user_mobilelogo
  1. charikleia
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013
Γιατρέ μου,
 
Καλή Χρονιά, τόσο σε εσάς και στην οικογένειά σας, όσο και στους υπόλοιπους συνεργάτες της σελίδας σας.
 
Σας ενοχλώ πρώτη φορά, ζητώντας τη βοήθειά σας.
 
Είμαι 29 ετών και προβληματισμός μου είναι ο εξής.
 
Μετά από κάποια επαναλαμβανόμενα επεισόδια ουρολοιμώξεων και μετά τις σχετικές εξετάσεις (κυστεοσκόπηση), ο ουρολόγος μου μου συνέστησε μετά από την επαφή ένα χαπάκι furolin ενώ για κάποια διάστημα 4 μηνών πριν από κάνα χρόνο έπαιρνα κάθε μέρα κι ένα xatral. Αυτό με το furolin το χαπάκι το παιρνω σίγουρα κάνα χρόνο, 1-2 φορές τη βδομάδα (συχνότητα επαφών).
 
Τον τελευταίο μήνα, μάλιστα, πήρα περίπου 5 ακο΄μα χαπάκια xatral -μετά από οδηγίες του γιατρού μου- καθώς με  ενοχλούσε η τριγωνίτιδα στο ουροποιητικό. Όταν τον ρώτησα αν τα χάπια είναι επικίνδυνα σε περίπτωση εγκυμσύνης, απάντησε αρνητικά.
 
Επειδή, ομως, υποψιάζομαι ότι υπάρχει τελικά ένα αχνό ενδεχομενο εγκυμοσύνης, θα ήθελα να μου πείτε κι εσείς τη γνώμη σας. Σε περίπτωση που επαληθευτούν οι υποψίες μου, υπάρχει ενδεχόμενο προβλήματος στο έμβρυο από την αγωγή που έχω ακολουθήσει αυτό το διάστημα;
 
Σας ευχαριστώ θερμά!
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Κι εγω  είμαι της αποψης,  ότι δεν  θα   εχει το  κυημα  προβλημα,  πολυ περισσότρο,  όταν  η χρηση της   ειναι  διακεκομενη  κι οχι  συστηματική..   Το συνδευτικό σημειωμα  βεβαια   της συσκευασίας αναφερει  ότι   η χημική συσταση   του  δεν εχει  μελετηθει επαρκώς   στην  εγκυμοσύνη...  Ειμαι  ωστοσο της   άποψης,  εν  οψει της   συχνοτητας   αναγραφής του  σκυασματος στις  4  παρελθουσες  δεκαετίες,  θα  ειχαμε σχηματισει  άποψη επ΄ αυτού... Κοιταξα  από περιεργεια και  καποιες  στατιστικές,  που αναφέρονται  σε 12-13000 εγκυους με συστηματική χορηγηση... Τα  τεσσερα περιστατικά  προβλημάτων  που παρουσιαστηκαν, ειναι  αριθμός  που  εμφανιζεται  λογικά   και σε  13000 εγκυους.  που δεν πηραν  τιποτε..
Δεν θα συνιστουσα  σε  καμία  περιπτωση την διακοπη εγκυμοσύνης, αν έτυχε να  μεινεις στο μεταξυ έγκυος..  Ετσι κι αλλοιως, τοσο ενωρίς, λεμε οτι ισχυει  ο κανονας του  ΄΄ολα  ή τιποτε΄΄...Που θα πει,  ότι δεν υπάρχει ένδειξη διακοπής εγκυμοσύνης..
Αν θελεις να κανεις κατι  καθ΄ υπερβολήν:   Μην το χρησιμοποιείς  μετά  την περιοδο της  ωοθυλακιορρηξίας, για οσο καιρό  θελεις να μεινεις εγκυος...
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ μου, σας ευχαριστώ θερμά.
Τα 5 χάπια από το xatral που έπαιρνα εκεινες τις μέρες, ούτε αυτά ειναι απαγορευτικά για το έμβρυο;
Ξέρω ότι τα δίνουν συνήθως για τον ανδρικό προστάση αλλά ο γιατρός θεώρησε ότι θα με βοηθούσαν και με βοήθησαν!
Θα προσπαθήσω να κάνω αυτο που μου είπατε, κι ας είναι υπερβολή.
Θερμά ευχαριστώ!
  1. Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Και  σ΄ αυτά  δεν  υπαρχει  εμπειρία  κατα  την  κύηση... Φυσικά, δεν  εχουμε κανενα  ειδικο  λογο διακοπης εκγυμοσύνης,  αν  αυτή εχει επελθει στην  βραχεια  περιοδο  που  το χρησιμοποιησες,, Ειναι παντως σκευασμα,  που δεν  το χρησιμοποιουμε  κατα την διαρκεια  διαγνωσμενης  ήδη εγκυμοσυνης...
Θα συνιστουσα  επισης  την διακοπη τους,  από το μεσον του κυκλου και μετά....
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ειλικρινά σας ευχαριστώ θερμά για τις πολύτιμες απαντήσεις σας.
Τα xatral τα διέκοψα ήδη, θα κάνω το ίδιο και με τα furolin, ειδικά μετά την ωορηξία.
Ελπίζω να επιτευχθεί εγκυμοσύνη σε κάποιο από τους επόμενους κύκλους.
 
