user_mobilelogo
  1. elektraR
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013
 
Γειά σας!
Για μία ακόμα φορά θα χρειαστώ την βοήθεια σας. Τον προηγούμενο μήνα είχα στείλει ένα μνν ρωτώντας για τη λειτουργία των τέστ ωορρηξίας αλλά διαβάζοντας τα θέματα που υπάρχουν στο site σας μάλλον υπάρχουν πιο σοβαρές απορίες να λυθούν. Ας πάρουμε τα πράματα από την αρχή: αρχές του έτους αποφασίσαμε με τον σύζυγο μου να αρχίσουμε προσπάθειες για παιδί. Επειδή γενικά ταλαιπωρούμαι με κολπίτιδες και τραχιλιτιδες αποφασίσαμε πρώτα να κάνουμε μια κολπική καλλιέργεια τον Φεβρουάριο και βρέθηκα θετική σε ουρεόπλασμα, πήρα αντιβίωση και πλέον όλα καθαρά. Εξέταση μαζί με σπερμοδιάγραμμα έκανε και ο σύζυγος μου (31 ετών): θετικό ουρεόπλασμα και μυκόπλασμα και άκρως απογοητευτικό σπερμοδιάγραμμα. Εκείνος πήρε επίσης αντιβίωση (πλέον είναι καθαρός), καθώς και nolvadex και lecarna για ένα μήνα. Ο ουρολόγος-ανδρολόγος του έκανε και εξέταση για κυροσκύλη αν λέω καλά την λέξη και ευτυχώς δεν υπήρχε θέμα. Έκανε και εξέταση για FSH 2.20 και LH 2.85
Τέλη Απριλίου έκανε νέο σπερμοδιάγραμμα και τα αποτελέσματα είναι:
ρευστοποίηση 20 λεπτά, όγκος 1,5 ml, αριθμός 26.500.000/ml
κινητικότητα : 1η ωρα  ζωηρά - νοθρά- ακίνητα  40-20-40
                  3 ωρες                                     30-30-40
                  6 ώρες                                     20-40-40
                 12 ώρες                                      0-0-100
με ανωμαλίες κεφαλής 10% και ανωμαλίες αυχένα 5%
Ο ουρολόγος του έδωσε να συνεχίσει τα παραπάνω φάρμακα για 3 μήνες και μας είπε να έχουμε στοχευμένες επαφές στις γόνιμες μέρες μου, γι' αυτό πήραμε και τα τέστ ωορρηξίας. Οπότε στην ουσία το πράσινο φώς για την έναρξη των προσπαθειών το πήραμε τον Μάιο. Ο γυναικολόγος πρότεινε να πάρουμε και σιρόπι για την γλοιότητα αλλά ο ουρολόγος λέει δεν παίζει ρόλο η γλοιότητα στη σύλληψη, και δεν το πήρε.
Ας έρθουμε τώρα σε εμένα (27 ετών). Μαζί με την καλλιέργεια έκανα και προγεννητικό έλεγχο (όλα καλά) αλλά ο γυναικολόγος ακόμα και σήμερα δεν θεωρεί απαραίτητο να κάνω εξετάσεις για ορμόνες πέρα από θυροειδή (επίσης μια χαρά), γιατί ο κύκλος μου λέει είναι σταθερός με +- 2 μέρες απόκλιση.
Αδιαθέτησα 9 Μαίου, συμπτώματα ωορρηξίας είχα τις 23/5 το απόγευμα και τις 24/5 το πρωί (16η μέρα) το τέστ ήταν θετικό οπότε εκείνη την μέρα και τις 2 επόμενες είχαμε επαφές. Στις 31/5 (22η μέρα του κύκλου) έκανα υπέρηχο άνω κάτω κοιλίας (προληπτικός ετήσιος έλεχγος) όπου η ακτινολόγος σημείωσε πάχος ενδομητρίου 7,6 χιλ και διαστάσεις μήτρας 7,86 Χ 5,01Χ 3,35 εκ και ο γυναικολόγος το βρήκε απολύτως φυσιολογικό και δεν μου έκανε και κολπικό υπέρηχο. Αδιαθέτησα στις 6/6... Πράμα που δεν κατάλαβα αν είναι φυσιολογικό αφού από οτι έχω διαβάσει αδιαθετούμε 14 μέρες μετά την ωορρηξία..
