user_mobilelogo
georvaia και 531 επισκέπτες
  1. dan83
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014
Καλησπέρα γιατρέ, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Αληθεύει ότι μετά από λήψη αντισυλληπτικών για μικρό σχετικά χρονικό διάστημα π.χ. 6 μήνες, οι πιθανότητες σύλληψης είναι στατιστικά αυξημένες; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! Ναι, ήταν  κατι  που  πριν δεκαετίες χρησιμοποιουσαμε σαν  θεραπευτική προσεγγιση διαρκειας  3μηνου,  σε γυναικες με  μικροτερες καθυστερησεις  στον  κύκλο   και παραλληλα τυχον διαταραχη της  ωοθυλακιορρηξίας  που γινόταν αργά..  Με την  χορηγηση  του  αντισυλληπτικου  και την  ΄΄καταστολή΄΄  της   ΄΄κακιάς ΄΄  ωοθυλακιορρηξιας  {για   την ακριβεια, την καταστολή των  γοναδοτροπινών απο την  υποφυση  (FSH -LH)} , παρατηρηθηκε ότι σε  καποιες από αυτές  τις γυναικες  εμφανιζονταν  καλες  ωοθυλακιορρηξίες   και   κυκλοι  28 περιπου  ημερων.. Το φαινομενο ονομαζόταν   Rebount effekt. Σημερα βεβαια,  που υπαρχει  άλλη εξέλιξη  στην αντιμετωπιση  τετοιων προβληματων,  η χορηγηση αντισυλληπτικών σαν... θεραπεια... στειρότητας,  δεν  πολυχρησιμοποιεται.. Ειναι παντως γεγονός,  ότι  ολοι μας  συνιστουμε,  κατα τους  πρωτους 2-3  μηνες  μετα από   διακοπή του αντισυλληπτικού (όταν  δεν υπαρχει παραλληλα  επιθυμια  συλληψης),  να λαμβανονται μετρα. (προφυλακτικο!) Φιλικά Π.Ζ

  1. Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για την προηγούμενη απάντησή σας αλλά έχω ένα προβληματισμό και θα εκτιμούσα πολύ τη βοηθειά σας.Είμαι 31 χρονών, έπαιρνα τα gynofen35 για 6 μήνες. Τα σταμάτησα τον Δεκέμβριο που μας πέρασε για να μείνω έγκυος. Έχουν περάσει δύο κύκλοι στους οποίους οι επαφές μας ήταν τακτικές και έχω αδιαθετήσει κανονικά. Ο ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος καθώς και το τεστ παπ ήταν πολύ καλά. Επίσης το βάρος μας είναι κανονικό καθώς και ο θυροειδής μου δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.Γνωρίζω ότι το διάστημα είναι πολύ σύντομο, αλλά εφόσον μετά τη ληψη αντισυλληπτικών υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες σύλληψης για σύντομο χρονικό διάστημα γιατί δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμα; Υπάρχει περίπιτωση να οφείλεται σε άγχος;Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.  
  1. Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Λεμε,  ότι υπάρχουν καποιες μεγαλυτερες. Το  ΄΄πόσο μεγαλυτερες  ΄΄ειναι, δεν ειναι  ακριβως γνωστό..  Το ότι  η ΄΄μεθεδος ΄΄ περιπου εγκαταληφθηκε, συνηγορεί,  ότι  αυτές ειναι  ελαχιστα περισσότερες...Θα κανεις  υπομονη... Αν ο καιρός  περνά χωρις αποτελεσμα  (ας πουμε για άλλους  6 μηνες ), τοτε ο γιατρός  σας  θα  κοιταξει   όλα  τα άλλα. Φιλικά Π.Ζ

  1. Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.