Θερμά ευχαριστώ!
 
  1. Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ
  1. Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ μου,
συγνώμη που βάζω στο ίδιο τόπικ το ερώτημά μου, παρότι χρειάζομαι τη συμβουλή σας για κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά, αλλά διαβάζοντας τις οδηγίες του φόρουμ σας έχω την αίσθηση ότι κάτι τέτοιο πρέπει να κάνω.
 
Σταμάτησα την άνωθεν αγωγή που συζητήσαμε και δεν έκανα ακόμα κάποια προσπάθεια για σύλληψη αλλά με ανησυχεί λίγο η περίοδός μου.
 
Το καλοκαίρι έκανα απόξεση, καθώς ο γυναικολόγος μου μετά από μια βαριά μου περίοδο, θεώρησε ότι είχαμε να κάνουμε με αποβολή (μου έκανε ενδοκολπικό υπέρηχο όσο είχα περίοδο). Μέσα στον επόμενο μήνα, αφού μου είχε έρθει κανονικά περίοδος, έκανα υπέρηχο -όπως συνίσταται- και ήταν καλός. Αφού λοιπόν οι επόμενοι δυο περίοδοι μετά την περίοδο είχαν πάλι αυξημένη ροή, η περίοδος μου εμφάνισε αλλαγές. Παρότι συνεχίζω να είμαι σταθερή στις ημερομηνίες (28) μέρες, πια διαρκεί μόνο περίπου 3 μέρες ενώ πάντα διαρκούσε φουλ 5. Μόνο πρώτη μέρα έντονη ροή...
 
Για προσωπικούς μου λόγους, άλλαξα γυναικολόγο. Ο νέος μου γιατρός, λοιπόν, μου έκανε πάλι υπέρηχο -αναγνωριστικό- προκειμένου να κρατήσει το ιστορικό μου και δεν εντόπισε κανένα πρόβλημα ενώ μου είπε να μην με προβληματίζει η αλλαγή στην περίοδο (διάρκεια).
 
Θα ήθελα και τη γνώμη σας, εάν δεν σας κουράζω. Λέτε να έπαθα κάτι μετά την απόξεση; Άκουσα κάτι για ένα σύνδρομο παράξενο (που δυστυχώς δεν συγκράτησα το όνομά του).
 