Από τη σελίδα αυτή πληροφορήθηκα οτι σημαντικό ρόλο παίζει και το θερμοδιάγραμμα και έτσι αυτό τον μήνα μαζί με τα τεστ ωορρηξίας κάνω και θερμομέτρηση κάθε πρωί και θα στείλω στο τέλος του μήνα για αξιολόγηση.Αυτή τη στιγμή είμαι κάπου στη μέση του κύκλου.
Τώρα αφού σας είπα το ιστορικό μας να κάνω τις ερωτήσεις μου:
1. να πάρει ο σύζυγος το σιρόπι για γλοιότητα? επίσης με τα αποτελέσματα του σπερμοδιαγράμματος πόσο συχνά πρέπει τελικά να έχουμε επαφή από όταν βγαίνει θετικό το τέστ?Εγώ τα τέστ τα σταματάω μόλις βγεί θετικό πρώτη φορά οπότε και έχουμε επαφές, κάνω σωστά ή πρέπει να συνεχίζω μέχρι να ξαναέχω αρνητικό αποτέλεσμα και τότε να αρχίζουμε τις επαφές?
2.Να επιμείνω για κολπικό υπέρηχο και ορμονικές εξετάσεις?καθώς και για περαιτέρω δικές μου εξετάσεις?
3.Έκανα Τεστ-παπ στις 4/6  (27η ημέρα κύκλου) και μου έβγαλε μια ελαφρά τραχιλίτιδα ενώ κολπική καλλιέργεια που έκανα την ίδια μέρα ήταν αρνητική.. Έχω από το 2007 που εμφανίζω τραχηλίτιδα στο τεστ-παπ..πιστεύετε ότι πρέπει να αρχίσω το ψάχνω μήπως είναι κάτι πιο σοβαρό?Επίσης ο γιατρός μου έδωσε να βάλω κολπική κρέμα..κάνει την βάλω τώρα ή μπορεί να επηρεάσει τη σύλληψη?
4. Τέλος ένα άλλο θέμα που όμως δεν ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο είναι το βάρος μου 1,65 ύψος και 44-45 κιλά... Όλα μου τα χρόνια όμως είμαι έτσι και παλιότερα ούτε με την βοήθεια διαιτολόγου κατάφερα κάτι. Να σημειώσω οτι όλες οι αιματολογικές εξετάσεις μου είναι φυσιλογικές.
Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα αλλά θεώρησα οτι έπρεπε να αναφέρω όλο το ιστορικό για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη!
Στην  ερωτηση  1 :  θεραπειες  δεν  μπορει να  υποδειξουμε  από την σελιδα,  Οτι λεει ο γιατρός του,  που γνωριζει το περιστατικό ..
Στην ερωητη 2 :  Σε οτι με αφορά  -ειδικα΄ οταν υπάρχουν προβληματα   στο  σπερμοδιαγραμμα, συνιστω να γινει κατα δυνομιν  πολυ κοντά,  η  και ακριβώς στην  γονιμη μερα  (αυτό,  οταν εχεις το θερμοδιάγραμμα ) ενα Postcoital -test  ή  αλλοιως   και Sims  Huhner-test,  καπου 8-16  ωρες  μετα  τις σχεσεις ... Αν εικει βρεθουν  ικανοποιοητικα  πολλά   σπερματοζωαια στην τραχηλικη βλεννα, τοτε  με το σπερμοδιάγραμμα  δεν θα υπάρχει προβλημα..
Δες  αν θες και  στο :     http://www.youtube.com/watch?v=OdpEYhujKM0
Παραλληλα  ι γιατρός   θα μετρηει  με διακολπικο υπερηχο την διαμετρο  του  ωοθυλακιου (πρεπει να  ειναι τουλαχιστον  18 χιλ,) , καθως και το παχος του ενδομητριου (πρέπει να ειναι τουλαχιστον 8 χιλ )
Στην ερωτηση  3 για το θεμα της τραχηλιτιδας:  θα το δει ο   γιατρός με μία κολποσκοπιση...
Η χρηση  κολπικων σκευασματων  κοντά   στην γονιμη μερα, δεν ειναι  οτι το καλλίτερο
Στην  ερωτηση 4,  με το βαρος:  Εν ταξει, εισαι  απο τις λεπτες, με κανονικο  ομως  κυκλο.. ... Δεμ βλεπω εκει το προβλημα... Ασε το  αυτό..
Κατα τα  άλλα ΄΄ τα  λεμε΄΄...
Φιθλικά
Π.Ζ.
[hr]
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
Εκάβης 1 4 όροφος Τηλ: (2310) 828594 Fax : Τ.Κ. 54621, Θεσσαλονίκη email: [email protected]
  1. Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας!
  1. Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.