default_mobilelogo
    1. dimgr
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012
     
    Γειά σας,
    Είμαι έγκυος 5 εβδομαδων και 4 ημερων βαση υπερήχου (μέγεθος σάκου 7,5 χιλιοστα) , με τελευταία περίοδο 2/9. Ο γιατρος μου ειπε οτι βαση της περιοδου θα επρεπε να ειμαι 6 εβδομάδων+, και ο σάκος να ήταν μεγαλύτερος, επίσης η χοριακη μου τις τελευταιες 10 μερες που την παρακολουθουμε ηταν (μετρησεις ανα δυο μερες) 
    1130 - 1360 - 1940 - 3500 - 4500 - 6750 
    Ο γιατρος μου ειπε οτι η αυξηση της χοριακης δεν ειναι ικανοποιητική, αλλα απεκλεισε το ενδεχομενο εξωμητριας κυησης.
     
    Τι μπορει να συμβαίνει?
    Θα εκτιμούσα καποια άποψη γυναικολόγου στο forum που μπορει να δωσει καποια εξηγηση
    Τι μπορει να σημαινει αυτη η αυξηση της χοριακης και ποια τα πιθανοτερα ενδεχομενα?
     
    Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων,
     
     
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή  Φίλη!
    Η  μη ικονοποιητική  αυξηση των τιμων της  χοριακής  - μία κατάστση  στην οποια  ατυχώς  δεν μπορουμε να  παρέμβουμε θεραπευτικά -  μπορεί (δηλ. δεν πρέπει  οπωσδήποτε! ) να σημαίνει,  ότι η  τρεχουσα εγκυμοσύνη δεν θα  παει  καλα και συντομα  θα οδηγηθει σε   αποβολή..
    Επειδή  ειμαι γιατρός  πολύ ΄΄παλαιάς  κοπής΄΄,  θ΄απεφευγα  σε πρωτο πλάνο να εκφρασω  μια τετοια εκδοχή, μέχρι να βεβαιωθώ  ότι  το  εμβρυο  δεν   εχει  θετικους   παλμους..  Αυτό - σε   γυναικα  που ειχε λιγο -πολυ  σταθερο  κυκλο 28  ημερων,  μπορει  να   διαπιστωθεί  κατά κανονα   ως και την 7η  εβδομαδα από την ενερξη της τελευταιας  περιόδου
    Πιστευω,  ότι ο   γιατρός σας  περιμενει  αυτό το χρονικό διαστημα  για ν΄αποφασίσει, εκτός  κι αν  καποια  αιμορροια σηματοδοτήσει πιο πριν την αποβολη..
    Να επισημανω ακομη:  Απο την  οποια εξελιξη, δεν   κινδυνεύεις..
    Φιλικά
    Π.Ζ
     
     
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Σας ευχαριστω πολυ για την απαντησή σας. 
     
    Αυτη τη βδομαδα αν δεν παρατηρηθει αυξηση του σακου ενδεχομενως παω για αποξεση μια και δεν εχω απο μονη μου κανενα σημαδι για αποβολη.
     
    Εχετε καποια εξηγηση για αυτο που συμβαινει? Πρεπει να κανω καποια εξειδικευμενη εξεταση εγω ή και ο συζηγος μου για να διαπιστωθει πιθανη αιτια, και να αποτραπει κατι αναλογο σε επομενη εγκυμοσυνη?
     
    Σας ευχαριστω πολυ που μπορω μεσω εσας να εχω μια τυπου 'δευτερη γνωμη'
     
    Με εκτιμηση
    [hr]
    [Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος 21-10-2012 20:20:05]:

    Αγαπητή  Φίλη!
    Η  μη ικονοποιητική  αυξηση των τιμων της  χοριακής  - μία κατάστση  στην οποια  ατυχώς  δεν μπορουμε να  παρέμβουμε θεραπευτικά -  μπορεί (δηλ. δεν πρέπει  οπωσδήποτε! ) να σημαίνει,  ότι η  τρεχουσα εγκυμοσύνη δεν θα  παει  καλα και συντομα  θα οδηγηθει σε   αποβολή..
    Επειδή  ειμαι γιατρός  πολύ ΄΄παλαιάς  κοπής΄΄,  θ΄απεφευγα  σε πρωτο πλάνο να εκφρασω  μια τετοια εκδοχή, μέχρι να βεβαιωθώ  ότι  το  εμβρυο  δεν   εχει  θετικους   παλμους..  Αυτό - σε   γυναικα  που ειχε λιγο -πολυ  σταθερο  κυκλο 28  ημερων,  μπορει  να   διαπιστωθεί  κατά κανονα   ως και την 7η  εβδομαδα από την ενερξη της τελευταιας  περιόδου
    Πιστευω,  ότι ο   γιατρός σας  περιμενει  αυτό το χρονικό διαστημα  για ν΄αποφασίσει, εκτός  κι αν  καποια  αιμορροια σηματοδοτήσει πιο πριν την αποβολη..
    Να επισημανω ακομη:  Απο την  οποια εξελιξη, δεν   κινδυνεύεις..
    Φιλικά
    Π.Ζ
     
     
    1. Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 2
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή Φίλη!
    Η αιτιολογια   της αποβολης (ή παλινδρομου   κυήσεως  )  ειναι πολισχιδής  και ειναι δυνατόν καθε  αποβολη να  εχει  άλλες αιτίες,
    Ειναι βεβαιο ,  ότι περιπου 10-15%  των   κυησεων αποβάλονται,  όποια μετρα κι  αν λαβουμε.. 
    Η  πιθανόττητα,   η επομενη  κυηση  να τα παει καλά  ειναι  - χωρις καμία θεραπεια -  περιπου 90%..
    Αυτό το  90%,  με καμία  θεραπεια   δεν  ειναι  δυνατόν  ν΄αυξηθει....
    Η προσωπική μου΄άποψη  ειναι,,  ότι  θα δειτε  το περιστατικό σαν τυχαιο γεγονος  και   συντομα  θα  ξαναμεινεις έγκυος .. Η   επομενη εγκυμοσύνη θα  παει  καλα..
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 3


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.