Σας ευχαριστώ θερμά.
  1. Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Θα  είχε  ενδεχομενως   ενδιαφέρον, τι προέκυψε στην ιστολογική εξέταση..
Παντως,  μετά μια   διαγνωστική αποξεση,  που ξεπεραστηκε   χωρίς  επιπλοκες,  δεν  περιμενουμε καποια  βλαβη στις σαλπιγγες,  ή στην   κοιλοτητα  της  μητρας,. Αυτο  που φοβασαι   ειναι προφανώς  οι συμφυσεις στην  κοιλοτητα τη μητρας - συνδρομο Αshermann ονομαζεται -  που ειναι  σπανιο, ακομη  και σε  εργωδεις  αποξεσεις  προχωρημενων αποβολών....Οχι, δεν   θα  προκυψει προβλημα στην περιπτωση σου...
Φιλικά
Π.Ζ. ..
  1. Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Θα ήθελα πραγματικά κι εγώ να ξέρω για την ιστολογική εξέταση αλλά ο προηγούμενος γιατρός μου με ενημέρωσε ότι δεν το έκρινε σκόπιμο να δώσει το υλικό για περαιτέρω διερεύνηση.(Ενας από τους λόγους που αποφάσισα να αλλάξω γιατρό).
Ο γιατρός που με παρακολουθεί σήμερα, βλέποντας τον υπέρηχο που με οδήγησε σε απόξεση, μου είπε ότι τον έβλεπε απόλυτα φυσιολογικό και ότι πιστέυει ότι ήταν απλά μια βαριά περίοδος. (Παρόλα αυτά από συναδελφική αλληλεγγύη δεν είπε κατι παραπάνω).
Θα βγάλω από το μυαλό μου αυτό με το σύνδρομο, λοιπόν, αφού πιστεύετε ότι δεν είναι πιθανό να μου συμβαίνει.
Να μην κάνω κάτι περαιτέρω για να δω γιατί διαρκεί πια 3 μέρες περίπου η περίοδός μου; (με άλλες δυο ακόμα με λίγες καφέ εκκρίσεις;) ;
Σας ευχαριστώ θερμά!
 
Υ.Γ. Ο τελευταίος μου ενδοκολπικός υπέρηχος πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες και ήταν καλός ενώ ποτέ δεν είχα καθυστέρηση.
  1. Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Aγαπητή Φίλη!
Υποθετω,  ότι στην αποξεση  δεν προεκυψε  υλικο, για  να μην σταλεί    για εξεταση,.
Συμβαινει  καμία  φορά,  όταν μεχρι να  φτασει κανείς στην αποξεση, ετυχε ν΄  αποπέσει  τελείως  το ενδομήτριο..
Οχι, δεν  θα   συμβουλευα να   γινει γινει κατι περισσότερο...
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ μου,
 
σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Δυστυχώς δεν έχω πολλές γνώσεις για να καταλάβω πώς γίνεται να μην προκύψει υλικό και να πέσει το ενδομήτριο.
Αν θεωρείτε ότι δεν σας είναι χρονοβόρο να μου εξηγήσετε τί εννοείται, θα χαρώ πολύ αν καταλάβω.
Ειδάλλως, αν θεωρείτε ότι είναι κάτι που δεν ειναι αναγκαίο να γνωρίζω, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Καλό σας βράδυ!
  1. Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητη Φίλη!
Ας προσπαθήσω...
Προφανώς, με την προηγηθεισα  αιμορραγια   η  κοιλοτητα της μητρας  αδειασεε τελειως  και -  παντα για  υποθεση  εργασιας  μιλάμε,  δεν ήμουν και..παρών! -  προεκυψε  μονον  λιγο αιμα, χωρις  ιστοτεμαχια  ενδομητριου...Το ενδομητριο ειναι  ιστός  που  αποβαλλεται με την περιοδο,  καθως και εμτα    από  πολυημερεςκαι  εντονες  μητρορραγιες  άλλης αιτιολογιας,  π.χ. σε  ορμονικες διαταραχές  του  κυκλου,,,
Π.Ζ
  1. Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 11
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ μου, σας ευχαριστώ θερμά για την κατατοπιστική σας απάντηση.
Επανέρχομαι ζητώντας για μια ακόμα φορά  τη γνώμη σας, καθώς ΚΑΙ αυτή τη φορά η περίοδός μου κράτησε μόνο 3 μέρες, έχοντας μια μικρή καθυστέρηση 2 ημερών.
Διάβασα σε μηνύματά σας προς άλλες κοπέλες ότι περιστατικά πρόωρης εμμηνόπαυσης στην ηλικία των 29 που είμαι εγώ είναι σπάνια αλλά μήπως πρέπει να κάνω και ορμονολογικές εξετάσεις; Ανησυχούμε για εμμηνοπαυση όταν έρχεται λίγες μέρες αίμα ή όταν δεν έρχεται; Να σημειώσω ότι στην μητέρα μου άργησε να κοπεί η περίοδος.
Είναι πιθανό να κρατάει τόσο λίγο λόγω της απόξεσης του Αυγούστου; Στον ενδοκολπικό υπέρηχο που είχα κάνει πρόσφατα -για τον οποίο συζητούσαμε άνωθεν- δεν βρέθηκε καμία κύστη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  1. Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 12
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Προωρη εμμηνόαπσυη στα 29;
Εν ταξει, ειναι κατι  που θα δει ενας γυναικολογος  στα  40 χρονια  μια φορά.... Δεν θα τυχει δα  σε σενα..
Υπαρχουν ορμονικες εξετασεις  που  κατι  τετοιο  μπορει   να το αποκλεισουν... Μιλησε  μετον γιατρό  σου  και θα σου υποδείξει τι πρέπει να γινει..
Φιλικά
Π.Ζ
  1. Κυριακή, 03 Μαρτίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 13
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ μου,
επισκέφτηκα τον προηγούμενο διάστημα τον γυναικολόγο μου, για να συζητήσω εκ νέου το θέμα με τις λιγότερες μέρες περιόδου μου, καθώς να κάνω και το καθιερωμένο τεστ παπ.
Τα αποτελέσματα του Τεστ Παπ ήταν φυσιολογικά ενώ κι εκείνος μου διευκρίνησε, όπως κι εσείς, ότι θεωρεί απίθανο να έχουμε να κάνουμε με κλιμακτήριο και λόγω της ηλικίας μου (29 ετών χωρίς κληρονομικότητα αντίστοιχη), συνεπώς δεν μου έγραψε ορμονολογικές εξετάσεις.
Το μόνο εύρημα στον ενδοκολπικό υπέρηχο ήταν πολυκυστικές ωοθήκες από την μια ωοθήκη, κάτι που δεν είχε βρεθεί στον τελευταίο υπέρηχο του Ιανουαρίου (μου είπε ότι ίσως είναι από την αύξηση του βάρους μου τον τελευταίο καιρό). Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν οι λιγότερες μέρες περιόδου μπορεί να εξηγούνται από αυτό το εύρημα;
Και μια επιπλέον ερώτηση που ξέρω ότι ίσως θα με μαλώσετε γιατί ήδη σας το έχω ρωτήσει: Αυτόν τον μήνα είχα αρκετά περισσότερο αίμα, 3 φουλ μέρες και 4η λίγο καφέ αποκκρίσεις). Πιστεύετε ότι πρέπει να συμφιλιωθώ με το ενδεχόμενο υστεροσκόπησης ή όπως λέγεται η εξέταση που μπορεί να αποκλίσει το σύνδρομο Asherman;
Σας ευχαριστώ θερμά.
  1. Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 14
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη!
Οχι βεβαια, δεν θα  προεβαινα σε  κατι τετοιο..Με την τακτική ομως που  ακολουθεις,  όλα και καποιος θα βρεθει για  να   σου το κανει...
Π.Ζ
  1. Παρασκευή, 03 Μαΐου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 15


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.