user_mobilelogo
  1. Konna89
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012
Καλησπέρα σας μόλις ήρθα και εγώ στο φόρουμ σας..Ειμαι 24 χρονών.. Τον Μάιο που μας πέρασε ο γυναικολόγος μου  βρήκε τυχαία μια κύστη στην αριστερή ωοθήκη.. Την περιέγραψε απλά σε μένα λέγοντας μου οτι περιέχει αίμα και οτι μπορεί να φύγει σε 2-3 μήνες μόνη της, αν πάρω αντισυλληπτικά, όπως και έκανα. Η περίοδος μου ήταν ομαλή πάντα και πονούσα πολύ απο τότε που θυμάμαι να μου ήρθε πρώτη φορά οπότε το να καταλάβω ότι κάτι πήγαινε στραβα μόνη μου ήταν μάλλον απίθανο. Επίσης η κύστη πρεπει να δημιουργήθηκε όταν τη βρήκαμε διότι πιο πριν είχα κάνει πάλι υπέρηχο και ήμουν μια χαρά. Τεστ Παπ ολα καθαρά ως τώρα..
Μετά από 3 μήνες λοιπόν μετακόμισα για μεταπτυχιακο στη Σκοτία οπότε και πήγα στους εδώ γιατρους για να κάνω εκ νέου υπερηχογράφημα. στο μεταξύ τα συμπτώματά μου είχαν υποχωρήσει και είπα στον εαυτό μου "θα έφυγε". Φυσικά δεν έφυγε, Η κ'υστη είναι ακόμα εκεί και είναι κάπου 2,5 με 3 εκατοστά. Μου μίλησαν για ενδομητρίωμα και με παρέπεμψαν σε ειδικό γυναικολόγο τον οποίο θα δω στις 24 Ιανουαριου.. Στο μεταξυ περιμένω την περίοδο μου η οποία δεν ερχεται για να ξαναρχίσω αντισυλληψη με μορφή δισκίων. Η αλήθεια είναι οτι έχασα λίγο τις μέρες μου και ανησυχώ. Πάντα είχα τρελά συμπτ'ωματα όπως διάρροιες, ναυτία, πόνους στη μέση κλπ καθώς έχω και "οπίσθια μήτρα". Τα έχω αυτά τα συμπτώματα και τώρα αλλα τίποτα...ςπιπροσθέτως αυτές τις μέρες πονάω λίγο περιστασιακά στο σημείο που είναι η κύστη και πισω ακρβώς στη μέση. Έχω ραντεβου με γιατρό άυριο για να κάνω εξετάσεις αίματος και να αποκλείσω ενδεχόμενο εγγυμοσύνης, αν και πρόσεχα. Θα κάνω και τεστ αν και δεν ξέρω αν θα είναι αξιόπιστο.
 
Ανησυχώ αρκετά μήπως αυτή η κύστη είναι υπαίτια για όλη αυτήν την καθυστέρηση, μήπως μου προκαλέσει υπογονιμότητα, μήπως μεγάλωσε σε 1,5 μήνα..Τόσο που σκέφτομαι να πάω να τη βγάλω να τελειώνουμε... Τι πρεπει να κανω?
 
Ευχαριστώ, Κωνσταντίνα.
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη.
Θα πρέπει να γνωρίζουμε την σύσταση της κύστης.
Αν παραμένει στα 3 εκατοστά περίπου, ο μόνος λόγος για να σκεφτούμε αφαίρεση είναι να πρόκειται για κύστη ενδομητρίωσης.
Θα περιμένεις λοιπόν το καινούριο υπερηχογράφημα και θα επικοινωνήσουμε όταν έχεις νέα δεδομένα.
Δεν υπάρχει κάτι επείγον ή ανησυχητικό.
Φιλικά
Π.Κ.
  1. Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.