default_mobilelogo
  1. Andreas1982
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012
  Καλησπέρα σας!
   
  Με τη σύζηγό μου διαπιστώσαμε εγκυμοσύνη στις 29/8 κανοντας ένα τεστ φαρμακείου οπου και βγήκε αχνά θετικό. Την επόμενη ημέρα 30/8 μετρήσαμε τη β χοριακή και η τιμή της ήταν 330. Μετά από συζήτηση με το γιατρό της και αφού μας ενημέρωσε πως αυτή η τιμή είναι χαμηλή για την ημέρα καθυστέρησης, (10τη ημέρα καθυστέρησης, 25 μέρα απο την πιθανή σύληψη) κάναμε και μια δεύτερη στις 3/9 και η τιμή που πήραμε ήταν 212. Σήμερα 7/9 επαναλάβαμε και η τιμή ήταν 89.
  Ο γιατρός της μας επιβεβαίωσε την βιοχημική κύηση.
   
  Πριν δυο μέρες άρχισε να αισθάνετε συμπτώματα περιόδου. Η περίοδος εμφανίστηκε σήμερα με έντονους πόνους, ζαλάδα, πτώση της πίεσης κ εμμετό.
  Φοβηθήκαμε για εξωμήτριο και τρέξαμε αμέσως για υπέρηχο. Ο υπέρυχος βγήκε καθαρός και ο γιατρός μας είπε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για εξωμήτριο αν και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να μηδενιστεί η τιμή της χοριακής. Επίσης μας καθυσήχασε για το ότι πιθανότατα δεν θα χρειαστεί απόξηση.
   
  Η σύζηγός μου είναι 31 ετών και έχει ένα πολύ άστατο κύκλο λόγω των πολυκυστικών. Για 1 χρόνο περίπου έκανε θεραπεία με αντισυλιπτικά τα οποία και σταμάτησε στα τέλη Ιουλίου, πριν ακριβώς μήνει έγκυος.
   
  Μετά από αυτό το, όσο πιο συνοπτικό ιστορικό γινόταν, θα ήθελα να σας κάνω την παρακάτω ερώτηση.
   
  Μετά από πόσο καιρό μπορουν να ξεκινήσουν και πάλι οι προσπάθειες για μια επόμενη εγκυμοσύνη?
   
  Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατι έχουμε στα χέρια μας δυο διαφορετικές απόψεις από δυο γυναικολόγους.
  Ο ένας μας είπε αμέσως και ο άλλος μας είπε μόλις περάσει ένας κύκλος.
  Οπως καταλαβαίνετε έχουμε μπερδευτεί λίγο.
   
  Τι πιστεύτε εσεις οτι πρέπει να κάνουμε;;
   
  Ευχαριστούμε!
  Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
  Συνεργάτης του Gyn.gr
  Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
  Αγαπητέ  Φίλε!
  Θα ξερεις πάντα:  Όσους γιατρούς  ρωτησεις, τοσες..  απαντησεις  θα   πάρεις...
  Πιο καλος  επαγγεκμαιτίας   ειναι  αυτός  που  μιλησε  για δευτερο  κυκλο  κι  ακομη ισως καλλιτερος θα  ήτανμ  ενας τριτος,  που θα συνιστούσε  τριμηνη  ή τετράμηνη αναμινή..
  Η  γυναικα  μπορει  φυσικά να συλλαβει και  αμεσως... Εχω δει  και γυναικες  που  συνέλαβαν  πριν... σαραντισουν  και δεν ειχαν προβλημα.
  Καθαρά ΄΄επαγγελματικά΄΄ ::    
  Αν    ΄΄ο διαβολος σπάσει το ποδι  του΄΄΄  κι εχει  το ζευγαρι  παλι  μία   χημική εγκυμοσύνη  -   ο ορισμός  ειναι νέο  φρουτο που  παλαιοτερα   λεγαμε ΄΄μικροκαθυστερηση΄΄   και δεν  εδινε  κανείς σημασία    -  τότε  θα   το....  φορτώσουν  σε   μενα  που......βιάστηκα,,
  Φιλικά
  Π.Ζ
  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
  Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
  Γιατρέ καλημέρα σας!
  Επαναφέρω το θέμα γιατί μετά τη βιοχημική και την περίοδο - αποβολή που είχε η γυναίκα μου περιμέναμε πάλι την επόμενη περίοδο την προηγούμενη Παρασκευή 5/10. Το πρόβλημα είναι πως ούτε περίοδος εμφανίστηκε, ούτε συμπτώματα περιόδου έχει. Επίσης έκανε και ένα τεστ εγκυμοσύνης το οποίο βγήκε αρνητικό.
   
  Η ερώτησή μας είναι η εξής:
  Είναι φυσιολογικό να αργεί η επόμενη φυσιολογική περίοδος μετά τη βιοχημική κύηση και αν ναι υπαρχει περίπτωση να αργήσει πολύ; Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να την επισπέυσουμε;
  1. Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2


  There are no replies made for this post yet.
  However, you are not allowed to reply to this post.