default_mobilelogo
  1. MagiaP
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013
  Καλησπέρα γιατρέ,
   
  πριν από 4 μήνες υποβλήθηκα σε κωνοειδή εκτομή, ύστερα απο τεστ παπ που έδειξε υψηλού βαθμού ενδοεπιθυλιακή αλλοίωση CIN II. Πήγα για επαναληπτικό τεστ παπ και πήρα στα χέρια μου τα αποτελέσματα της ιστολογικής που είχε βγει προ τεσσάρων μηνών (είχα ενημερωθεί απο το γιατρό μου πως τα περιθώρια ήταν ελέυθερα και να επιστρέψω μετά απο 4 μήνες). Το κείμενο της διάγνωσης ήταν:
   
  Τμήματα εξωτραχήλου και ενδοτραχήλου με εκτεταμένη ωρίμου και άωρου τύπου πλακώδη μετάπλαση του καλυπτικού και του αδενικού επιθηλίου και κοιλοκυτταρικές αλλοιώσεις του πολύστοιβου πλακώδους επιθυλίου ως επί ιογενούς HPV λοίμωξης.
  Μέτρια έως και ικανή πυρηνική ατυπία και πολυμορφία των κοιλοκυττάρων και διαταραχή ωρίμανσης του πολύστοιχου πλακωδούς επιθυλίου αφορούσα στο ήμισυ έως και σε όλο του το πάχος, με παρουσία και ευμεγεθων άτυπων πυρηνικών μορφών και μιτώσεων προς τις ανώτερες μοίρες του, στο πλαίσιο διαβαθμιζόμενης υψηλόβαθμης μέτριας έως και σοβαρής ενδεπιθηλιακής νεοπλασίας - δυσπλασίας HSIL - CIN II και CIN III. 
  Στη λοιπή έκταση του τραχηλικού βλενογόνου παρατηρούνται κοιλοκυτταρικές αλλοιώσεις του πολύστοιχου πλακώδους επιθυλίου και στοιχεία χαμηλόβαθμης ήπιας ενδεπιθηλιακής νεοπλασίας - δυσπλασίας LSIL - CIN I.
  Εγχειρητικά όρια: Τα εγχειρητικά όρια προς τον ενδοτράχηλο είναιι ελέυθερα αλλοιώσεων υψηλόβαθμης ενδεπιθηλιακής νεοπλασίας  - δυσπλασίας.
  Λοιπά ευρήματα: Μέτριας βαρύτητας αλλοιώσεις χρονίζουσας μέτρια ενεργού και εστιακά διαβρωτικής φλεγμονής (κυρίως κατά τον ενδοτράχηλο), τραχηλικού βλενογόνου. 


  Δεν χρειάζεται να σας πω πως απο τη στιγμή που πήρα το χαρτί στα χέρια μου κοπήκανε τα γόνατα. Πως λέει η εμπειρία σας οτι προχωρούν περιτπώσεις σαν την δική μου; Παράλληλα να σας πω πως είμαι στη διαδικασία να μείνω έγκυος εδώ και ένα 7μηνο (και εγώ και ο σύζυγος είμαστε 30 ετών), αλλά αυτή τη στιγμή είμαι τρομοκρατημένη. Ο γιατρός μου πάλι δεν με απέτρεψε, αν και τώρα ούτως ή άλλως είμαι στην αναμονή για τα αποτελέσματα του πρώτου τεστ μετά την εκτομή. Ποιά είναι η δική σας γνώμη για την επιδίωξη εγκυμοσύνης
  Ευχαριστώ πολύ. 

  Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
  Ξέχασα να αναφέρω πως έγραφε επίσης οτι δεν παρατηρήθηκαν στοιχεία κακοήθειας.
  1. Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
  Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
  Συνεργάτης του Gyn.gr
  Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
  Aγαπητη Φίλη!
  Από  το  πόρισμα  της ιστολογικης  μπορει να εισαι  ανετα  αισιοδοξη..Θα τα πας  καλα..
  Μια και  ρωτας σχετικα΄ με την εμπειρία   μου :   Επειδή εχω ενα  αρχειο  που με  παει  πίσω,  στην αρχή  της  εποχής των  Computer, θ΄αναφερθω ευχαριστως σ΄αυτήν,  κανοντας  ετσι  και   λιγο το..΄΄κομματι  μου ΄΄.. 
  Παντως, τονιζω.  ότι το κειμενο δεν  εχει επαγγελματική ακοπιμοτητα... Από  πολλά χρονια, δεν   δεχομαι  ετσσι κι αλλοιως  νέα περιστατικά... Μονον εκείνα  που είδα  παλαιοτερα,,,
  Από το 1989  μεχρι και   το 2008 διενηργησα  64  κωνοειδείς εκτομες    - εχω   πολυ περισσότερες   και   πιο  πριν,   που   εχασε τα  στοιχεια τους,  λογω καταστροφής   του χειρόγραφου αρχειου   μου σε πυρκαγια  προ 20ετίας,    καθως και καποιεες  λιγες μετά το 2008,  που δεν θέλω να τις συνεκτιμησω , μια και δεν περασε  αρκετός  καιρός..Εξυπακουεται,  ότι παρακολουθησα  τις γυναικες ολα τα χρόνια, εως  το  2008 ,  τις περισσότερες  μεχρι  και  σημερα .
  Προκειται για περιστατικά   ηλικίας  24  μεχρι  64 ετών, με  σοβαρές   δυσπλασίες  CIN 2  και   CIN 3.
  38 περιστατικα΄αφορουσαν  ηλικιες   από 21 μεχρι  40 ετών,  23 περιστατικά  ηλικιες   από 41 εως  50 ετων,  2 περιστατικα΄ απο 51 μεχρι 60   και  ενα   μονον σε  ηλικια  64 ετων..
  Από την ομαδα των γυναικων  ηλκιας  21 με 40  ετών γεννησαν παιδια  οι   8. 
  Ποτέ  η κωνοειδής   εκτομη δεν οδηγησε σε αποβολή,, Εξ αυτών,  μονον σε ενα περιστατικό 39ετών, διενεργηθηκε  καισαρική τομη.  λόγω άλλων προβλημάτων. Οι άλλες γεννησαν  φυσιολογικά..
  Δεν  μου  προσηλθε και καμία ,  στην  οποια  να προεκυψε προβλημα συλληψης,   ή  αποβολής  απο τις  υπόλοιπες.
  Υποτροπες  του CIN εμφανίστηκαν στα  επομενα χρονια  σε 3  γυναικσς  ηλικας 44,  56  και   64 ετών (σ΄αυτή την τελευεταία   η κωνοειδής εκτομή  ειχε   αμφισβητουμενα  συνορα) και αντιμετωπιστηκαν, λογω ηλκιας,  με ολικη  υστερκτομια,,
  Σε μια  γυναικα  που χειρουργήθηκε το 1991, τοτε ηλικιας  24 ετων,  προκυψε  μια  πρωτη  υποτροπη CIN III   το  1996, μία  δευτερη  το  2006 και μια  τριτη το 2009..  Το  ζευγαρι  ήταν άτεκνο   λογω σοβαρου προβληματος  του συζυγου  και συνεστησα πλεον την  ολική υστερκτομια..Η γυναικα  - την ειδα  προ  6  μηνων περιπου - ειναι  μια  χαρά ..
  Δεν ξερω  πως   το βλεπεις... Νομιζω  ότι  το αποτελεσμα  ήταν  συνολικα  καλο  και μπορεις να εισαι  αισιοδοξη,  ότι  θα   συλλαβεις  και ότι  ολα θα   πανε καλα..
  Φιλικά
  Π.Ζ
  [hr]
  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
  Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
  Σας ευχαριστώ θερμά για το χρόνο που διαθέσατε για να μου απαντήσατε και για τη λεπτομερή σας απάντηση! Να είστε καλά!
  1. Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
  Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
  Συνεργάτης του Gyn.gr
  Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
  Π.Ζ
  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4


  There are no replies made for this post yet.
  However, you are not allowed to reply to this post.