καλά με κανέναν). Οι 3 από τους 4 μου είπαν ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα υπογονιμότητας, όμως λόγω του ιστορικού ενδομητρίωσης και του χειρουργείου που έγινε, υπάρχει πιθανότητα να έχουν δημιουργηθεί συμφήσεις που δεν φαίνονται χωρίς λαπαροσκόπηση και δημιουργούν υπογονιμότητα. Δεδομένης και της ηλικίας μου (35 ετών), μου πρότειναν να προχωρήσω σε 1-2 σπερματεγχύσεις και αν δεν πετύχουν, σε εξωσωματική. Ήταν απόλυτοι στο να μην περιμένω άλλο γιατί έτσι, χάνω πολύτιμο χρόνο. 
   
  Σκοπεύω να σας επισκεφτώ με την πρώτη ευκαιρία στο ιατρείο σας, θα ήθελα όμως, μέχρι να μπορέσω να το κάνω, να μου πείτε αν όντως πιστεύτετε ότι πρέπει να προχωρήσω άμεσα σε σπερματέγχυση και επίσης, γιατί θεωρείτε ότι οι συνάδελφοι σας δεν μου προτείνουν να κάνω λαπαροσκόπηση (τους ρώτησα, αλλά δεν πήρα σαφή απάντηση). Αν υπάρχει θέμα συμφήσεων και "κρυμμένης" ενδομητρίωσης, αν αυτό ανακαλυφθεί με λαπαροσκόπηση και κάνω θεραπεία, δεν αυξάνονται οι πιθανότητες να μείνω έγκυος φυσιολογικά, εφόσον δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα; Επιπλέον, πόση σημαντική είναι η χαμηλή AMH;
   
  Σας ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο μου, δεν θα ήθελα να κάνω κατάχρηση του χρόνου σας, πραγματικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να τα πούμε από κοντά, απλά θέλω μέχρι να μπορέσω να το κάνω αυτό, να δω πως θα πορευτώ.
  Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
  Συνεργάτης του Gyn.gr
  Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
   
  Aγαπητή Φίλη!
  Θα ήθελα κατ΄ αρχήν - επειδή μας διαβαζουν πανω apό 100.000 επισκέπτες καθε μηνα -   ότι όταν περιπου    προ 10ετίας ξεκίνησα πειραματικά αυτή την σελιδα, σταμάτησα ν΄αναλαβανω περιστατικά, που δεν ειχα δει για οποιονδηποτε λογο   στο παρελθον στο ιατρείο μου .
  Στο θεμα αυτό δεν γινεται καμια απολύτως εξαιρεση και  απρ΄ ολ΄ αυτό ειμαι  Overbookt  για κοντά ενα  χρονο. 
  Στην περίτπωση μου λοιπόν, η παρουσία μου εδω δεν εχει με κανεnα τρόπο επαγγελματικούς στόχους κι ελπλιζω σε κατανόηση.
  Για το τι μελει γενεσθαι στην περιπτωση σας (την δική σου και του συζυγου):
  -   Η λαπαροσκόπιση στην περιπτωση γυναικός ηλικίας   35 ετων, με στοχο τυχον διόρθωση   πιθανών ενδοκοιλιακών συμφύσεων, είναι χωρίς αντικείμενο, επειδή οι πιθανοτητες επιτυχίας  μόνιμου αποτελεσματος ειναι  εξαιρετικά μικρές και βεβαια η   ολη διαδικασία κοστίζει και χρόνο...
  Για να πει κανείς, ότι μία λαπαροσκοπική παρεμβαση επέτυχε του σκοπού της, πρέπει να επέλθει εντός ....έτους  - κατά άλλους  εντός  δυο ετων! - μια εγκυμοσύνη...
  Για   το ανδρολογικό μερος:
  To Sims - Huhner - test , δεν αποκλείει  την πιθανότητα εγκυμοσυνης, μια και καποια – έστω λιγα -  σπερματοζωαρία επιβιωνουν...Οπως πολυ προσεκτικά το διατύπωσα, ‘’ η  ελάχιστη προϋπόθεση για  συλληψη,  υπάρχει, ‘’
  Bέβαια , εκτός από την εκτίμηση του εργαστιηρικου μου συναδέλφου περί της ακαταλληλότητας σαν  ΄΄δότου΄΄, δεν εχουμε κανένα συγκεριμένο στοιχείο περί του ακριβούς πορίσματος του σπερμοδιαγράμματος...Απ΄ οτι  διαβαζω αναμεσε στις γραμμες, κατι  υπαρχει..
  Για την πρόγνωση της σπερματέγχυσης:
  Με την προϋπόθεση βεβαια ότι στο σπέρμα υπάρχουν καποιοι  σημαντικοι αρνητικοί παράμετροι (αυτή   ειναι εξ ‘αλλου και η σωστή ενδειξη της σπερματεγχυσης,) η πιθανότητα σύλληψης κυμαίνεται περίπου στο 6-7% σε   κάθε προσπάθεια   Το αποτελεσμα ειναι   ως την 4η προσπάθεια μονον αθροιστικό και μετά πεφτει, βεβαια πάντα σε σχεση με τις επι μέρους παθολογικές ή οριακές παραμέτρους  του σπερμοδιαγράμματος. (οσο λιγότερες ειναι   αυτές , τοσο καλλίτερα)
  Συνοπτικά θα   έλεγα:
  Οσο καιρό ΄΄σκέφτεστε΄΄ την εξωσωματική, ξεκινήστε  την διαδικασία της ομόλογης τεχνητης σπερματέγχυσης, π.χ. από τον επομενο κυκλο..
  Δεν νομιζω ότι μέσα σε ενα τριμηνο θα κριθεί το θεμα   ‘’κλιμακτηριος΄΄...
  Για την ΑΜΗ:  Ειναι μία   εξεταση  που..πέφτει συχνά  εξω,,,
  Μια επι πλεον μικρή συμβουλη.
  Μην αναλίσκεστε σε ατέρμονες  συζητησεις και αμφιταλαντεύσεις  με τον γιατρό σας. αποπροσανατολιζοντας τον από  ενα συγκεκριμένο ΄΄σχέδιο μαχης΄΄  και παρτε μια αποφαση τώρα ..
  Φιλικά
  Π.Ζ
  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


  There are no replies made for this post yet.
  However, you are not allowed to reply to this post.