user_mobilelogo
  1. agapi1982
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Παρασκευή, 08 Μαΐου 2015
 
 
Καλησπέρα! Το ιστορικό μου συντομα έχει ως εξής:
Είμαι 32 ετων, ο σύζυγος 31, με φυσιολογικό βάρος κι οι δύο, μη καπνιστής ο σύζυγος, εγώ το έχω διακόψει εδώ και 3 χρόνια. 
Έχω ενδομητρίωση από το 2011, έχω κάνει λαπαροσκόπηση το 2011 για  αφαίρεση κύστεως  στην αριστερή ωοθήκη, όπου δεν βρέθηκαν άλλες εστίες ούτε συμφύσεις. Ακολούθησα θεραπεία με 2 τριμηνιαίες Arvekap. Ιανουάριο 2012 ήρθε η πρώτη περίοδος μετά τις ενέσεις. Δεν μπήκα σε προσπάθειες τεκνοποίησης τότε διότι δεν ήμουν έτοιμη γι αυτό.
Τον Ιανουάριο 2013 και τον Μαίο 2014 είχα δυο βιοχημικές κυήσεις οι οποιες ήλθαν μετά από δύο μήνες μόνο επαφών έκαστη φορά και υπο πίεση κι άγχος λόγω της ενδομητρίωσης και των κινδύνων υποτροπής που εμπεριέχει. Λόγω του έντονου στρες εγώ κι ο σύζυγός μου, κάναμε αυτοσχέδια σπερματέγχυση στο σπίτι λόγω του ότι ο σύζυγος είχε δυσκολία εκσπερμάτισης εντός κόλπου. Το άγχος όπως βλέπετε έβλαψε πολύ και τη διαδικασία. Ίσως εκεί να οφείλονται κι οι βιοχημικές;; Δεν ξέρω.
Τότε μετα τη δεύτερη βιοχημική, έκανα εξετάσεις θρομβοφιλίας μόνο τον βασικό έλεγχο, αντιφωσφολιπιδικου,λύκο, ορμονολογικές και ζαχαρο, όπου όλα ήταν φυσιολογικά. Μόνο η προλακτίνη ήταν λίγο τσιμπημένη , όμως ρυθμίστηκε άμεσα με μισό χαπάκι dostinex την εβδομάδα, αγωγή που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα κι είναι όλα εντάξει. Επίσης είχα σιδηροπενία, η οποία διορθώθηκε στην πορεία με τέσσερις μήνες αγωγής σιδήρου. Μέχρι σήμερα είναι καλά κι ο σιδηρος.
Από τον Ιούλιο 2014 ξεκινήσαμε ελεύθερες επαφές, χωρίς αυτοσχέδια πειράματα, διότι ξεκίνησε κι η επιθυμία πια για παιδάκι. Τον Ιανουάριο του 2015 μένω έγκυος, δυστυχώς εξωμήτριο. Αφαιρέθηκε η αριστερή σάλπιγγα μαζί με το κύημα, και καυτηριάστηκε μία μικρή κύστη ενδομητρίωσης στη δεξία ωοθήκη (υποτροπή), λύση λίγων συμφύσεων στα αριστερά απ όπου είχε γίνει το πρώτο χειρουργείο και καυτηριασμός πολύ μικρού ινομυώματος ανευ σημασίας στη μήτρα. Η δεξια σάλπιγγα καλή κι αισιόδοξη, σας λέω λόγια του γιατρού μου.
Επίσης, μου είπε να μη κάνω σαλπιγγογραφία ή υστεροσκόπηση ακόμη, πως ο κίνδυνος για τυχόν φλεγμονή υπάρχει σε μια σαλπιγγογραφία και πως ότι είναι να γίνει θα γίνει. Επίσης, μου είπε πως και με εξωσωματική υπάρχει κίνδυνος νέου εξωμητρίου και πως η λύση είναι να σκεφτομαι θετικά και να μη ψαχτώ άλλο προς το παρόν.
Σε πρόσφατο υπερηχο τρεις μήνες μετά το χειρουργείο για εξωμητριο , η δεξιά ωοθήκη λειτουργεί τελεια με αρκετές καταβολές ωοθυλακίων, η αριστερή ωοθήκη απ όπου έγιναν κι οι παρεμβάσεις των χειρουργείων είχε μόνο 2 καταβολές. Ο γιατρός δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Δεν θα έπρεπε να έχω περισσότερες καταβολές όμως αριστερά; Μήπως χρειάζεται να κάνω ΑΜΗ; Και να δω πως είμαι ορμονολογικά και μετά το εξωμήτριο ή είναι υπερβολική η σκέψη μου;Πληροφοριακά, η περίοδος μου επανήλθε πλήρως και σταθερά μετά το χειρουργείο και κάνω κανονικά και ωορρηξία που παρακολουθώ με τεστ.
Ο γιατρός μου είπε σε επόμενη κύηση να πάρω προγεστερόνη και Salospir και ενέσεις innohep.  Ποια η γνώμη σας για την αγωγή αυτή;
 
Σας ευχαριστω εκ των προτέρων
Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
Αν οι εξετάσεις θρομβοφιλίας είναι αρνητικές (θα έλεγα μάλιστα ότι δε χρειαζόταν καν να τις έχετε κάνει), άποψή μου είναι ότι η αντιπηκτική αγωγή δε θα βοηθήσει και άρα δε χρειάζεται.
Έχω γράψει κατ' επανάληψη ότι η "προληπτική" χορήγηση ηπαρίνης έχει αποδειχθεί σε πολλές μελέτες ότι δε βοηθάει. Ότι είναι να γίνει θα γίνει με ή χωρίς ηπαρίνη. Άρα το να πάρετε ηπαρίνη (ακόμα περισσότερο και ασπιρίνη) θεραπεύει το μυαλό σας και όχι το σώμα σας- αν πάτε καλά (πιθανότητα επιτυχίας περίπου 80% στην επόμενη κύηση) θα νομίζετε ότι βοήθησε η αγωγή...
Παρολαυτά, πρέπει να επισημάνω ότι αυτά που γράφω παραπάνω είναι γενικές αρχές. Το να διαβάζω ένα γενικό ιστορικό από το internet χωρίς τις λεπτομέρειες που κάνουν μερικές φορές τη διαφορά δεν μου επιτρέπει να δώσω "σύσταση" παρά μόνο "άποψη". Θα πρέπει συνεπώς είτε να δείτε από κοντά αιματολόγο για να σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες, είτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες του δικού σας γιατρού.
  1. Παρασκευή, 08 Μαΐου 2015
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.