default_mobilelogo
    1. EVI12
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014
    Καλησπέρα και συγχαρητήρια σε όλους τους ιατρους του forum που απαντατε στις απορίες μας.Μόλις ειχα μια παλίνδρομη κυηση στην οποια λειτουργια ειε ακούσει ήδη από τις 6 εβδομάδες και 3 ημέρες και ξανά ακόμη πιο ξεκάθαρη και εντονη καρδιακη λειτουργία στις 8 εβδομάδες και 2 ημέρες(185 παλμοί/λεπτό)(βλέπετε ημουν αγχωμενη αν όλα πηγαιναν καλά και πήγα τόσο συντομα ξανα για υπέρηχο).Προς το τέλος της δέκατης εβδομάδας κύησης είδα ελάχιστο αίμα με μια μικρη βλέννη.Ο ιατρός συνέστησε ανάπαυση και να μην μετακινηθω για 1 τουλάχιστον εικοσιτετραωρο.Αναπαύτηκα στο κρεβατι όπως ακριβωσ μου είπε και όταν μίλησα εκ νεου μαζί του μου είπε να παραμείνω στο κρεβάτι εφόσον ειδα αποελαχιστο ροζ στο σκουπισμα μετα από ουρηση.Ετσι και εκανα μετα από 2 ημέρες στο κρεβάτι μου δημιουργηθηκε η εντονη επιθυμια να ελενξω με ενα υπερηχογράφημα οτι όλα εβαιναν καλώς.Δυστυχως σε αυτο το υπερηχογραφημα δεν βρέθηκε ποτέ καρδιακη λειτουργία και φανηκε πως η αναπτυξη του εμβρυου ειχε διακοπει στις 9 εβδομάδες και μια ημέρα ενω εγω συμπλήρωνα την δεκατη εβδομαδα εγκυμοσύνης μου.Να συμπληρώσω εδω πως η εξέλιξη της εγκυμοσυνης μου ηταν άριστη μεχρι εκεινο το σημείο και το υπερηχογραφημα εδεχνε πάντα το εμβρυο 2-3 ημερες μεγαλύτερο καθώς και ότι οι εξετασεις μου ηταν άριστες όσο αφορα ερυθρα,τοξοπλασμα,μεγαλοκυτταροιο,ζαχαρο,θυρεοειδη,ηλεκτροφορηση αιμοσφαιρινης,μυκοπλασμα,ουρεοπλασμα,μυκητες,τριχομοναδες.Τωρα πριν την απόξεση εκανα εξετασεις για θρομβοφιλία(που πιστευω πως θα ειναι αρνητικες καθως αν θυμαμαι καλά ειχα κανει καποιες εξτασεις για θρομβοφιλια και στο παρελθον προκειμενου να μου συνταγογραφηθουν αντισυλληπτικά και ηταν αρνητικές.Τα ερωτηματα μου ειναι 2:1)Εσεις θεωριτε πως θα πρέπει να κάνω κάποιες άλλες εξετασεις;Μπορει ν αποδοθει καπου αλλου η παλινδρομη ή απλα υποθετουμε πως μαλλον επροκειτο για μια χρωμοσωμική ανωμαλία; 2)Το θεωρειτε απαγορευτικο αν ξεκινήσω αμεσα προσπάθεια για δευτερη εγκυμοσυνη μετα από 20-25 ημερες από την απόξεση,αν και εφόσον ελεχθει η μήτρα και φαίνεται ετοιμη και ότο εχει αναρρώσει;Το ρωτάω αυτό καθώς τα περιθώρια μου λόγω επαγγέλματος ειναι να γεννήσω μέχρι τέλος καλοκαιριού,διαφορετικά θα πρέπει είτε να διακοψω την εργασια μου για 1 ολοκληρο χρόνο,ειτε να περιμένω πολλόυς μηνες μεχρι να ξαναπροσπαθησω για μια εγκυμοσυνη.Αν δεν επιτρεπεται να ξαναπροσπαθησω αμεσα σας παρακαλω διαφωτιστε με κατα πόσο ειναι κατι απόλυτα απαγορευτικο και για ποιους λόγους.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και συγχωρέστε με για το μεγάλο μήνυμα.
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητη   Φίλη! Οτι  εξετασεις εγιναν,  καλως εγιναν  και δεν  θα προτεινα άλλες.. Για το ποτε  θα  ξαναμεινεις εγκυος: Υπαρχουν   καποιες   πολυ παλαιες  αναφορές,  ότι  γυναικες  που συλλαμβανουν  αμεσως  μετά  μία   αποβολή,   στατιστικά  κινδυνευουν  κάπως  περισσότερο  να  ξαναποβάλουν,   αν συλλαβουν σε  διαστημα  μικροτερο του 3μηνου,   σε σχεση  με  αλλες συνομηλικες εγκυους,  που δεν ειχαν ιστορικο προσφατης   αποβολής. Θα αποφασισεις  τι θα κανεις .... Φιλικά Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2014
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.