default_mobilelogo
    1. ββ
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013
     
    Καλησπέρα σας!Είμαι 26 χρονών και πριν 2,5 μήνες περίπου είδα 1 κονδύλωμα πίσω.Έκανα στο γυναικολόγο τεστ παπ ,το καυτηρίασα και μου δωσε βιταμίνες (moducare,felicine,eviol) μετά από 2 μέρες είδα άλλο ένα περιπρωκτικά που δεν το βλεπε η γυναικολόγος ενώ της το δειξα και πήγα στο νοσοκομείο και μου το καυτηρίασε μία αφροδισιολόγος.Επίσης επειδή προυπήρχε πρωκτική επαφή με βασανίζει το ερώτημα αν πρέπει να κάνω ορθοσκόπηση.Ο γυναικολόγος μου πε ότι επειδή δεν είναι πολλά έξω λογικά δεν υπάρχει κάτι μεσα.Στεναχωρέθηκα πάρα πολύ απ όλο αυτό.Έπαθα κρίση πανικού και πριν 7 μέρες πήγα σε έναν αφροδισιολόγο να ρωτήσω μήπως φταίνε και αυτά τα χάπια που πέρνω ήδη ένα μήνα και θα πέρνω για άλλους 2,και μου πε ότι δεν χρησιμεύουν σε κάτι.Τον ρώτησα για την ορθοσκόπηση γιατί ήθελα να πάω για να ηρεμήσω και μου πε να σιγουρευτώ ότι δεν έχω άλλο περιπρωκτικά για να μη το κολλήσω με την εξέταση μέσα και αν θέλω μόνο άμεσα μετά τον έλεγχο μέσα σε 1-2 μέρες.Του είπα ότι δεν έχω αλλά με εξέτασε και μου βρήκε 3ο,εγώ δεν μπορούσα να διακρίνω κάτι και μου το καυτηρίασε.Δεν πήγα να κάνω ορθοσκόπηση γιατι φοβήθηκα από αυτό που άκουσα.Κανένας δεν μου χει δώσει κρέμα.Μου πε ότι η aldara μπορεί να μου φέρει άσχημες παρενέργειες που έχω ευαίσθητο δέρμα και πάλι όταν τη σταματήσω μπορεί να ξαναβγάλω.Φοβάμαι μην έχω μέσα και αν κάνει να εξεταστώ ή μην βγάλω άλλα.Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω πια να αποτρέψω την επανεμφάνιση τους.Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας πάρα πολύ..
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή  Φίλη! Η  ιογενής προσβολή εχει ισως μετεφυτευτει και  σε  άλλα σημεια της δερματικής  επιφανειας  στην  περιοχή  και  μπορει  φυσικά  να  προξενήσει  κι εκεί  κονδυλωματα... Η θεραπεια  μπορει να  γινει  ατυχώς  μονον οταν αυτά ειναι ορατά..  Φυσικά  θα  περασουν,  όπως λεει  ο κοσμος,  όταν ΄΄κανουν τον  κυκλο  τους '' .. Αυτό το διάστημα  μπορει  να σου παρει    μερικους  μηνες , σπανιωτερα  ισως  και ενα χρονο.. Στο διαστημα αυτό  θα κανεις 3-4 επισκεψεις  στον γυναικολογο  σου... Η θεραπεια  με το σκευασμα  στο οποιο αναφερθηκες  ειναι  επισης αποτελεσματική  και οχι  τοσο βασανιστική,  αν καλυψει κανείς  μονον  μικρη επιφανεια θεραπειας,, Δες τις σχετικές οδηγίες.. Φιλικά Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    To σκεύασμα χρησιμοποιείται όσο υπάρχουν κονδυλώματα μόνο και όχι για να προλάβω άλλα?Έχω συνεχώς στο μυαλό μου αν πρέπει να κάνω ορθοσκόπηση.Επειδή εμφανίστηκαν περιπρωκτικά.Μήπως υπάρχει κάτι που δεν φαίνεται και γω το αφήνω..Θέλω να μαι σίγουρη για όλα..Φοβάμαι πολύ το ενδεχόμενο όμως που άκουσα ότι μπορεί με την εξέταση να μεταφέρω κάτι μέσα.Τι θα μου συστήνατε γιατρέ?Θέλω πραγματικά να ηρεμίσω.Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο και το ενδιαφέρον σας..Είναι αξιοθαύμαστο αυτό που κάνετε..
    1. Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 2
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    https://www.gyn.gr/images/phocagallery/kolp%209.jpg
    Κολποσκοπική εικάνα, μετά  από επίθιξη του τραχήλου της  μήτρας νεαρής γυναίκας,  με  οξικό  οξύ (ξύδι!).  Τυπική για  προσβολή από HPV  λευκάζουσα περιοχή γύρω  από το  τραχηλικό στόμιο. Περιστατικό ιατρείου μας.
     
    Αγαπητή Φίλη!
    Προληπτικά, δεν  μπορεί να κανεις τιποτε.. Αυτό  που  μπορεί να γινει  είναι,  να θεραπεύει κανείς αυτό  που  ειναι  ορατό..Δεν  ειναι σκόπιμο  να ΄΄καψουμε΄΄  όλο το αιδοιο  για  προληπτικούε λογους...!
    Για το θεμα της ορθοσκοπισης: 
    Σαν  υπερβολικό  μου  φαίνεται  και  σε ότι με  αφορά, δεν  το εχω  συστησει  ποτέ σαν  εξεταση ρουτινας με  ένδειξη το HPV.
    Εχε υπ΄ όψη  σου,  ότι περιπου  70%  του σεξουαλικά  ενεργού πληθυσμού, έxoυν έλθει κάποτε σε επαφή με  στελεχη  ιων HPV,  χωρις  η πλειοψηφία  του ν΄αντιληφθει  την ύπαρξη  συμπτωμάτων  κι  εχουν βεβαια  αυτοϊαθεί.. Εν πασει περιπτώσει,  με το ειδος της εξετασης,  θα περιμενα  για το  προναφερθεν  σε προηγουμενο   μύνημα  μου  χρονικο  διάστημα.
    Και κατι ακόμη:  Τα σημαντικά  ειναι  η κολποσκόπιση  και   το  Pap-test..  
    Φιλικά
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 3


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.