user_mobilelogo
Κοφινάκος Παναγιώτης , litsaki_p , Nancy_sbr , irenee και 303 επισκέπτες
  1. PAPADOP
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013
 
Καλησπέρα,πριν ένα χρόνο έκανα τεστ παπ και τα αποτελέσματα έδειξαν στοιχεία ατυπίας του πλακώδους επιθηλίου του τραχήλου(ASCUS κατα bethesda).Μετά από λίγες μέρες κάναμε με το γυναικολόγο καυτηρίαση της περιοχής και ξεκινήσαμε να κάνουμε τεστ παπ κάθε 3 μήνες.Στα 2 πρώτα τεστ το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και όλα έδειχναν φυσιολογικά.Στο τελευταίο τεστ το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο με το αρχικό,ο γυναικολόγος μου έιπε πως δεν είναι σπάνιο να μην έχει φύγει τελείως ο ιός και ότι πρέπει να ξανακάνουμε τη καυτηρίαση της περιοχης και να συνεχίσουμε πάλι με έλεγχο τεστ παπ για ένα χρόνο κάθε 3 μήνες.Μου είπε επίσης πως αν δεν φύγει τελείως ο ιός πρέπει να προχωρήσουμε σε κωνοειδή τομή του τραχήλου.
Εγώ έχω 2 ερωτήσεις: 1)μετά απο τη κωνοειδή εκτομή μπορώ να κάνω παιδιά?Είμαι 21 ετών και ο γιατρός μου έιπε πως μόνο έπειδη είμαι τόσο νέα δεν κάνει από τώρα αυτή την επέμβαση και ότι θα την έκανε αμέσως σε μία γυναίκα με παιδιά.
Και 2)Πριν το μάθω είχα επαφές με το συντροφό μου χώρις προφύλαξη,πρέπει να κάνει κάποια εξέταση?Υπάρχει περίπτωση να τον έχω κολλήσει κάτι?
 
Ευχαριστώ πολυ
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη. Πρώτον, δεν κάνουμε καυτηριασμό κάθε τρεις και λίγο λόγω ASCUS, δεν υπάρχει κανένα ιατρικό πρωτόκολλο που να το αναφέρει. Δεύτερον, δεν κάνουμε κωνοειδή εκτομή για παρόμοια ευρήματα. Αν μπορώ να συστήσω κάτι, εξ'αποστάσεως, πριν κάνεις το επόμενο βήμα, ζήτησε μία δεύτερη γνώμη, από κάποιον συνάδελφο, από κοντά. Φιλικά Π.Κ.  

  1. Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
 
Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας,θα ήθελα πολύ να μου πείτε και σεις τη γνώμη σας για τα αποτέσματα του τεστ παπ (Σε λίγες περιοχέςτων επιχρισμάτων διακρίνονται πλακώδους τύπου κύτταρα με διογκωμένους,ανισομεγέθεις και ελαφρώς βαθυχρωματικους πυρήνες,σπανίως διπυρήνωση και υπερκεράτωση.)Και σαν συμπέρασμα:επιχρίσματα με λίγα στοιχεία ατυπίας του πλακώδους επιθηλίου του τραχήλου,μη προσδιοριζόμενης σημασίας,ASCUS κατά bethesda.
Σαν σχόλιο η κυτταρολόγος έγραψε:συνίσταται επανάληψη σε τρείς μήνες,με κολποσκοπικό έλεγχο.
Μαυτά τα στοιχεία εσείς μπορείτε να μου πείτε ποιά είναι η κατάλληλη θεραπεία?Για να ξέρω τι περίπου πρέπει να ακούσω απο το γυναικολόγο που θα πάω για μια δεύτερη γνώμη και να ξέρω ότι είναι σωστό.
  1. Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη. Πιο ξεκάθαρη απάντηση από το σχόλιο της κυτταρολόγου, δεν υπάρχει. Επανέλεγχος με νέο τεστ παπ σε 3-4 μήνες. Φιλικά Π.Κ.

  1. Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
 
Καλησπέρα,
Πριν πάω σε δεύτερο γυναικολόγο ζήτησα να μου εξηγήσει ο γυναικολόγος μου για ποιόν λόγο θεωρεί ότι πρέπει να κάνουμε καυτηρίαση και αν ο ιός hpv θα φύγει τελείως μετά την επέμβαση.(θα ήθελα να τονίσω ότι ένω μου είπε οτι οφείλεται η βλάβη σε στέλεχος του hpv δεν μου είπε να κάνουμε κάποια άλλη εξέταση για να δούμε ποιό στέλεχος του ιού είναι).Και στις δύο ερωτήσεις μου έδωσε την ίδια απάντηση:ότι ο ιός μπορεί να εξαφανιστεί τελείως μετά την επέμβαση(ενώ μετά τη πρώτη καυτηρίαση ο ιός ξαναεμφανίστηκε).Αυτό ισχύει?Εγώ σε οποιαδήποτε πηγή βρήκα είδα ότι όποιος κολλήσει hpv μένει φορέας για πάντα.
  1. Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Κοφινάκος Παναγιώτης
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή φίλη. Όταν υπάρχει επιβεβαιωμένη μόλυνση από τον ιό των κονδυλωμάτων, δεν υπάρχει τρόπος να εξαφανιστεί εντελώς από τον οργανισμό. Οι όποιες ενέργειες γίνονται, είναι για να μην εξελιχθεί σε σοβαρότερη βλάβη και να μη μεταδίδεται από τη γυναίκα στον σύντροφό της. Ας το κλείσουμε εδώ το θέμα. Φιλικά Π.Κ.

  1. Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.