user_mobilelogo
  1. ΑΝΝΑ-ΣΤ
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015
Γιατρέ Καλησπέρα. Ήθελα για άλλη μια φορά τη βοήθειά σας. Πριν τέσσερις μήνες παρουσιαστηκε μια κύστη στην αριστερή μου ωοθήκη. Την οποία και παρακέντησα πριν από δώδεκα μέρες. Η κύστη είχε φτάσει τα 3,5 περίπου εκ. και βασικά μας εμπόδιζε στις προσπάθειες σύλληψης. Όταν έκανα την παρακέντηση, ο γιατρός είπε ότι πρόκειται μαλλον για βλεννώδες κυσταδένωμα. Ο κυτταρολογικός έλεγχος  ήταν αρνητικός για κακοήθεια. Σήμερα 3η μέρα περιόδου, με είδε ο γιατρός και βρήκε στην ίδια ωοθήκη 3 κυστες τώρα από 2,5 εκ η κάθε μια. Επομένως τώρα με παραπέμπει σε χειρουργείο. Αφού πρώτα κάνω μια μαγνητική και έναν έλεγχο για καρκινικούς δείκτες. Παρακαλώ πολύ τη γνώμη σας. Εσείς τι θεωρείτε έφταιξε και δημιουργήθηκαν τόσο σύντομα κύστες και μάλιστα 3? Μήπως δεν έπρεπε να είχα κάνει την παρακέντηση? Οτιδήποτε μου απαντήσετε θα το εκτιμούσα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητή Φίλη! Να προταξω:   Απαντησεις για   ευρήματα  για τα   οποια  ο ερωτώμενος  δεν  εχει  ΄΄εικονα΄΄ (δεν τα   ειδε ο ίδιος!)  είναι επισφαλείς... Οπως  ηλθαν  όμως  τα πράγματα  - η πιθανή  διαγνωση  ΄΄βλενώδες κυσταδένωμα '', έστω  κι αν δεν θεωρείται κακοήθης   κατάσταση -  δεν αφήνει περιθωρια.. Σε παρομοιες   καταστάσεις ο  κύβος ερρίφθη... Δεν  νομίζω  ότι θα βρεθεί  συναδελφος  που  θα  πει  ΄΄'άστο  να δουμε΄΄. Ειναι  καλλιτερα   να γινει  μια  μικρης κλιμακας  υπερβολή (όπως  ίσως  προκυψει τελικά από  την ιστολογικη εξέταση,  που   θα   δειξει  καποια  απλη  κυστη.) και να  χειρουργηθει,, Για  το  ΄΄ μηπως δεν έπρεπε  να γινει  η παρακενηση΄΄;  Η  ΄΄οπτικη γωνία΄΄ δεν   ειναι  σωστή.. Μπορει ν΄ αλλαξουμε το ερωτημα  και να ρωτησουμε κατι  'άλλο: ΄΄Αν   δεν γινοταν  η παρακέντηση  κι εμενε η κατασταση έτσι, σαν τι θα   μπορουσε, στην χειροτερη των περιπτωσεων, να  συμβει;΄΄ Φιλικά Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Τρίτη, 12 Μαΐου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 
Σήμερα πήρα και τα αποτελέσματα της μαγνητικής. Στα ευρήματα αναφέρει πολύχωρο κυστικό μόρφωμα διαστάσεων 3.2*5.3*3.3εκ Απλά δεν βγάζω νόημα γιατί στον υπέρηχο ο γιατρός είχε δει 3 κύστες των 2.5 εκ Τελικά η κύστη είναι μια? Και δηλαδή μέσα σε 15 μέρες από την παρακέντηση έχει φτάσει στα 5 εκ περίπου? Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις. Απλά έχω ανησυχήσει και μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να μιλήσω στο γιατρό μου. Θεωρείτε ότι η λαπαροσκόπηση επείγει? Μπορεί δηλαδή η κύστη να μεγαλώνει τόσο γρήγορα που να μην την προλάβω και να σπάσει?
  1. Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 2
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αγαπητπη    Φίλη! Ο  ΄΄Μαγνητης΄΄  δειχνει αναγκαστικά   καθετες τομες  ενός ευρηματος... Στον διακολπικο  υπερηχο  ομως εχουμε την δυνατότητα  να  δουμε ενα  ευρημα  σε διαφορετικα  επίιπεδα  τομής,  περιστρεφοντας  την διακολπικη κεφαλη.. Δεν  μπορω  να  οσυ το εξηγησω  καλλιτερα.. Ειναι   λοιπον φυσικό  να υπάρχουν   μιρές αποκλισιεις στα  ευρηματα  των  εν  λογω  εξετασεων   και  να  νομιζει  κανείς  ότι  κατι μεγαλωσε,  ενω  δεν ειναι κατ΄ αναγκη έτσι.. Κατά τα  άλλα:  δεν ειναι  τοσο  το μεγεθος   του ευρηματος,  που  θα με   απασχολουσε,  αλλά  η υπονοια για  ΄΄βλενωδες κυσταδενωμα΄΄... Σε  καμια περιπτωση   ομως  δεν κρινω,  ότι  το συγκεκριμένο  εύρημα  απαιτεί   κατεπείγουσα  αντιμετώπιση.. Φιλικά Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Σάββατο, 16 Μαΐου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 3
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Γιατρέ ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση. Μίλησα με το γυναικολόγο και θέλει να με δει σε δέκα μέρες για να δούμε αν οι κύστες μεγαλώνουν ή όχι. Αν μεγαλώνουν είπε θα πρέπει να πάμε αναγκαστικά σε ανοικτό χειρουργείο, αν όχι πάμε λαπαροσκοπικά. Πάντως όπως και να χει θα πρέπει να τις αφαιρέσουμε. Ποια είναι η γνώμη σας? Να σας θυμίσω ότι είμαι και στην προσπάθεια τεκνοποίησης!
[hr]
[Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος 16-05-2015 12:29:11]:

