default_mobilelogo
    1. Athan
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014
     
    Γεια σας γιατρέ και συγχαρητήρια για το site σας!
    Η σύντροφος μου εμφάνισε μύκητες 1 βδομάδα μετά τις ερωτικές μας επαφές αν και κάναμε χρήση προφυλακτικού.
    Πηγε στον φαρμακοποιό για να πάρει θεραπεία και της έδωσε daktarin (κρέμα + κολπικό υπόθετο).
     Είμαι 22 χρονών και δεν έχω εμφανίσει κάτι ποτέ ούτε είχα προβλημα στο παρελθόν με κάποια άλλη σύντροφο.  Έχω ακούσει πως στους άνδρες δεν εμφανιζονται εύκολα αλλά θέλω προληπτικά να ακολουθήσω θεραπεία έτσι ωστε να μην έχουμε πάλι τα ιδια και να ταλαιπωρείται...(Σε περίπτωση που οφείλεται από μενα και όχι από άλλο παράγοντα.)
    Έτσι πήγα και εγω σε ένα φαρμακείο για να ρωτήσω για κάποιο φάρμακο επειδή ήξερα πως πρέπει να ακολουθήσουμε την ίδια θεραπεία.
    Εξήγησα στην φαρμακοποιό την κατάσταση και μου πρότεινε την κρέμα Travocort (1%+0,1% ) ως καλύτερη της daktarin, αν και επέμεινα στο αν θα πρέπει να κάνω χρήση του ίδιου φαρμάκου για την θεραπεία. Μου είπε πως είναι πιο δραστική και την πήρα.
    Ενδείκνειται να κάνω χρήση αυτής της κρέμας και στη βάλανο του πέους άφοβα?
    Ευχαριστώ...
           Νίκος
    Κοφινάκος Παναγιώτης
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
     
    Αγαπητέ φίλε.

    Καλό είναι να μην παίρνεις θεραπεία στα τυφλά, αν και καταλαβαίνω αυτά που εννοείς.

    Την συγκεκριμένη κρέμα μπορείς να την χρησιμοποιείς, μέρα παρά μέρα, όμως.

    Αν πήγαινες σε κάποιο ουρολόγο ή δερματολόγο, θα σου πρότεινε κάποιο χάπι, αντιμυκητιασικό, από το στόμα, εφάπαξ.

    Θα είσαστε σχολαστικοί με την καθαριότητα της ευαίσθητης περιοχής, πριν και μετά τις επαφές σας.

    Επίσης, κατά τη διάρεκια της θεραπείας της συντρόφου σου δε θα έχετε κολπικές επαφές.

    Φιλικά

    Π.Κ.
    1. Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
     
    Από προχθές παίρνω αντιβίωση λόγω της ίωσης που με ταλαιπωρεί όπως και  πολλούς άλλους. Έχω άσθμα από μικρός και γενικά με επηρεάζουν αρκετά οι ιώσεις στο αναπνευστικό.
    Πήγα στον παθολόγο, διέγνωσε λοίμωξη αναπνευστικού  και μου χορήγησε Klaricid 500mg, Seretide Diskus Spray και Nasonex για την μύτη.
    Υπάρχει πρόβλημα να παίρνω τα παραπάνω σε συνδυασμό με την κρέμα travocort? Επειδή έχω ακούσει πως η αντιβίωση μπορεί να βοηθήσει στην εμφάνιση μυκητων. Το ίδιο μου είπε και η φαρμακοποιός όταν πήγα να πάρω τα φάρμακα...
    Ακομα θέλω να ρωτήσω αν πρέπει να καθαρίζω την περιοχή που βάζω την κρέμα μερικές ώρες αργότερα ή αν δε πειράζει... Εννοείται πως κάνω μπάνιο πριν από την επάλειψη της περιοχής...Απλώς δε ξέρω για μετά...
    Συγγνώμη για τις πολλές (και ίσως αστείες) ερωτήσεις αλλά δεν μου είχε ξανασυμβέι κάτι παρόμοιο και θέλω να γνωρίζω.
          Φιλικά,
                Νίκος
    1. Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 2
    Κοφινάκος Παναγιώτης
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητέ φίλε.
    Αν και δεν είναι γυναικολογικής φύσεως η ερώτηση, θα απαντήσω από τις γενικές γνώσεις που έχω.
    Δεν υπάρχει πρόβλημα από την ταυτόχρονη χρήση της κρέμας.
    Επίσης, θα κάνεις επάλειψη μια φορά την ημέρα και θα αφήνεις την κρέμα τουλάχιστον 8-10 ώρες να δράσει.
    Εννοείται πως θα κάνεις μπάνιο όπως και πριν με την ίδια συχνότητα, ανεξάρτητα από τη χρήση της κρέμας, εκτός από την σωστή παρατήρησή σου οτι θα είναι καθαρό και στεγνό το σημείο επάλειψης.
    Φιλικά
    1. Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 3


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.