user_mobilelogo
Marw και 276 επισκέπτες
  1. papi
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2014
 
Είμαι 26 χρόνων.Εχω κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα εδώ και 2 μήνες περίπου όπου με την σεξουαλική επαφή και μόνο έχω αίμα μικρής ροής χρώματος κανονικού ακριβώς μετά την επαφή το οποίο συνεχίζεται και τις επόμενες 2 μέρες έχοντας αλλαγή χρώματος σε καφε.Εχω κάνει το τεστ Π.α.Π. από το οποίο βρέθηκε μια μικρή κολποτραχυλιτιδα.Για τη θεραπεία της πήρα αλοιφή dalacin η οποία μου χορηγήθηκε για 7 ημερες.Με τη πρώτη επαφή όμως είχα το ίδιο συμπτομα.ετσι απευθύνθηκα πάλι στο γιατρό όπου μου συνέστησε εξέταση κολπική καλλιέργεια από την οποία βρέθηκε ότι όλα αυτά που δείχνει αυτή η εξέταση ήταν αρνητικά εκτός από πυοσφαίρια ''σπανια 1-2'' και πολλές αποικίες μυκήτων Candida sp.Για αυτά τα αποτελέσματα μου χορηγήθηκε sporanox χάπια των 6 και ντακταριν 400 υποθετα.Οπου και πάλι δεν είδα αποτελεσματα.εγινε πάλι επίσκεψη στο γιατρό όπου μου συνέστησε κάποια ορμονικά χάπια για τα οποία εγώ δε δέχομαι τη λήψη τους.Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι έχω κάνει και κολπικό υπέρηχο ο οποίος έδειχνε μήτρα εμπρόσθιας κλήσης και ωοθήκες φυσιολογικής υφης.Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας και αν υπάρχει κάποια άλλη εξέταση που πρέπει να κάνω και αγνοώ έτσι ώστε να μην υπάρχει σαν τελευταία λύση η ορμονοθεραπεία για την περίπτωση μου.Περιμενω με αγωνιά την απάντηση σας.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΝΤΑ
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  φίλη! Κατ΄  αρχήν, μετά από τοσες   γυναικολογικές  εξετάσεις,  μπορουμε να  πουμε   με  βεβαιότητα, ότι δεν έχεις  κάτι σοβαρό.  Η  candida  δεν  μπορεί  βέβαια  να ευθύνεται  για την αιμόρροια μετα  από σχέσεις. Η  υποθεση εργασίας  που κανω,  είναι  ότι προκειται  με μεγάλη πιθανότητα   για τραχηλίτιδα - ενδοτραχηλιτιδα.  Ο  γιατρός  σου  θέλησε με την ορμονική   αγωγή ν ΄αποκλεισει   τον  ορμονικό  παράγοντα,  που θα  ήταν επισης  δυνατόν  να   υφίσταται. Πιστέυω,  ότι   το επόμενο βήμα  που θα σου προτείνει  θα είναι   ο  κολποσκοπικός έλεγχος  του τραχήλου  και  αν  εκεί βρεθεί  εικόνα τραχηλιτιδος,  θα  συστήσει   την   κρυοπηξια (ή  θερμοπηξία,  ή laser) στην περιοχή,  οπότε το πρόβλημα θα λυθεί.  Η  διαδικασία  είναι   σε επίπεδο  ιατρείου,  απλή,  ακίνδυνη   και αποτελεσματική. Αν  πάλι  δεν βρεθεί  αιτία  από τη εξεταση αυτή  και το σύμπτωμα  εμμένει,  θεωρηικά θα έπρεπε  να  κλιμακωθεί η διαγνωστική, με κλασματική απόξεση (αποξεση   ενδοτραχηλου  και ενδομητριου  ξεχωριστά  και  ιστολογική εξέταση   ξεσμάτων ),  ή  έστω  με  υστεροσκοπιση,  προκειμένου να αντιμετωπιστεί  καποιος  μικρός πιθανότατα ενδοτραχηλικός  πολυποδας,  που δεν  φαινεται  με την μεχρι τωρα  διαγνωστική. (αρεκτά   συχνο  φαινόμενο) Ειδικά   με  τις  παρμεβατικές  διαγνωστικές επεμβασεις  (που χρειάζονται  νάρκωση),  θα περιμενα   λίγο.  Τα περισσότερα  μικροπραγματα  περνούν   από  μονα τους  με τον καιρό. Ολα  τα παραπάνω,  είναι  μία   πρόταση  ''σχεδίου  μαχης''   στην προκειμένη περίπτωση.  Η  σειρά  των ενεργειών,  μπορεί  από γιατρό  σε γιατρό  ν΄ αλλάξει,  που δεν  σημαίνει  βέβαια  λανθασμένη   προσπέλαση. Περιμένε  λοιπόν  τι θα προτεινει  ο  γιατρός  σου.  Ισως  δεν χρειαστεί  τιποτε απ΄ όλ΄ αυτά, μια  και  το σύμπτωμα σου  μπορεί να μην  ξαναφανεί  στον  επόμενο  κυκλο.   Με  φιλικούς  χαιρετισμούς Π.Ζ.
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.