user_mobilelogo
Woman και 291 επισκέπτες
  1. Ελισάβετ Θ.
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014
Με απασχολουν δυο διαφορετικα θεματα:
1)Ειναι φυσιολογικα (δυνατα) τα παρακατω αποτελεσματα; Αφορουν την TSH με φυσιολογικες τιμες 0.20-5.00 μIU/ml:
25/06/14   5.41   (3η μερα του κυκλου)
09/07/14   1.54   (17η μερα του κυκλου)
24/07/14   4.95   (4η μερα του κυκλου)
01/08/14   1,57   (12η μερα του κυκλου)
Να σημειωσω οτι T3, T4, ANTI-TG καο ΤΡΟΑΒ βγηκαν φυσιολογικα.
 
2)Eχω επισκεφτει 4 ενδοκρινολογους και 3 γυναικολογους και ολοι μου λενε διαφορετικα πραγματα σχετικα με τη συγγενη υπερπλασια επινεφριδιων στην οποια εχουν συγκλινει ολοι πλην μιας η οποια δεν εχει πεισθει λογω αντιφατικων αποτελεσματων οπως ισχυριστηκε. Μετα κι απο δικη μου σχετικη αναζητηση διαπιστωνω πως οντως τα αποτελεσματα ειναι αντιφατικα, με την κορτιζολη οριακα υψηλη και τα ανδρογονα μου φυσιολογικα. Καποια λογικη εξηγηση που μου διαφευγει;
Περυσι στις 28/01/13 (3η μερα του κυκλου) εκανα τις παρακατω ορμονολογικες εξετασεις:
17-υδροξυλο-προγεστερονη   6.80 ng/ml    0,1-1.2
Οιστραδιολη                         29.3 pg/ml    30-100
DHEA-S                               2.60 μg/ml    0.7-4.0
Προλακτινη                          18.3 ng/ml    <23
Τεστοστερονη                       0.62 ng/ml    0.10-0.9
FSH (Θυλακιοτροπος)            9.1 mIU/ml    3-12
LH (Ωχρινοτροπος)                7.1 mIU/ml    1.3-12.6
Φετος στις 25/06/14 (3η μερα του κυκλου):
17-υδροξυλο-προγεστερονη   11.00 ng/ml   0.1-1.2
DHEA-S                               2.10 μg/ml     0.7-4.0
Τεστοστερονη ελευθερη         7.7  pg/ml     1.0-8.5
SGBG                                  37.3 nmol/L   20-130
 
Στις 24/07/14 (4η μερα του κυκλου):
17-υδροξυλο-προγεστερονη  10.00 ng/ml    0.1-1.2
Κορτιζολη                            26.2 μg/dl       6,5-26.0
ACTH                                  20.5 pg/ml      7-65
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! Η διαδικτυακή συζήτηση του συγκεριμένου προβλήματος, δεν είναι εφικτή λόγω παντελούς έλλειψης ιστορικού, γενικών ευρημάτων και συγκεκριμένου προβληματισμού της ασθενούς... Εδω δεν γωριζουμε ουτε ηλικία, ουτε ύψος , ούτε βάρος (άλα απαραίτητα για το οτιδήτοτε συζητάμε εκ του μακρόθεν), ούτε βέβαια για ποιο λόγο (έχουμε κάποιο σύμπτωμα, που ανάγκασε την  ασθενή να πάει  εκεί;) τρέχουμε σε γυναικολογους κι ενδοκρινολόγους..\
Απ΄ ότι αντιλαμβάνομαι, δεν τιθεται θέμα δυσπιστίας ως προς την ακρίβεια των εργαστηριακών ευρημάτων... Απλά δεν ΄΄ταιρειάζουν΄΄ σε ένα  πιο  τυποποιημένο πλαίσιο.
Το δικό μου σχόλιο:
Οι διακυμάνσεις της ΤSH (που τις βλέπουμε σε περιπτώσεις υποθυρεοειδισμού), δεν ειναι τοσο αντιφατικές .. Καμία τιμή TSH, ακομη κι οταν διενεργείται με διαφορά λιγων ημερων, δεν ειναι ακριβώς η ίδια..(δεν ξερω – θα πρέπει να το ρωτησει κανείς - αν σε μια αιμοληψία, της ιδιας μέρας και μετά πάροδο αρκετων ωρων, η τιμή ειναι ίδια!). Ποσο μάλλον . οταν μεοσολαβούν εβδομάδες ή και μήνες..
Η αυξημένη στην αρχη του  κυκλου  17-υδροξυλο-προγεστερόνη, καθως και η οριακα υψηλή τιμη κορτιζόλης, παραπέμπουν στο επινεφρίδιο..
Φιλικά
Π.Ζ
Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
Εκάβης 1 4 όροφος Τηλ: (2310) 828594 Fax : Τ.Κ. 54621, Θεσσαλονίκη email: [email protected]
  1. Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.