Αγαπητπη    Φίλη! Ο  ΄΄Μαγνητης΄΄  δειχνει αναγκαστικά   καθετες τομες  ενός ευρηματος... Στον διακολπικο  υπερηχο  ομως εχουμε την δυνατότητα  να  δουμε ενα  ευρημα  σε διαφορετικα  επίιπεδα  τομής,  περιστρεφοντας  την διακολπικη κεφαλη.. Δεν  μπορω  να  οσυ το εξηγησω  καλλιτερα.. Ειναι   λοιπον φυσικό  να υπάρχουν   μιρές αποκλισιεις στα  ευρηματα  των  εν  λογω  εξετασεων   και  να  νομιζει  κανείς  ότι  κατι μεγαλωσε,  ενω  δεν ειναι κατ΄ αναγκη έτσι.. Κατά τα  άλλα:  δεν ειναι  τοσο  το μεγεθος   του ευρηματος,  που  θα με   απασχολουσε,  αλλά  η υπονοια για  ΄΄βλενωδες κυσταδενωμα΄΄... Σε  καμια περιπτωση   ομως  δεν κρινω,  ότι  το συγκεκριμένο  εύρημα  απαιτεί   κατεπείγουσα  αντιμετώπιση.. Φιλικά Π.Ζ

  1. Κυριακή, 17 Μαΐου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 4
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Καλημέρα Γιατρέ. Το ερώτημά μου σήμερα είναι : δεδομένης της κύστης που έχω προαναφέρει ( βλεννώδες κυσταδένωμα ) , μπορώ να προχωρήσω σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή ή θα πρέπει να αφαιρεθεί η κύστη και μετά όλα τα άλλα ?
  1. Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 5
Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
Συνεργάτης του Gyn.gr
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Η άποψη  μου ειναι,  ότι  αυτό το   προβλημα  πρέπει πρώτα   να λυθεί... Εκτος κι   τυχει να επέλθει καποια  συλληψη  απόμονη της..! Μου εχει συμβει  σε  δικο μου περιστατικό, πριν  πολλά χρονια, οπου αφηρεσα την  μεγαλη πλέον κυστη,  μετα  τον  3ο μηνα μηνα  της εγκυμοσύνης  και η γυναικα   γεννησε μετά  φυσιολογικά.. Φιλικά Π/.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (Σε σύνταξη.)
  1. Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 6


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.