default_mobilelogo
    1. Eirinakixry1989
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013
     
    Καλησπέρα. Λέγομαι ειρήνη και είμαι 24 χρονών. Μέσα Μαρτίου είχα μία αποβολή. Ήμουν 6 εβδομάδωΝ. Η γιατρός μου έκανε απόξεση. Τέλη Απριλίου ξαναέμεινα έγκυος και χθες, 29/5 απέβαλα, πάλι στις 6 βδομάδες. Την πρώτη φορά πριν αποβάλλω, είδαμε το έμβρυο κ δεν αναπτυσσόταν, χρωμωσωμική ανωμαλία είπε η γιατρός. Την δεύτερη απέβαλλα χωρίς να το δούμε, δεν χρειάστηκε και απόξεση. Κατά την γνώμη σας, τι μπορει να έφταιξε; Σε πόσο καιρό πιστεύετε ότι μπορώ να ξαναπροσπαθήσω; Είναι φυσιολογικό που και οι 2 εγκυμοσύνες ήταν στην 6η βδομάδα αλλά η μία μόνο χρειάστηκε απόξεση; Σκέφτηκα να κάνω ανοσολογικές εξετάσεις, είναΙ σωστό, ή να ξανσπροσπαθήσουμε για παιδάκι και ανάλογα με το πως θα πάει να δούμε μετά;
     
    Σας ευχαριστώ πολύ. 
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή  Φίλη!
    Η  πιθανότητα  αποβολης  εγκυμοσύνης  του α΄τριμηνου  κυμαινεται  γυρω στο 20% ....
    Μια  νεα εγκυμοσύνη ,  στην  περιπτωση  σου στατιστικά  θα περιμενουμε  κατά 80%  να παει  καλά, χωρις καμια θεραπεια...  Επειδή εισια  μικρη , περα  αποο την καθιερωμενη  επανεξεταση μετά  την αποβολη  δεν   θα  εκαμνα τιποτε  - καμια  ειδικότερη  εξεταση -   και θα συνιστουσα  μια νεα προσπαθεια  μετα  παροδο τολαχισοτν 3-4  μηνων...
    Για την εκτιμηση  της  χρωμοσωμικης ανωμαλίας στην 6η εβδομαδα  από το  υπερηχογραφημα :  θα διαφωνησω,  ότι  αυτή   μπορει  να τεθει στην 6η εβδομαδα   ... Οι λογοι  που   μπορει να οδηγησουν στο  να μην φανεί εμβρυο  ειναι διάφοροι και οχι κατ΄αναγκη χρωμοσωματικοι...
    Σαφως  η  γιαρός σου τα γνωριζει αυτά... Ξερεις ομως  τωρα..Σε τετοιες δυσαρεστες   συνομιλιες   με τις ασθνείς  μας,  πεφτουμε  καμια  φορά και   σε ΄΄επεα πτεροεντα΄΄(= λογια  χωρίς  βαρυτητα)
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Σάββατο, 01 Ιουνίου 2013
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Δηλαδή η τρίτη εγκυμοσύνη μπορεί να πάει καλά;; Όσο για την γιατρό, στην δεύτερη εγκυμοσύνη άλλαξα, λόγω έλλειψης προσοχής και εμπιστοσύνης. Μπορεί για την δεύτερη αποβολή να έφταιγε ότι έμεινα έγκυος μέσα σε 1.5-2 μήνες και όχι σε 3-4;; Σας υπερευχαριστώ. 
    1. Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 2
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Διαπιστωνω  ότι  μας μετρας τις ...λεξεις...
    Οχι βεβαια...
    Στατιστικα΄  υπάρχει   πράγματι μία μικρη αυξηση ποσοστου  αποβολων,  αμα συλλαβει η γυναικα  στον  αμεσως  επομενο  κυκλο..  Τα  άλλα  - τρεις, τεσσερεις  η ...εξι μηνες --  ειναι αυτό  που  ειπα:  ΄΄έπεα πτερονετα ΄΄!
    Στο κατω-κατω ,  περασε  η  γυναιακ και το σοκ μιας  αποξεσης... Λογικά, θα χρειάζεται  και  καποιο μικρο διαστημα  για να  ανασυνταχθει  ψυχολογικά..
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 3


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.