user_mobilelogo
terele και 387 επισκέπτες
  1. mperdemenos
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012
 
Καλησπέρα και καλή αρχή αφού γράφω για πρώτη φορά στο forum
 
Εν τάχη στα μέσα Ιουλίου αποφάσισα να επισκεφτώ ουρολόγο αφού το τελευταίο 3μηνο κάποιες φορές αντιμετώπιζα μια ενόχληση στους όρχεις το όποιο ψηλαφίζοντας τιναζόμουν.
Έτσι έκλεισα ραντεβού με ουρολόγο τοθ ΙΚΑ και μ έστειλε χωρίς να με εξετάσει για υπέρηχο. Πήρα τα αποτελέσματα και εντοπίστηκε κιρσοκιλι άμφω, γνέφοντας ο γιατρός μου είπε ότι πιθανών να έχω πρόβλημα και στο σπέρμα μου βάση διάγνωσης κι έτσι συνέδεσα ότι προσπαθούσαμε με τη κοπέλα μου κάνα 7μηνο και δε γινόταν τίποτα.
Φεύγω κάνω σπερμοδιάγραμμα αμέσως με αποχή τριών ημερών όπου εκεί έπαθα το πρώτο ψυχολογικό σοκ με αποτέλεσμα αζωοσπερμίας.
Με ψυχολογία στο πάτωμα με ξαναστέλνει για triplex υπέρηχο και αιματολογικές πιο εξειδικευμένες που ήταν και μια ουσιαστική η FSH. Εκείνος υποστήριξε ότι με επέμβαση κιρσοκήλης θα αποκατασταθεί το πρόβλημα της αζωοσπερμιας .
Πήγα να κάνω τις εξετάσεις πριν της γράψω για να μη χάσω χρόνο με τα ραντεβού με αποτέλεσμα να χάσω το πρώτο γιατρό λόγο διακοπών. Έτσι μου έκλεισαν ραντεβού στο ίδιο ΙΚΑ άλλο με συνάδελφο του πρώτου.
Καταρχάς ήταν κάθετα αρνητικός με τη γνώμη του πρώτου και η κιρσοκήλη επηρεάζει την ζωτικότητα του σπέρματος, εδώ έχουμε να κάνουμε με αζωοσπερμια και να μη παραμυθιάζομαι λόγο δύσκολων καιρών που βιώνουμε.
Εκείνος έβγαλε άλλο πόρισμα με βάση ιστορικού κρυψορχίας ότι ίσως έχει προκληθεί ζημιά στη γεννητική δίοδο που ξεκινά από την επιδιδυμίδα και ίσως έχει βουλώσει η καταστραφεί απ το χειρουργείο όταν ήμουν 5 χρονών, πρόταση του είναι ότι με φυσιολογική FSH να κάνουμε βιοψία με ολική νάρκωση και εφόσον πάρουμε θετικά αποτελέσματα απ τη μικροβιολόγο να προχωρήσουμε απ ευθείας σε επιδιμιδοαναστόμωση αν το λέω καλά.
Για να είμαι ειλικρινής πλέον είμαι αρκετά αισιόδοξος αλλά προβληματισμένος με το γιατρό που θα πρέπει να αναλάβει από δω και πέρα. Ίσως να είναι κι αυτός αρκετά καλώς αλλά θα προτιμούσα να πάρω γνώμες και λύσεις από γιατρούς του αντικείμενου που δεν έχω προς το παρόν και ήθελα τη βοηθείας σας που ίσως είχατε και σεις παρόμοια συμπτώματα.
 
Ευχαριστώ προκαταβολικά
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητε  Φίλε!
Ναι,  ο δευτερος συναδελφος  ,μου  ουρολογοες  εχει  απόλυτο δικηο...Η  κιρσοκηλη από  μονη της, δεν  προξενει  αζωοσπερμία.. 
Σε παρομοιες περιπτωσεις,  όταν   η  FSH ειναι  φυσιολογική,   μονον  η  βιοψία  θα δώσει την  λύση..
Πρέπει  βεβαια ενημερωτικά  να τονισω,  ότι η φυσιολογικη FSH  δεν  ειναι  απόλυτο στοιχείο,  ότι  η  αζωοσπερμια δεν οφειλεται  σε   βλαβη της σπερμιογέννεσης...
Αυτή  μπορει να  εχει  προκληθει  κι από καποια  άλλη  αιτία (π.χ.  η πλέον  κοινη ειναι  οι   παραμαγούλες ),  οπότε η παραγωγη τεστοστεορνης  (αυτή  ΄΄συμπεζει΄΄ την FSH  σε  φυσιολογικές τιμές! )  δεν  επηρεάζεται, με συνεπεια  η FSH  να παραμενει  φυσιολογική..
Ειναι  λοιπον  σκοπιμο  και απαραιτητο , να  γινει  η βιοψία,  'ωστε να  γνωριζει κανείς  τι μέλει  γενέσθαι..
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.