default_mobilelogo
    1. ellekap
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Τρίτη, 12 Μαΐου 2015
     
    Γεια σας, είμαι 29 ετών και πριν ένα χρόνο μετά από γυναικολογικό έλεγχο βρέθηκε στη δεξιά μου ωοθήκη συμπαγές κυστικό μόρφωμα 4cm ενώ ο δείκτης CA ήταν στο 250. Ο γυναικολόγος μου πρότεινε χειρουργική αφαίρεση, την οποία και έκανα καθώς ανησύχησα πολύ με την τιμή του δείκτη. Έγινε λαπαροτομικά καθώς δεν είχα τη δυνατότητα να πάω σε κέντρο που κάνει λαπαροσκοπική αφαίρεση. Εφόσον αφαιρέθηκε μόνο η κύστη ο γιατρός μου είπε ότι ήταν μια σοκολατοειδής κύστη. Η βιοψία που βγήκε έπειτα από κάποιο διάστημα έγραφε θυλακική κύστη. Δεν ακολουθήθηκε καμιά θεραπεία έπειτα από την αφαίρεση. Πριν από 20 ημέρες και 11 μήνες από την αφαίρεση της κύστης πήγα για έλεγχο σε έναν άλλο γυναικολόγο όπου στην ίδια ωοθήκη βρέθηκε πάλι κύστη 2 cm με CA 6,5. Αυτός μου είπε ότι πιθανόν να μην αφαιρέθηκε κάποια εστία ενδομητρίωσης και ότι θα έπρεπε κατά τη γνώμη του να είχα ακολουθήσει θεραπεία έπειτα από την αφαίρεση. Στη συνέχεια μου συνέστησε να μην κάνω κάτι προς το παρόν και να κάνω έναν υπέρηχο σε 3 μήνες και να δούμε πως πάει η κατάσταση. Στο γιατρό που με χειρούργησε δεν είχα ακόμη τη δυνατότητα να πάω ακόμη, οπότε θα ήθελα την γνώμη σας. Εφόσον η βιοψία έγραφε θυλακική κύστη, μιλάμε για ενδομητρίωση ή απλά για μια αιμορραγική κύστη; Είναι συνηθισμένο να εμφανίζεται σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, έπειτα από χειρουργική αφαίρεση, νέα κύστη; Η χειρουργική αφαίρεση είναι η μοναδική λύση ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην ωοθήκη; Και πόσες φορές μπορεί να γίνει αφαίρεση χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα; Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να εκφέρετε άποψη χωρίς εξέταση, αλλά ποιά θα ήταν η συμβουλή σας για την συνέχεια, δεδομένου ότι δεν είναι στα σχέδιά μου μια εγκυμοσύνη. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο σας!

    Κοφινάκος Παναγιώτης
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Αγαπητή φίλη. Επειδή δεν αναφέρεις κάποια συμπτώματα που να οφείλονται στην κύστη, η άποψη του συναδέλφου να σε ξαναδεί, υπερηχογραφικά, μετά από 3μηνο, είναι η σωστή. Οπότε, θα μιλήσουμε όταν υπάρχουν νέα δεδομένα, μετά την επανεξέταση. Το πιθανότερο, ότι δε θα χρειαστεί να κάνεις ξανά επέμβαση. Φιλικά Π.Κ.

    1. Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Καλησπέρα σας,
    επανέρχομαι μετά από 4 μήνες σχετικά με την κύστη που εμφανίστηκε έπειτα από επέμβαση αφαίρεσης που είχα κάνει. Στον έλεγχο αυτό η κύστη μεγάλωσε κατά 5 χιλιοστά (μέσα σε 4  και κάτι μήνες, με 5 περιόδους στο ενδιάμεσο). Μου είπε ότι η διαφορά είναι ελάχιστη επομένως απλά θα την παρακολουθούμε, οπότε να κάνω ξανά υπέρηχο σε ένα 6μηνο (και εφόσον οι δείκτες CA είναι φυσιολογικοί) εφόσον τα αντισυλλυπτικά δεν είναι αποτελεσματικά σε τέτοιες περιπτώσεις. Συμπτώματα γενικά δεν υπάρχουν. Το μόνο που παρατήρησα ήταν τον Απρίλιο που είχα καφέ υγρά επί δύο ημέρες πριν αδιαθετήσω. Πόνο νιώθω ελάχιστο (σαν τσίμπιμα) μερικές φορές κατά την ωορηξία. Ποιά είναι η γνώμη σας;
    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας!
    1. Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 2
    Κοφινάκος Παναγιώτης
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Όλα υπό έλεγχο λοιπόν. Δε βλέπω λόγο ανησυχίας. Φιλικά Π.Κ.

    1. Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 3
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Γεια σας, επανέρχομαι πάλι μετά από ένα δύσκολο έτος. Όπως σας είχα αναφέρει σε προηγούμενα μηνύματά μου, πριν από 2 χρόνια αφαίρεσα σοκολατοειδή κύστη 4 εκατοστών από τη δεξιά ωοθήκη η οποία επανεμαφανίστηκε πριν ένα χρόνο με διάσταση 2,8 εκατοστά. Σε έλεγχο που έκανα πριν λίγο καιρό η κύστη έχει μικρύνει, με διακολπικό υπέρηχο είναι 1,8 εκατοστά και με εξωτερικό τον φεβρουάριο μου είχαν πει ότι είναι περίπου 1 εκατοστό. Οπότε θεωρώ ότι τα νέα είναι ευχάριστα σε αυτό το κομμάτι. Για διαφορετικούς λόγους υγείας χρειάστηκε να κάνω αξονική στην κοιλιακή χώρα (άνω και κάτω κοιλίας) τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, όπου βρέθηκε εστιακή οζώδης υπερπλασία 3 εκατοστών στο συκώτι (την οποία να σημειώσω ότι δεν είχα πριν δύο χρόνια, δηλαδή πριν την αφαίρεση της σοκολατοειδούς κύστης). Δεδομένου του γεγονότoς ότι τέτοιου είδους βλάβες συσχετίζονται άμεσα με τη χρήση αντισυλληπτικών (δράση ορμονών) και ότι εγώ δεν έχω πάρει ποτέ αντισυλληπτικά ή άλλη ορμονική θεραπεία οποιουδήποτε είδους, θα μπορούσαν κατά τη γνώμη σας αυτά τα δύο (ενδομητρίωση/αφαίρεση κύστης και συκώτι) να συνδέονται με κάποιον τρόπο; Συγνώμη που η ερώτησή μου δεν είναι 100% γυναικολογικής φύσης αλλά θα εκτιμούσα πολύ τη γνώμη σας. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο σας!
    1. Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 4
    Κοφινάκος Παναγιώτης
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντησηPending Moderation
    Όχι, δε βλέπω σύνδεση των γεγονότων μεταξύ τους. Αρμόδιος βέβαια να σε κατευθύνει είναι ο γενικός χειρουργός. Φιλικά Π.Κ.
    1. Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 5


    There are no replies made for this post yet.
    However, you are not allowed to reply to this post.