default_mobilelogo
    1. LILLYST
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013
    Καλησπέρα σας και θερμά συγχαρητήρια στην προσπάθειά σας να μας καθησυχάζετε και να μας βοηθάτε με τις συμβουλές σας.
    Είμαι 38,5 ετών μητέρα ενός αγοριού 2,5 ετών, ο οποίος γεννήθηκε με τοκετό φυσιολογικό και μια εγκυμοσύνη υπέρ-άριστη.
    Δεν καπνίζω, και δεν έχω υποστεί καμία γυναικολογική χειρουργική επέμβαση μέχρι στιγμής.
    Αισιοδοξώ να κάνω άλλο ένα παιδάκι στο μέλλον…
    Ο τελευταίος φυσιολογικός μου κύκλος ήταν στις 8/1/2013. Στις 4/2/2013 είχα έναν περίεργο κύκλο που ξεκίνησε με καφέ εκκρίσεις και κατέληξε με κάποια ροή κόκκινου αίματος όχι όμως πολύ μεγάλη.
    Υποψιάστηκα εγκυμοσύνη και μετά από δυο θετικά τεστ φαρμακείου επισκέφτηκα τον γυναικολόγο μου. Στον υπέρηχο που μου έκανε δεν είδε κάτι και με προέτρεψε να κάνω μια χοριακή εξέταση αίματος, η οποία έδειξε στις 28/2/2013 1.728 μονάδες.
    Ζήτησε να με δει μετά από μια εβδομάδα. Δεν είδε σάκο όπως περίμενε και με προέτρεψε να κάνω άλλη μια χοριακή εξέταση η οποία στις 7/3/2013 έδειξε 3.860 μονάδες. Με ενημέρωσε ότι η εγκυμοσύνη μου δεν εξελίσσεται σωστά και διέκοψα τα χάπια utrogestan τα οποία και έπαιρνα για μια εβδομάδα.
    Ζήτησε να παρακολουθώ με εβδομαδιαίες μετρήσεις την χοριακή μου.
    Στις 14/3/2013 η χοριακή ήταν 4.938.
    Στο μεταξύ (15/3/2013) έκανα –από μόνη μου χωρίς υπόδειξή του- υπέρηχο σε γνωστό μαιευτήριο όπου εκεί φάνηκε εξωμήτρια κύηση στη δεξιά σάλπιγγα.
    Τον ενημέρωσα και μου είπε να μην ανησυχώ γιατί πρόκειται για μια κύηση που έχει σταματήσει και μου είπε να συνεχίσω τις χοριακές.
    Στις 21/3/2013 η χοριακή ήταν 4.337
    Στις 28/3/2013 ήταν 2.589
    Στις 04/04/2013 ήταν 1.534
    Αύριο θα κάνω νέα μέτρηση. Στο μεταξύ χωρίς να έχω πόνους, έχω αίμα (η ροή εναλλάσσεται, άλλες φορές είναι έντονη άλλες φορές περιορίζεται στις καφέ εκκρίσεις ) τα διαστήματα 16-20/3/2013, 30/3-3/4/2013 και ξανά πάλι από χθες .
    Σας παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή Φίλη!
    Για  αναμενομενη υφεση  της  ολης καταστασης προκειται...Πιστευω  ότι  η  εγκυμοσύνη  που δνε  παει καλά  θ΄αποβληθει  (ισως απορροφηθεί)  μονη της και δεν θα χρειαστει  λαπαροσκοπικη  παρεμβαση..
    Εξυπακουεται,  ότι η στενη πρακολουθηση  από τον γυναικολογο  σου ειναι απαραιτητη, μεχρι να  υποχωρησουν  τα συμπτωματα και ν΄αρνητικοποιηθουν  οι τιμες  της HCG
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Σάββατο, 20 Απριλίου 2013
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.