default_mobilelogo
    1. Ουρανία
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013
    Καλησπέρα σας!
    Ήθελα να σας ρωτήσω το εξής. Με τελευταία περίοδο 23/7 σήμερα 26/8 έκανα β' χοριακή και βγήκε 157. Δεν είναι κάπως χαμηλή; Επίσης, ήθελα να σας πώ ότι θηλάζω ακόμα πρωί και βράδυ τον 7 μηνών γιό μου. Βλεπετε ότι αυτή η εγκυμοσύνη δεν θα προχωρήσει; Τί πρέπει να κάνω, να ξαναμετρήσω τη χοριακή; Μπορεί να επηρεάσει την πορεία της εγκυμοσύνης αρνητικά ο θηλασμός;
    Ευχαριστώ πολύ
    Α.
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Aγαπητπη  Φίληγ!
    Λογω θέρους,  λειψαμε   λιγες μερες και  μειναμε  με τις απαντησεις  πισω..
    Στο ερωτημα σου τωρα :  Οχι, στο σταδιο  που διανυεις,  ο  θλασμός  δεν επηρεάζει  (ακομη!).. Αν  η εγυμοσύνη δεν παει  καλά, τοτε αυτό  οφειλεται  σε αλλους  λογους..
    Εναι  βεβαια  λογικό,  ότι  ωοθυλακιορρηξέις  που  επερχοντια κατατην διαρκεια του  θηλασμου,  μπορεί να μην ειναι  καμια φορά ποιοτικά  όπως πρεπει,  ώστε  η εγκυμοσύνη  που θα  προκυψει να ειναι καταδικασμενη  σε απβοολή... Αν όμως η  ωοθυλκιορρηξαι ήταν καλη  και  το...mix επισης (σπερματοζωαριο - ωάριο ) ,  ο θηλασμόε δεν   επηρεάζει την  εξελιξη  της   αμεσα  αρνητικά...
    Ακουγεται    ωστοσο  και λογικό,  ότι  μια γυναικα που  ενα παιδί απ΄εξω της...ρουφά το γαλα   κι ενα  απο  μεσα -  που  μεγαλωνει -  της ρουφα  ότι άλλο  μπορει,  δεν  ειναι  το καλλιτερο...
    Βεβαια,  δεν  εχω  υπ΄ οψη  μου  - το εψαξα  και λιγο - να υπάρχει  τετοια  στατιστική,  που  να  απιβεβαιωνει  επιστημανικά   τα ΄΄αρνητικά ΄΄  μιας τετοιας συγκυρίας...
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητέ κύριε Ζησόπουλε,
    σας ευχαριστώ! Είστε πάντα πρόθυμος να βοηθήσετε! Να σας ενημερώσω συμπληρωματικά ότι τρεις μέρες μετά την πρώτη χοριακή που βγήκε 157, δηλ στις 29/8 έκανα νέα μέτρηση και βγήκε 558. Μετά από αυτό, μπήκα σε διαδικασία αποθηλασμού, μήπως και ενισχύσω την κατάσταση. Τώρα θηλάζω μόνο μία φορά την ημέρα και σιγά σιγά θα το κόψω τελείως.. Τη δευτέρα θα πάω και για υπέρηχο και θα δούμε.. Ελπίζω μέσα σε όλες αυτές τις αντιξοότητες η νέα εγκυμοσύνη να πάει καλά!
    Και πάλι ευχαριστώ!
    Α
    1. Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 2
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγπητή Φίλη!
    Σωστά  έπραξες... Θα δουμε  λοιπον..
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 3
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητέ κύριε Ζησόπουλε
    τελικά είχατε δίκιο. Η ωορρηξία δυστυχώς δεν ήταν προφανώς καλή λόγω του θηλασμού και ήδη από την Παρασκευή ξεκίνησε αίμα που από χθες αυξήθηκε, συνδυαζόμενο με εντονους πόνους περιόδου. Ο γιατρός μου είπε να περιμένουμε το σαββατοκύριακο μήπως ο οργανισμός καθαρίσει από μονος του μια και ήταν ακόμα νωρίς στην εγκυμοσύνη και να δούμε με υπέρηχο μέσα στην εβδομάδα αν είναι όλα εντάξει. Νομίζω δε ότι σήμερα απέβαλα το κύημα, αν κατάλαβα καλά βέβαια. Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω το εξής: μπορεί οντως να καθαρίσει ο οργανισμός μόνος του ή πρέπει σε κάθε περίπτωση να γίνεται απόξεση; Είναι επικίνδυνο αν δεν κάνει κανείς; Και πάλι σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σας
    Α.
    1. Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 4
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αν  η αιμορροια  σταματησει μεσα  σε 10 ημερες, τοτε κατα την αποψη  μου , κατα κανονα δεν χρειαζεται τιποτε.. Οπωσδηποτε βεβαια  θα ριξει  συνοτμα και ο  γυναικολογος σας  μια ματια  υπερηχογραφικως..
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 5


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.