default_mobilelogo
  1. aganaktismeni
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013
   
  Γιατρέ καλησπέρα,
  Είμαι 22 ετών και έχω σταθερή σχέση τα τελευταία 5 έτη.
  Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομη αν και όλο αυτό που τραβάω ξεπερνάει πλέον το ένα έτος. Φαγούρα και τσούξιμο στο αιδοίο ένα χρόνο πριν με οδήγησαν σε γυναικολογικές εξετάσεις για  μύκητες  κτλ που δεν έδειξαν τίποτα. Ακολούθησε γενική και καλλιέργεια ούρων που επίσης δεν έδειξαν κάτι καθώς και τεστ παπανικολάου που ήταν καθόλα φυσιολογικό. Επειδή όλα συνεχίζονταν (βασικά η φαγούρα καθώς και πόνος στην επαφή) πήγα σε άλλους 3 γυναικολόγους και 2 δερματολόγους. Όλοι έβλεπαν μια αιδοιίτιδα (καθώς είχα και κοκκινίλα στο αιδοίο) που δεν τη θεωρούσαν κάτι σημαντικό και μου έλεγαν να αλλάξω σαπούνια, εσώρουχα, να πλένομαι με χαμομήλια κτλ. Όλα αυτά δεν έκαναν τίποτα. Μόνο η μια δερματολόγος έριξε ένα οξύ που άσπρισε (όχι όμως στο σημείο αυτό που το ακούμπησε μόνο, αλλά ολόκληρη η γύρω περιοχή) και έτσουξε και είπε ότι δεν το χει ξαναδεί και να το ψάξω, να κάνω βιοψία γιατί μπορεί να είναι προκαρκινικό ή καρκινικό στάδιο. Ακολούθησε κολποσκόπηση που δεν έδειξε κάτι (εσωτερικά ήταν όμως κι αυτή) και άλλαξα πάλι γυναικολόγο. Ο νέος σκέφτηκε να μου κάνει πλήρη καλλιέργεια αιδοίου που έδειξε πρωτέα στο δέρμα του αιδοίου. Έκτοτε έχω κάνει 3 θεραπείες διαφορετικές και δεν έχει φύγει το μικρόβιο. Πρόσφατα βρέθηκε και στο σπέρμα του συντρόφου. Δεν έχει ολοκληρωθεί η θεραπεία του για να ξέρω αν σε αυτόν είχε αποτέλεσμα. Τέλος να προσθέσω πως εκτός από την κοκκινίλα έχουν βγει κάποια ασπράκια στην περιοχή, όχι υπερυψωμένα αλλά συνεχόμενα γύρω από τα μικρά χείλη (είναι βασικά σαν να έχει ασπρίσει εκεί γύρω το δέρμα). Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι τα εξής:
  [ol]
  [li]Πιστεύετε πως τα συμπτώματα που έχω (πολύ φαγούρα, ελαφρύ τσούξιμο πιο σπάνια, πόνο στην επαφή) καθώς και η κοκκινίλα και τα ασπράκια είναι από τον πρωτέα;[/li]
  [li]Αν όχι θα συστήνατε να κάνω βιοψία αιδοίου; Ο γιατρός μου λέει πως δε χρειάζεται με αυτά που βλέπει να κάνω βιοψία, και τον εμπιστεύομαι, αλλά μια δεύτερη γνώμη είναι πάντα πολύτιμη.[/li] [/ol]
  Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και συγγνώμη αν σας κούρασα με το τεράστιο μήνυμά μου.
  Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
  Γιατρέ καλημέρα,
   
  Συγγνώμη που επαναφέρω το θέμα, απλώς νομίζω πως καταλάθως διέφυγε της προσοχής σας.
  1. Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
  Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
  Συνεργάτης του Gyn.gr
  Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
  Αγαπητή Φίλη!
  Το περιστατικό ειναι ακατάλληλο  για  να εχει κανείς  άποψη μεσω διαδικτυου ...
  Αιδιοιτιδα τοσο επιμονη, σε ηλικία  22 ετων δεν μου έτυχε
  Αιδιοιτιδα  από  πρωτέα δεν ειδα ... Αυτό  ωστοσο  θα πρέπει με την σχετική θεραπεια  να  εχει  σαφη βλετιωση...
  Λογικά,  αν αυτή δεν  επιτευχθει,  θα πρέπει να  σκεφτει κανείς  και την  μικροβιοψία μετά  από  δοκιμασια    οξικου οξέως..(οπως ήδη  προταθηκε μετα απο σχετική αιδοιοσκοπιση)
  θα το  δουν οι γιατροι σου...
  Δεν ειναι  εξ  άλλου  ουτε επωδυνη,  ούτε  επικινδυνη  διαδικασία..Δεν  εχεις να  χασεις   τιποτε...
  Φιλικά
  ΠΖ
  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2


  There are no replies made for this post yet.
  However, you are not allowed to reply to this post.