user_mobilelogo
Woman , Renapa και 278 επισκέπτες
  1. [email protected]
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012
καλησπερα.Ειμαι 28 ετων με κυκλο παντα 30-32 μερες με συμπτωματα ωορρυξιας(πονακια περιοδου
),και συμπτωματα  περιοδου μια εβδομαδα περιπου απο την αναμενομενη περιοδο.Τον αυγουστο ειχα μια παλλινδρομη.Μετα τον καθαρισμο μου ηρθε περιοδος στις 7 σεπτεμβρη και απο τοτε προσεχαμε γιατι θα εκανα εξετασεις αφου αλλαξα γιατρο να δουμε τι εφταιξε.Ολες οι εξετασεις βγηκαν σωστες εκτος απο την προγεστερονη την 21η μερα(27 σεπτεμβρη)  η οποια ηταν 1,15.Η γιατρος μου μού ειπε πως ηταν η αιτια αυτη που χασαμε το παιδακι μας.Η προηγουμενη γιατρος δε μου εκανε καθολου ορμονικες ουτε καν χωριακη να δει  την αναπτυξη του εμβρυου.Απο τις 24 σεπτεμβρη προσπαθουμε παλι,η αγωνια μου ωστοσο μετα την προγεστερονη ειναι αν καταφερω να συλλαβω με αυτη την τιμ η της προγεστερονης.Την πρωτη φορα τον πρωτο μηνα προσπαθειων εμεινα εγκυος. Περιμενω να αδιαθετησω στις 7 οκτωμβρη και δεν εχω κανενα συμπτωμα περιοδου.Ειναι λογω χαμηλης ορμονης; Θεωρειτε οτι θα δυσκολευτω;Η γιατρος ειπε στην πρωτη μερα περιοδου κατευθειαν εξεταση χωριακης σε περιπτωση εγκυμοσυνης να παρω χαπι μην καθυστερυσουμε και παμε παλι για αποβολη.Σε περιπτωση ειπε που αδιαθετω κανονικα στη μεση του κυκλου θεραπεια να ανεβει η προγεστερονη.Απλα φοβαμαι οτι δε θα μεινω εγκυος.ευχαριστω πολυ θα περιμενω απαντηση σας.
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
 
Αγαπητή  Φίλη!
Απ΄ ότι  νομιζω  να  θυμαμαι  ,  η  προγεστερονη   πριν  από την  ωχρινική  φαση του  κυκλου   κυμαίνεται  στα  0,2-1ng/ml ..
Στην περιπτωση  σου  βρεθηκε  την 21η  ημερα   μονο ελαχιστα  παραπανω , δηλ   1,15,  που στην πράξη  μπορει  να σημαίνει  ότι  ίσως  δεν  εχει  γινει  καν  ωοθυλακιορρηξία  στον συγκεκριμένο εκείνο  κυκλο...... Εν πασει περιπτωσει,  αν  οι  κυκλοι σου ειναι  πολυ τακτικοι,  ειναι  περιπου αδυνατον,  καθε  φορά   η τιμη να ειναι  τοσο χαμηλη... Κι αυτό, επειδή  τοτε   οι κυκλοι σου ειτε  θα ειχαν σημαντικες  καθυστερησεις, είτε θα  ήταν  μικρότεροι των  24  ημερων,,
Με  άλλα  λογια:  Δεν ειναι κατα την αποψή  μου με  κανενα  τροπο   βεβαιο  , ότι  αυτός  ήταν ο  λογος  της αποβολής. Σε  ότι  με  αφορά, δεν θα έψαχνα  κι  όλας... Οι γυναικες  που απεβαλαν νωρίς,   σχεδον  όλες,  ξαναμενουν  εγκυες  και  η εγκυμοσύνη παει  καλα...
Επειδή  μας διαβαζει  και πολυ  κόσμος, κατι ακομη:
Η  ΄΄παρακολούθηση΄΄ της εγκυμοσυνης  με  προσδιορισμούς  χοριακής  γοναδοτροπινης, (ή  οποιων άλλων ορμονων)  επιτρεπει   μόνον  την εκτιμηση  ότι   η  εγκυμοσύνη δεν θα παει καλά. Οι χαμηλες ομως τιμές  χοριακής γοδοτροπινης ατυχώς   δεν  αντιμετωπίζονται  με κανενα  τρόπο θεραπευτικά...
Η  εγκυμοσύνη  ειναι τοτε  ΄΄χαμενη από χέρι΄΄,  ότι και  να κανουμε εμείς  οι γιατροί...... Δηλ  δεν  μπορουμε να κανουμε  απολυτως  τιποτε..  Επομενως  η  μομφη  για τον ατυχο συναδελφο  μου ειναι άδικη..
Οι  προσδιορισμοί  ειναι  μονον  χρησιμοι,  ότον  γινει αντιληπτο  καποιο προβλημα,   προκειμενου   να  μην γινουν περιττες ορμονικές  θεραπειες,  που  μονον  τον ρυθμό των εποεμνων  κυκλων  μπορει  να εκτροχιασουν,, .....
Κατά  τα  άλλα, η  στρατηγική της αντιμετωπισης   μίας τυχον  ωχρινικής ανεπαρκειας από την γιατρό  σου είναι   μια  επιλογή,  και δεν μπορει  φυσικά να βλαψει  πουθενα...
Οπως και  να εχει:  Θα ξαναμεινεις συντομα  εγκυος  οπωσδήποτε,,
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση,οσον αφορα στη εξεταση χωριακης η ενσταση μου ειναι πως μετα απο 8-9 εβδομαδες αφου μου ειπε οτι τελειωσε η εγκυμοσυνη,μού ειπε πως απ'την αρχη εβλεπε οτι το εμβρυο δεν αναπτυσσοταν οσο θα επρεπε.και ρωταω αν το εμβρυο αντι να μεγαλωνει μικραινει που σημαινει προβλημα δεν μειωνεται η χωριακη; δε θα μπορουσαμε να το δουμε αφου θα μειωνοταν η τιμη της;καταλαβαινω πως η θεση σας ειναι δυσκολη και δε ζητω να μου κρινεται μια συναδελφο.δυστυχως ο,τι εγινε εγινε και προχωραμε μπροστα πιστευω κι εγω αφου συλλαβαμε μια φορα θα συλλαβουμε και δευτερη και αυτη τη φορα θα ειμαστε πιο προσεκτικοι! σας ευχαριστω για τη βοηθεια σας το εκτιμω πολυ!
  1. Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Το  οτι ένα εμβρυο δεν φαινεται  να   μεγαλωνει τοσο γρήγορα,  μπορεί να σημαινει ίσως  ότι το  τελειομηνο, δεν  θα  φτασει  τα 3400,  ισως   μεινει στα 2200..
Ακομη: ενα εμβρυο  μπορει   να μην  αναπτυσσεται καλα  και οι  γοναδοτροπινες να ειναι καλες...
Για  τα της  αποβολής:  Για την κακια  μας τυχη, στο θεμα της αποβολης  α΄ τριμηνου,  μονον  οι γιατροι δεν φταινε..
Θα ξαναμεινεις εγκυος  και  θα  πανε  ολα καλά... Αυτό εξ  άλλου συβαίνει   9 στα 10  σε   καθε παρομοια  περίπτωση..
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.