user_mobilelogo
Matilda και 309 επισκέπτες
  1. Tina.
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014
Αγαπητέ ιατρέ συγχαριτήρια για το έργο σας προσφέροντας μας βοήθεια. Διανύω την 24 εβδομάδα της κύησης και σε πρόσφατη κολπική καλλιέργεια βρέθηκαν αρκετές αποικίες εντερόκοκκο. Ακολούθησε αγωγή 8 ημέρες με aygmentin 625gr. (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ έχω κάνει κ περίδεση στην 13 εβδομάδα, οπότε δεν έχω κ επαφές..,είναι η δεύτερη μου κύηση). Λοιπόν πιστεύεται ότι είναι επαρκής η λήψη της αντιβίωσης ή χρειάζεται κ κάτι ακόμη. Να επαναλλάβω καλλιέργειες? Ο εντερόκοκκος είναι επικύνδυνος για την εγκυμοσύνη η την περίδεση; Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, σας εκτιμώ βαθύτατα!
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη! Καθε  κολπιτιδα βακτηριακης  αιτιολογιας - οπως εδω - μπορει να  κινητοποιήσει  τον   προωρο τοκετο, ανεξαρτητα  αν  υπάρχει ραμμα   στον τραχηλο ή οχι.. Πρέπει  λοιπον ν΄αντιμετωπιζεται,  όπως  εδω.. Αν δεν  εχεις  ενοχληματα  ,  δεν θα  χρειαστεις  για   την ωρα τιποτε άλλο..Θα  σου  πει και ο γιατρός  σου  σχετικά..   Προσωπικά  σε τετοιες καταστασεις χρησημοποιουσα τον προσδιορισμό του  pH στον κολπο  (μπορει να  το μετρησει η γυναικα και μονη της  π.χ  1χ καθε  εβδομαδα   -υπάρχουν  ταινίες μετρησης pH από  4  εως 7  στο εμπόριο..  ) Αν  αν ειναι  απο 4,7  και  κατω,  η γυναικα δεν θα  εχει  προβλημα.. Μιλησε το με τον γιατρό  σου. ισως το βρει χρησιμο..  Φιλικά Π.Ζ

  1. Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Να σας πω ομως οτι η αντιβιωση σταματησε εδω κ 4 μερες κ υγρα υπαρχουν χωρις καμια οσμη αλλα οχι ασπρα. Υποκιτρινο προς ελαφρως πρασινου χρωμματος. Μηπως επρεπε να συνεχισω την αντιβιωση που επαιρνα βαση του αντιβιογραμματος την augm..? Κ επισης. Σκευασματα τυπου lactal θεραπευουν τετοιου ειδους κολπιτιδες η δεν ενδεικνυονται κατα την εγκυμοσυνη; Το γιατρο δεν τον βλεπω να ανυσηχει η μαλλον να ασχολειται με αυτο..Δινει περισσοτερο σημασια στην περιδεση με το μηκος του τραχηλου το οποιο κ προλαβαμε...εμενα ομως δεν πιστευω οτι εχρι φυγει το βακτηριο. Κ φυσικα σε καμια περιπτωση δε θελω προωροτητες μεβολες τις συνεπειες!!!  Σας ευχαριστω πολυ γιατρε ελπιζω σε κατανοηση..Καλη συνεχεια..
  1. Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη: Με  τετοιους  φόβους, δεν  θέλει  πολυ συζητηση.. Ειναι σκόπιμο  να γινει  μία   νεα  μικροσκοπικη εξεταση  και  καλλιέργεια του  κολπικου εκκρίματος  με τεστ αντιβιοτικων   και  με αυτή στο  χερι,  να πας στον  γιατρό  σου. Φιλικά Π.Ζ

  1. Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Σας ευχαριστω πολυ γιατρε, καλο Σ/Κ.
  1. Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ

  1. Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητε ιατρε σχετικα με τον εντεροκοκκο..εχω κανει καλλιεργεια σε μικροβιολογικο φιλης μου το Σ/Κ κ δειχνει δυστηχως οτι υπαρχουν αποικιες εντεροκοκκου ακομη.. Ειναι τοσο ανθεκτικο βακτηριο; δεν επρεπε να εχει περασει; κ η τελευταια μου ερωτηση πειραζει το εμβρυο που θα ξαναπαρω τοσο συντομα αντιβιωση; Εχω απελπιστει..εαν δεν υπηρχε εγκυμοσυνη στο μεσο δε θα το εβλεπα ετσι... Σας ευχαριστω!!
  1. Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη! Οχι, δεν  θα παθει το εμβρυο τιποτε.. Θα  σου πει ο γιατρός  σου σχετικά.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 7
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρε χαιρεται! Ξεκινησα θεραπεια με ceclor 500 για 12 ημερες και ο Θεος βοηθος! Πιστευετε θα φυγει το βακτηριο; δεν ειναι δυνατο να παιρνω αντιβιοση μεχρι να γεννησω..Ευχαριστω..
  1. Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 8
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Και βέβαια  δεν  θα παίρνεις  αντιβιοση  μ΄ρχρι την γεννα...  Μόνον αν χρειαστεί,  κι αυτό πάντα   περιστασιακά..  Δεν είδα   κανενα περιστατικό να  μην πάει  καλα΄.. Αδικα ανησυχείς τόσο.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 9
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Ευχαριστω πολυ!!! 
  1. Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 10
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Π.Ζ.

  1. Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 11
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητέ ιατρέ χρειάζομαι ξανά τη συμβουλή σας ή τη γνώμη σας. Σχετικά με το θέμα μου..δεν απαλάσσομαι εύκολα από τον εντερόκοκκο. Απ ότι σκέπτομαι λόγω της περίδεσης (τόσοι μήνες υπάρχει στον οργανισμό μου ξένο σώμα) προφανώς έχει χαλάσει το κολπικό ph. Και έτσι βακτήρια - μικρόβια που υπάρχουν φυσιολογικά στον κόλπο αυξάνουν τις αποικίες τους όπως εδω.. μπορεί να σκέπτομαι κ λάθος. Όμως επειδή υπάρχει εγκυμοσύνη στο μέσω 27 εβδ.(πέρασα τα μισά με τόσες δυσκολίες) και δε θέλω να παίρνω συνέχεια αντιβιόσεις να καταστέλω τις αποικίες τους, μπορώ να αποκαταστήσω με φυσικό τρόπο το κολπικό ph; Έχω ακούσει από πάμπολες γυναίκες ότι θεραπεύονται με πλύσεις ξυδιού του εμπορίου. ή χρήση υποθέτων με vit.c. Σε κατάσταση εγκυμοσύνης μπορούμε να ασχοληθούμε με τέτοιες φυσικές μεθόδους; Σας ευχαριστώ και περιμένω με αγωνία την απάντησή σας. 
 
  1. Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 12
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή  Φίλη! Οι επισκεπτριες  της σελιδας πολλες φορές  μας συγχεουν   με   τον γιατρό τους... Δεν  ειναι έτσι.. Σε  μικροπροβληματα  της εγκυμοσύνης -   πολυ περισστοερο   σε μεγαλα - ενας ειναι  ο ''καπετανιος''  ...Δεν  μπορει  λοιπόν  εμείς   ως  ενα είδος  ΄΄παραλληλοι ιατροί ΄΄ να συναινούμε  σε  θεραπείες   πασης  φύσεως,  ή να τις  απορριπτουμε... Εκεινος που θα  κανει  τον τοκετό   ειναι   φυσιολογικά ο πλεον αρμόδιος..Να τον ρωτήσεις ,,   Γενικά:  Δεν  ανησυχώ  μ΄αυτά  που σε  απασχολουν.. Γι  αυτά τα  μετρα  που εφερες σε   συζητηση:  Δεν τα  θεωρώ επικινδυνα,  αλλά δεν χρειαστηκε και ποτέ  να  τα  προτεινω  σε εγκυους. Φιλικά Π.Ζ

  1. Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 13


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.