default_mobilelogo
    1. Liza_1980
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013
    Καλησπέρα σας. Μετά απο αρκετό καιρό ξανά εδώ για την πολύτιμη συμβουλή σας.
    Έμεινα έγκυος φυσιολογικά πριν απο 3 μήνες , η χαρά μας μεγάλη δυστυχώς όμως η χαρά μας δεν κράτησε πολύ γιατί στην 11η εβδομάδα το έμβρυο παλινδρόμησε, δεν ακούσαμε καρδιά στο προκαθορισμένο ραντεβού στον γυναικολόγο ενώ είχαμε ακούσει καρδούλα απο την 6η εβδομάδα.
    Η ερώτηση μου είναι η εξής, στον προγεννητικό έλεγχο και συγκεκριμένα στην καλλιέργεια κολπικού υγρού βγήκα θετική στο ουρεόπλασμα και αναρωτιέμαι μήπως αυτό το μικρόβιο φταίει για την παλινδρόμηση. Ο γυναικολόγος μου που είδε τις εξετάσεις αυτές μου είχε πει οτι στο β' τρίμηνο θα μου έδινε αντιβίωση για να φύγει το μικρόβιο και ήταν καθησυχαστικός οτι όλα πάνε πολύ καλά, τελικά δεν πρόλαβα να μπω στο β' τρίμηνο.
    Μου πρότινετε να κάνω κάποιες εξετάσεις για την παλίνδρομη? Οπως για θρομβοφιλία και για γονιδιακό έλεγχο? Να πάω σε ανοσολόγο? Θα ήθελα να το ψάξω γιατί με έριξε ψυχολογικά όλο αυτό και πραγματικά δεν θέλω να μου ξανα συμβεί.
    Και τέλος θα ήθελα να ρωτήσω μετά απο πόσο καιρό μπορώ να ξαναβάλω μπροστα για παιδάκι.
     
    Συγνώμη για το μεγάλο μου μήνυμα ξέρω οτι δεν έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο αλλά παρ'ολα αυτά όμως απαντάτε στις τόσες ερωτήσεις μας... είμαστε και πολλές τι να κάνουμε. Σας ευχαριστώ και πάλι να είσαστε καλά.
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητ'ή Φίλξ!
    Μικροβιακες διαταρχε΄ς  των  κολπικων υγρων  (γραφε:  κολπιτιδες )  ενοχοποιουνται,  ότι  μπορει να προξενησεις καπως αυξημενο  ποσοστό αποβολων, αλλα  σαφώς σε πιο προχωρημενες εγκιυμοσύνες..
    Για την  θρομβοφιλια:  Ειναι  εντονως στην μοδα-  παλαια  ειχαμε  αλλου  ειδους εξετασεις, για  άλλα -   και   βεβαια δυσκολα ενας  γυναικολογος  θα  σου πει να μην κανεις τις προβλεπομενες αιματολογικες εξετάσεις θρομβοφιλιας..
    .Για τα ΄΄ανοσολογικά΄΄   Δεν πειθουν... Σε οτι με αφορά  , δεν  τα ζητησα  ποτέ..
    Ετσι κι αλλοιως, ΄οτι και να  κανουμε  και ότι και να εξετασουμε,  περιπου  10-15%  των  κυησεων αποβοαλονται  με καποιο  μηχανισμό στο πρωτο τριμηνο.. Με κανενος ειδους θεραπεια, δεν  μπορεσαμε να μειωσουμε το ποσοστό αυτό,  ουτε κατα ενα  κόμμα..
    Μπορεις  να μεινεις  από τωρα  και  παλι  έγκυος..
    Με  βαση  τα στατιστικα΄δεδομενα,  η επομενη  σου εγκυμοσύνη - χωρις καμια εξεταση,  ήάλληξ θεραπεια -  θα  παει  κατα 90% καλα...
    Συνιστώ να  ηρεμησετε..
    Φιλικά
    π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Σάββατο, 06 Απριλίου 2013
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.