user_mobilelogo
 1. marig
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012
Χαίρεται γιατρέ,
 
ανησύχησα γιατί μου ήρθε περίοδος 23/9 ενώ η προηγούμενη ήταν 2/9 και με δεδομένο ότι έχω σχετικά σταθερό κύκλο 28 ημερών. Μπορεί να είναι από έντονη σωματική δραστηριότητα ή αγχός που βέβαια υπάρχει συνέχεια?Και πόσο θα κρατήσει, όσο οι άλλες ή μπορεί κ περισσότερο?
 
Ακόμα θέλω τη συμβουλή σας για το τελευταίο τεστ Παπ που έκανα και είχε τα εξής αποτελέσματα (πήγα στο γιατρό λόγω έντονης φαγούρας - μυκητίασης):
Χλωρίδα κόλπου: Κολποβακτήρια & μύκητες
Επιθήλια ενδο & εξωτραχήλου: Αρκετά με φλεγμονώδεις & εκφυλιστικές αλλοιώσεις
Λευκοκύτταρα: Αφθονα ουδετερόφυλα πολυμορφοπυρηνα
Ατυπα κύτταρα: Παρατηρήθηκαν, κατα θέσεις, λίγα άτυπα πλακώδη κύτταρα μη καθορισμένης σημασίας (Ascus) 
Νεοπλασματικα κύτταρα: Δεν παρατηρήθηκαν
Συμπέρασμα : Αρνητικό για κακοήθεια - Εικόνα οξείας (μυκητιασικής) φλεγμωνής
 
Έκανα κ εξέταση κολπικού & τραχηλικού εκκρίματος όπου βρέθηκαν μύκητες με εκβλαστήσεις (0-2 κοπ), αερόβια εξέταση Candida albicans, αναερόβια καλλιέργεια αρνητική, δεν ανευρεθησαν clue cells και αρνητικό για μυκόπλασμα, ureoplasma,chlamidia trachomatis.
 
Για την ιστορία σε όσα τεστ -ΠΑΠ έχω κάνει (σε άλλον γιατρο) βρίσκώ πάντα κολποβακτήρια μύκητες που αντιμετωπίζονται προσωρινά. Πάντα επανεμφανίζονται κ έχω αρχίσει να συνηθίζω να ζώ με αυτούς(λευκά υγρά χωρίς μυρωδιά κ χωρίς φαγούρα). Έχω χαμηλό αιματοκρίτη λόγω στίγματος κ έχω διαβάσει ότι μπορεί να οφείλονται σε αυτό. Επίσης τα τελευταία χρόνια είχα ουρολοιμώξεις, συνήθως μετά απο επαφή, οι οποίες επανεμφανίζονταν περίπου 2 βδομαδες μετά το πέρας της αγωγής. Από κάποιο σημείο κ μετά (καλώς ή κακώς) σταμάτησα να απευθύνομαι σε γιατρό για να πάρω αντιβίωση κ στράφηκα στο νερό κ στο χυμό cranberry. Από τότε δν έχω παρουσιάσει ουρολοίμωξη, ίσως κάποιο ελαφρύ τσούξιμο, αλλά παρατηρώ μια μυρωδιά στα ούρα μερικές φορές. Τη μυρωδιά, και το ιστορικό μυκητιάσεων - ουρολοιμώξεων το ανέφερα στο γιατρό στο τελευταίο τεστ Παπ αλλά δεν μου είπε κάτι.
 
Το Ascus λοιπόν, τι είναι? 99% Κονδυλώματα? Όπως μου ανέφερε ο γιατρός που επισκέφτηκα τελευταία και με κατατρόμαξε.Ενώ το θεωρώ απίθανο λόγω μακροχρόνιας μονογαμικής σχέσης.Και χρειάζεται κολποσκόπηση?Που μπορεί να κάνει ο κάθε γυναικολόγος? 
Γιατί θέλω να πάω πάλι για τεστ κ για να δώ και γιατί είχα διαταραχή στην περίοδο και σκέφτομαι αν πάω στον ίδιο γιατρό (λόγω απόλυτης στάσης) ή να απευθυνθώ σε άλλον.  
 
Συγνώμη για τις πολλές πληροφορίες.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητ'ή   Φίλη!
Ας   επικεντρωθεις  στο  θεμα    κυττάρων  ASCUS,  που   μπορει  να  οφειλονται    και  σε  ιογενή παράγοντα...Ειναι  σκοπιμο   λοιπον  να γινει  μια   κολποσκοπιση  τουλαχιστον... Μετα   θα δει κανείς..
Τα  περί  αλλαγής γιατρού  δεν  τα συζητώ  φυσικά..
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
Εκάβης 1 4 όροφος Τηλ: (2310) 828594 Fax : Τ.Κ. 54621, Θεσσαλονίκη email: [email protected]gr
 1. Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστώ για την απάντηση γιατρέ.
Θα δω το θέμα Ascus αλλά κ την ανωμαλία που συνεχίζεται.Είχα περίοδο 8 ημέρες από 23/9 και ξαναέχω αίμα από 6/10. Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει, σήμερα έχω ραντεβού με το γιατρό. Μπορεί να είναι πολυκυστικές? Εγώ νόμιζα οτι αυτές ή τις έχεις ή δεν τις έχεις... Είμαι σχεδον 27 και μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα.Ούτε οι υπέρηχοι που έχω κάνει κατά καιρούς είχαν δείξει κάτι...
 
Ευχαριστώ για το χρόνο σας
 
 1. Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φϊλη!
Μην προτρεχεις, ,,Μαλλον για  περιστασιακη διαταραχη  κυκλου προκειται,,,
Θα  δει  ο γιατρός  και  θα σου πει..
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
Εκάβης 1 4 όροφος Τηλ: (2310) 828594 Fax : Τ.Κ. 54621, Θεσσαλονίκη email: [email protected]
 1. Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012
 2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.